M. se vratio s desetodnevnog ljetovanja s vrtićem u Velom Lošinju.
Moram pohvaliti našu tetu za njezinu organizaciju i brigu o djeci. Prije puta imali smo roditeljski sastanak na kojem nam je dala detaljne upute, popis stvari koje trebamo spakirati djetetu i, vjerovali ili ne, plan kofera kojeg je nacrtala u bojama i umnožila, tako da svi koferi budu spakirani na isti način, da se ona lakše snađe i ne gubi vrijeme na to. Dala nam je i plastificirane oznake s vrtićkim znakom za kofer i za ruksak i još posebne vrpčice iste boje da se zna da su to koferi te vrtićke skupine.
Na moru im je savršeno organizirala dan. Nakon doručka išli su na kupanac, oko 11.00 natrag i tada se ona bavila s njima - crtali su, izrađivali likovne radove, igrali se raznih igara. Kasnije poslijepodne ponovo su išli na more, a navečer su imali svaki dan nešto: susret s gusarima, piđama party, plaža party, večer ludih frizura, traženje blaga po šumi oko odmarališta, odlazak u grad. Išli su i na izlet gledati dupine. Bake i djedovi dobili su od njega po jednu razglednicu s crtežom i pozdravima, a mi dvije.
Mali se danas vratio, a ja sam imala što vidjeti u torbi: unaprijed pripremljene vrećice s njegovim znakom za prljavo rublje, vrećica sa znakom za neke sitnice, torbica sa znakom s poklončićima za roditelje koje je sam izradio, a neke je kupio u suvenirnici, zajedno s tetom, zatim list s njegovim znakom za iznad kreveta na kojem je pisala terapija koju mora primati (preostaci upale uha), crtanka, bojanka i pisanka s njegovim znakom, okviri za njegove radove unaprijed kaširani i obojani, zamotani u tanku ukrasnu mrežicu zajedno s njegovim radovima i majica na dupina kakvu je svima kupila. Svima im je pripremila i male staklenke za skupljanje školjaka s njihovim imenom i nalijepljenom školjkom na poklopcu. Još sam našla i dvije plastične ribice, Spidermana, kamiončić, fućkaljku, privjesak za ključeve i još neke sitnice, što je M. stavila ispod jastuka. Naravno, sve to su imala i druga djeca. I još nas sutra čeka sa CD-om s tristotinjak fotografija naše djece. A djeca su se vratila sretna, smirena i zdrava nakon ugodnog provoda s tetom i prijateljima.
Bravo teta G.!![]()