-
Hematom ili blizanačka trudnoća?!?
Danas bila na pregledu da potvrdi trudnoću. Vidi se gastacijska i plod za sada bez odjeka. Ali ginić je vidio i nešto drugo, kaže ili je još jedna gastacijska (da je možda trudnoća počela kao blizanačka) ili hematom?!? Samo je nešto mrmljao "vidjet ćemo što će biti" i dao mi uputnicu za bolnicu "ak nešto krene loše" (jer njega neće biti sada mjesec dana). Na moje direktno pitanje je li nešto nije u redu i koja je vjerojatnost da se trudnoća zadrži reče da 1/3 ovakvih trudnoća odu u spontani?! Niti je izračunao kolika je trudnoća niti dimenzije potencijalnog hematoma...zbunjena sam i jadna i sad već uplakana! U prošloj trudnoći imala sam 4 hematoma i izgubila bebicu.
-
I zna li netko zašto uopće nastaju ti hematomi? Ja znam da je jedna od mogućnosti nedostatak progesterona u lutealnoj fazi no to je kod mene u redu. Bi li trebala piti vrkutu?
E da, i cure koje su imale ili imaju hematom koja je bila sugestija liječnika, mirovanje ili? Meni je u prošloj trudnoći bivši ginekolog (nažalost promijenila sam grad stanovanja pa time i genekologa) otvorio bolovanje i naredio strogo mirovanje. Ovaj sadašnji mi je rekao samo da se previše ne naprežem.
-
-
ja sam u 2 navrata imala hematom i to u blizanackoj trudnoci. pretpostavka je da je, prvi put, nastao zbog naprezanja tj pucanja ovojnice maternice, a drugi put se to isto dogodilo, ali nisam se naprezala vec je razlog naglo sirenje maternice. oba puta je preporuka bila strogo mirovanje.
moj prijedlog je da potrazis drugo misljenje kako bi se smirila jer nerviranje nikako ne pomaze.
nadam se da ce s bebicom/bebicama sve biti u redu
-
Meni je dao dabroston i normabel. Prvi put mi je bivši ginekolog isto dao utrogestan. Ne znam nekako nemam povjerenja u ovog gin nekako mi se čini netemeljit ili je to reakcija na opet ne baš izvrsnu vijest...rado bi drugo mišljenje, vidjet ću, kao što sam rekla nism više u zg, a ovdje su mogućnoti značajno smanjene...hvala cure
-
Ja sam imala mali hematom kojeg mi je doktor odstranio zajedno sa plodom na kiretaži, ali do spontanog nije došlo zbog njega. Isto ga je doc ustanovila na prvom pregledu i nisam ništa pila nego samo mirovanje. Moja sestrična ga je imala i normalno je iznijela trudnoću do kraja. Kažu da ne valja samo kada je on iznad bebe jer bi ju tako ako pukne povukao sa sobom, ako je ispod šanse da plod opstane i ako pukne su puno veće. Tako je meni barem doc objasnila.
-
Anitalu,ja sam imala 2 gestacijske na početku ove trudnoće.Bile su skoro istog oblika al sa 4tj još se,naravno,nije vidio plod.Ako imaš sličicu probaj na njoj usporediti jesu li to crni kružići otprilike istih dimenzija-i to je blizanačka.To se najbolje može znati po tzv.beta hormonu u krvi,možeš gin. zatražiti uputnicu za to ili jednostavno odi nekom privatniku.
Rekao mi je i moj ginić i privatnik u početku da je dosta trudnoća koje počnu blizanačkom i nažalost izgube jednu bebu u ranom stadiju ukoliko se beba ne razvija dobro (obično zbog kromos.problema),i da je to normalno.Mislila sam da neću biti 1 od tih ali nažalost bila sam-ili je problem bio već navedeni ili se ja nisam čuvala (bila sam na svadbi kuma i to u Dalmaciji,baš sam se izmorila taj vikend u 4om tj trudnoće).Dan poslije prokrvarila sam i odonda strogo mirujem. Dobila sam utrogestane 3X2 i normabele 3X1.Sa 6tj vidio se plod u 1 vrećici ali u drugoj ne i još je k tome u toj drugoj je bio hematom!
Dosta cura vidim ima hematom ali ako ne miruju,on se samo povećava.
Predlažem ti da se strpiš jedno dva tjedna i onda odeš na UZV ali privatniku pa ćeš znati na čemu si.I dotle-čuvaj se!!!
-
anitalu
toplo preporucam dr. Kosa i polikliniku Vili, naruci se tamo i bit ces puno mirnija, radje nego da cekas i nagadjas
(nevjerovatno kolko me uvijek iznerviraju ti gin. koji se ponasaju s nama ko stvarima na traci)
-
-
Cure super ste. Danas sam bolje. Jučer od njega izašla s takvim grčem u želudcu....tip mi kaže da moram mirovati, a ne da mi bolovanje?! Sva sreća (ili nesreća) da imam neku bakteriju u stolici pa sam zbog toga već na bolovanju...
-
Moras mirovati a ne da ti bolovanje :shock: pa svasta.Ja sam svom odmah na pocetku rekla kad je rekao da trebam mirovati,napisite mi molim vas bolovanje 8)
Tebi zelim puno puno srece...
da sve bude ok .
-
-
Je, ja sam se krivo izrazila, nije napisao nigdje da preporuča mirovanje...ma tip je smušen. Napiše mi kontrolu za deset dana, zatim mi kaže da nije tu do dvadesetog, a njegova super umiljata sestra ne da mi da se naručim prije 31.7. jer sam kao pokrivena s uputnicom za bolnicu koju mi je dao za "ne daj bože"....ja ću probati s liječnicom opće prakse dogovoriti da ostanem doma što dulje.
-
meni su se na prvom pregledu s 5tj vidjele dvije vrecice istih dimenzija, za dva tjedna jedna je imala otkucaje, a druga ocito bio hematom. Pila sam utrogestane 3x1 i nisam mirovala, s 12tj prokrvarila, to je ocito pukao hematom ali na srecu nije povukao bebicu...dalje sam strogo mirovala uz dabrostone...
Od 4 mjeseca trudnoce sve je bilo ok, bez mirovanja..
Bebica trenutno spava u svom krevetcu nakon sto se napapala
Bitno je jos kod hematoma koliko je blizu posteljice, jer ako je preblizu onda posteljica ne dobiva dovoljno krvi, a hematom nastaje kad se jajna stanica ugnijezdi u stijenku maternice pa pri tom pukne kapilaru iz koje se razvije podlijev tj. hematom
-
Zanima me je li itko s hematomom pio vrkutu odnosno pomaže li ona kod ovakvih poteškoća? E da, i jesu li vam prepisali normabel?
-
MaemI meni je doktor objasnio da hematom više nije prijetnja kad se posteljica formira i preuzme funkciju a to je oko12-13 tjedna jer se plod hrani preko posteljice onda. Isto tako je rekao da do 12 tjedna tamo gdje je hematom nema opskrbe kisikom (a nema još ni posteljice da plod hrani). Isto tako je rekao da kad je posteljica naslonjena na hematom da hoće početi krvariti (smeđe).
Anitalu ja sam imala (imam, Valjda se smanjio kako je dok rekao) hematom. Terapija mi je 3x2 utrogestan vaginalno i normabel. Budući da povraćam sve moguće tablete (bez obzira trudna ili ne) ne pijem ga jer nema smisla,a to mi je dok rekao.
-
Zna li netko jesu li varijacije u temperaturi normalne? Tako znam imati 36,8-37,2. Sada je 36,7. Brine me. Pijem antibiotike pa je možda neka upala suzbijena?
-
Ja sam je imala od 5-7 tjedna! Navodno uobičajeno u ranoj trudnoći.. Al za svaki slučaj izvadi briseve cerviksa i kontroliraj urin da isključiš upale
-
Ma ja sam se uplašila jer je pala, ali sada je ponovno 37,1. Čitala sam da je to normalno (blago povišena temperatura)....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma