Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: CRNA PLOMBA - ŠTETNA?

mi@

Početno CRNA PLOMBA - ŠTETNA?

Bila sam trudna 3 tjedna i 4 dana kad sam otišla kod zubara koji mi je stavio crnu plombu. Nisam ni znala da sam trudna, a i da sam znala vjerojatno mi ne bi palo na pamet da je tako nešto štetno. Upravo sam pročitala jedan od topica o štetnosti žive koja se nalazi u crnim plombama. Sada sam u 5.tjednu. Je li moguće da mi to ostavi neke posljedice na plod?

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iskreno,cisto sumnjam.pa i ja imam jos jednu crnu,jos od kad sam bila mala..imam zdravo i normalno dijete..

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uz to,tko to jos stavlja crne plombe?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Crne plombe su nezdrave, ali imaj u vidu da je njihovo uklanjanje prilično problematično i nemoj to raditi u trudnoći.
    Postoji postupak uklanjanja teških metala iz organizma keliranjem o kojem postoje oprečna mišljenja, ali ni to nikako ne želiš raditi u trudnoći.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Crne plombe su nezdrave, ali imaj u vidu da je njihovo uklanjanje prilično problematično i nemoj to raditi u trudnoći.
    Postoji postupak uklanjanja teških metala iz organizma keliranjem o kojem postoje oprečna mišljenja, ali ni to nikako ne želiš raditi u trudnoći.
    Vidiš,a ja sam baš misla menjati crne u bijele.....onda ništa od toga do daljnjeg.....

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

budući da mi je to struka, mogu ti sa sigurnošću reći da ti crna plomba neće štetiti, t.j.neće nikakve posljedice ostaviti na bebi! ali ti toplo preporučam da ju zamijeniš za svoje dobro, jer su loše, neestetske, i puno zdravog zuba je potrebno ukloniti da bi se stavila crna plomba! ja svim svojim pacijentima preporučam da s vremenom zamijene crne plombe, nažalost dok je nase zdravstvo ovakvo kakvo je . ljudi će ih još naveliko stavljati!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemoj. Nakon nekog vremena se površina crne plombe "stabilizira". Vađenjem takve plombe otpušta se drastično više žive nego ovako, a to ti u trudnoći ne treba.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno da nisam mislila da ju trebaš zamijeniti sada za vrijeme trudnoće, već kad sve prođe! govorila sam o budućem vremenu! žive se ne moraš bojati, crne plombe nemaju toliko žive koliko su ljudi uvjereni da je ima! ne moraš se bojati uživaj u svojoj trudnoći!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma lako za nas odrasle /ako nismo trudne/!
    Moja 11godišnja kćer je popravljala dvije šestice i obje su zapunjene crnim plombama. Dr. nam nije ni dala mogućnost izbora. Kada sam je pitala za prednje zube, rekla je da i na njih stavlja crne plombe ako je karijes sa stražnje strane.
    Mijenjamo zubaricu!
    bzara, što ti kažeš?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da se radi o mom djetetu ja bih promijenila zubaricu! ne želim pametovati, svatko obavlja svoj posao onako kako misli da je najbolje! ja radim u privatnoj praksi, već 15 godina ne stavljamo crne plombe! u trudnoći ne preporučem svojim trudnicama ništa značajnije raditi na zubima jer svaki rad, pa čak i sjedanje na samu stolicu kao većine žena izaziva stres a on stvarno nije dobar za dijete! (svakako treba redovito kontrolirati zubno meso). što se tiče djece i crnih plombi, ja stvarno ne mogu vjerovati da u današnje vrijeme kad postoje toliko različitih vrsta materijala ljudi i dalje stavljaju crne plombe, pogotovo u ta mala ustašca!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se dogovoriš da ćeš platiti, stavit će ti bijelu plombu i na osmicu. Ovisno o veličini, kod "socijalnih" stomatologa platiš oko 100 kn.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam bas neki dan mijenjala crnu u bijelu...nisam znala da nije preporucljivo u trudnoci.

mi@

Početno

a sad sam se prepala! Stavio mi je crnu plombu na gornju šesticu, ali nije mi to bed. Strah me samo što sam bila 3 tjedna trudna, a da nisam znala. A i da sam znala, ne bih razmišljala o tome da je crna plomba štetna. Ako ima na forumu neki zubar/ica, molila bih da mi odgovore je li moguće da stavljanje crne plombe u ranoj trudnoći ostavi neke posljedice na plod. Hvala!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nemoj se bojati,neće bebi biti ništa! više joj sad šteti ovo što se sekiraš toliko! kad bi mislili na sve što se događa u trudnoći ne bi ni disala jer je zrak pun smoga, ne bi ni jela..stvarno, još ti jednom ponavljam crne plombe neće štetiti bebi!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ako se dogovoriš da ćeš platiti, stavit će ti bijelu plombu i na osmicu. Ovisno o veličini, kod "socijalnih" stomatologa platiš oko 100 kn.
    ja kod svog stomatologa plaćam od 50-100 kn, ovisno o veličini ispuna.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemoj. Nakon nekog vremena se površina crne plombe "stabilizira". Vađenjem takve plombe otpušta se drastično više žive nego ovako, a to ti u trudnoći ne treba.
    istina!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam par crnih plombi još iz osnovnoškolskih dana. Ono što sam stavljala u zadnjih par godina, sve su bijele. Zubarica (socijalna) me nikad nije pitala što želim nego mi je sama stavila bijele. Ja sam zato mislila da se crne više uopće ne koriste.
    A i ona je jednom prokomentirala nešto kao "ko to više stavlja crne plombe?!"

mi@

Početno

ma neću se se sekirati, što je učinjeno - ućinjeno je. Sad znam za ubuduće. Prije su se svima stavljale crne plombe pa i mojoj mami pa eto mene - žive i zdrave. Ne kažem da nije crna plomba štetna, ali neću sad zbog nje gubit živce. Hvala vam svejedno na svim odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •