Evo i nas, krasna tirkizna benetton majica sada ima smeđe fleke.
Istrljala je opal pastom i u prašak dodala opal oxi baby, dodatak tipa vanisha, kao baš za najtvrdokornije mrlje.
Kad se osušilo manje se vidi, ali se vidi.
Za pop...
Evo i nas, krasna tirkizna benetton majica sada ima smeđe fleke.
Istrljala je opal pastom i u prašak dodala opal oxi baby, dodatak tipa vanisha, kao baš za najtvrdokornije mrlje.
Kad se osušilo manje se vidi, ali se vidi.
Za pop...
Mi smo pola ljetne garderobe sredili s čololadom sa Snjeguljice. Užas. Ne vjerujem da u toj nazovi čokoladi uopće ima čokolade jer fleke od ostalih čoko proizvoda najnormalnije idu dolje.
Bože, s čim li nas truju??
Nakon pregleda ovog topika, i žalbi moje jetrve na isti problem, i nakon sinošnjeg Ledovog korneta i obilnog curenja čokolade po novoj bečkoj majici, sva u panici sam odmah otišla srediti fleke i otišle su uz pomoć sapuna za ruke. Sladoled daleko od banje ne dolazi u obzir![]()
da ne otvaram novi topic...možda je neka od vas u pokušaju skidanja čokoladenečim usput uspjela oprat i sljedeće tipove mrlji:
- svježa rajčica
- vodene bojice, i to samo crna (prvo prst prokopa po "lončiću" crne bojice, a onda se obriše o majicu)
nisi ništa našla na starim topicima?
moja metoda je "peri uobičajeno i čekaj da se ispere" pa ti ne mogu ništa pametno preporučiti...
cokolada, meni je za sve vocne i povrtne mrlje dobra kombinacija limunov sok + sol pa staviti na sunce (ovo zadnje nije nuzno ali je pozeljno), a i DM-ov oxi prasak uglavnom funkcionira
sve to ako mrlja nije stara
joj mene isto muče ove mrlje od vodenih boja i to ne samo crna nego i druge. Ako netko zna marku vodenih boja koje se normalno mogu skinuti s odjeće pranjem nek napiše.čokolada prvotno napisa
Ima jedan trik kamufliranja mrlja od čokolade (a i ostalih) koje se odupiru skidanju s majica, hlača...
Flomasterima za tekstil se mrlje pretvore u crteže onoga što djeca požele. Tako doma u ormaru imamo gusarskih karata zakopanog blaga (puno malih mrlja po čitavoj prednjici), bubamara, dvoraca, ribica, cvjetića...
Nisam ekspert u crtanju, ali uz predložak jednostavnije stvari ok ispadnu. Da se ne izvlacite da nemate pojma o crtanju.
A ne izblijedi li boja tako?Ailish prvotno napisa
Citruse skida sunce, a ostalo voće i povrće uglavnom prođe kada prođe sezona (neke dječje stvari koje sam lani spremila zaflekane sada izgledaju čisto).
OOOO GEKO HVALAAAA TIIIIIgeko prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
sutra kupujem boje za tekstil i idem kod anek-ice da mi uredi majicu.
aaaaa nek mi nacrta kompas, ionako tu majicu zad mogu nositi samo na teren
ovca_i_janje prvotno napisa
![]()
baš ću probati!
evo,ja sam ih danas uspjela skinut!!
nakon nekoliko zaflekanih majica,od kojih dvije dosta skupe,isprobavanja raznih sredstava,danas sam u dm kupila johnson wax odstranjivač flekova.namazala sam ih i ostavila da djeluje jednu minutu(tak piše na uputstvu),još malo ručno ribala i ubacila u mašinu.upravo su se posušile i flekova više NEMA!!
i da,flekovi su bili stari 2-3 tjedna.
eto...ja si sa oproštenjem usrala bijelu haljinu sa sladoledom od čokolade (ledo naravno)![]()
mislim da je trenutak da prestanete jesti te LEDO sladolede vidite da od njih samo uništavate odjecu, jedite eskimo i ostale![]()
meni su jutarnje fleke od cokoladnog sladoleda otisle kad sam ih navecer oprala rucno. sad sve perem odmah tj. u sto kracem mogucem roku.
vec mi ide na zivce da joj je sva robica poflekana, a hrpica "za po doma" sve je veca. I bez veze mi je sto zbog fleka robicu ne mogu proslijediti dalje (iako je kao nova - osim fleka)
Evo, ja otkrila da se ta vražja čokolada odlično skine kada se na hladno, po mogućnosti istog dana kada je zaflekano, natrlja malo običnoga dječjeg sapuna i protrlja. Kome se da.
Kad sam pročitala ovaj topic odmah sam pobrala par Grginih bodića zamuljanih od čokolade i brzo u mašinu,prašak i voda,na 60 i sve otišlo na prvom pranju. :?
Mislim,znam da se on zna stvarno jako zaflekat s tim sladoledom od čokolade,a i još koječime,a sva nam je robica čista nakon pranja.Ja ništa ne ispirem prije,ne stavljam predpranje,nemam pojma u čemu je štos.
Imam Gorenje veš.mašinu,5 godina staru,najjeftiniju kaj je tada bilo za kupit i perem sa persilom i to je sve.
Možda je stvar u našoj vodi,nemam pojma?
A Grga ima hrpu bijelih bodića,i bijelih hlačica (mama voli malog šminkera 8) ) i stalno nam je sve besprijekorno čisto iako ga puštam da sve sam jede!
gejsha prvotno napisa
ja SVE čokoladne sladolede zaobilazim u širokom luku
A kako postići da i dijete izbjegava čokoladni sladoled?tinkie winkie prvotno napisa
![]()
Sve njegove majice kratkih rukava su "krštene" čokoladom iz sladoleda (Ledo ili neki drugi, svejedno), ajde, primijetila sam da u više pranja malo-pomalo mrlje blijede - evo, na majici krem boje više se mrlja i ne vidi...
(u međuvremenu je naučio jesti sladoled tako da se kompletno ne zasvinji, pa su i mrlje rjeđe)
naše dijete počelo prije koji dan lizat sladoled u (ajde, plastificiranoj) slikovnici!??!?!
:shock: totalni
pa onda i
ajde, dobro bar ne ostavlja fleke na robi
Kad nisu dostupni kao Ledovi 8)gejsha prvotno napisa
nije mi se nikad dogodilo, doduše nisam to radila s nekakvom osjetljivom robom nego s običnim majicamafilipova mama prvotno napisa
E pa sad bih se najradije... :/
Sve majice s flekovima više nemaju flekove. Što je pomoglo?
E pa Končarova perilica na moru.
Izgleda da ova moja Electoluxov sh***t vešmašina što pere s 5 kapi vode (darn!) nije u stanju maknuti fleke.
Perilica na moru lijepo opere s puuuno vode i sve fleke su otišle jednim jedinim pranjem.
Ok, lijepo je što Electroluxica štedi vodu, al' što mi to znači kad moram prati nešto 5 puta... gdje je tu ušteda?
e pa ja cu pisat ledu
i poslati fotke svih ivarovih nekad prelijepih majica![]()
mislim, pred dva mjeseca sam se mislila da mu za skolu nista ne trebam kupovati a jutros gledam: sve je ledo upropastio
ne jede on ko svinja (tj ko mala beba), jede pazljivo, ali eto kapne mu kap
dvije masine su prale robu
dvije vode
razliciti praskovi i sredstva za skidanje
razlicita sunca su je susila
samo su fleke iste
Zato mi jedemo sladolede na plaži ili goli.![]()
Ups, ovo bi trebalo na onaj drugi topic "goli pred djecom".![]()
Ja gotovo sve mrlje uspijem oprati s Goldenovim sredstvom Super 10. Ako ne iz prve ali druge sigurno. To uključuje rajčicu, sladoled flomastere.
A meni elektroluksica bas super pere robu.Amalthea, zar nismo vec negdje pisali (jednom daaaaavno) kako za dobar ucinak pranja ne moras imati masinu koja koristi neznamkoliko vode...jer da je bas fora u tom stalnom umakanju robe u deterdzent i vodu i izvlacenje na povrsinu. Pa po toj nekoj logici nema sanse da masine koje stede vodu peru losije. Ono sto je meni jedino vazno je da za jako prljavu robu masina ne pere na nikakvim kratkim programima nego na obicnom programu, na 60 stupnjeva.
Sto se tice fleka od cokoladnog sladoleda, vjerujem da nije stvar samo u Ledovom. I kod nas je ista stvar....skoro svaka fleka se opere osim fleka od cokoladnog sladoleda ili eventualno kakaa.
evo,uspjela sam nekako s jarom.. :D
naravno,nakon jos par pranja..