Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: treba mi savjet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno treba mi savjet

karlo ima 8mjeseci i 11ipo kg, ne sjedi samostalno i ne diže se na noge.
    sad koristimo jane matrix as koja mu je već premala i remeni ga zatežu.

mislili smo kupiti AS maxi-cosi priori sps(9-18kg), a on još ne zadovoljava uvjete za tu sjedalicu.

a nismo baš pri lovi da kupimo još jednu između te dvije :/

jedino što mi pada na pamet uzeti as koja je od 0-18kg koja se može montirati u oba smjera.
    ne znam kakve su se pokazale te as, htjela bi kupiti kvalitetnu.

ako netko ima savjet dobro je došao

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tu se sveo izbor na jednu AS koje nema za kupiti u hr :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj trenta prvotno napisa
    i mi trebamo pomoć/savjet. Emily je 17 mjeseci i u fazi je prohodavanja, znači samostalno se uspravlja na noge. Međutim, mala je pahuljica od jedva 8 kg i 74 cm. Do sada smo je vozili u PP Primo Viaggio, ali mi se čini da je vrijeme za novu sjedalicu. Glavica joj je već skoro dosegnula rub sjedalice. S obzirom na njezinu težinu i krhku građu čini mi se da je kombinirana sjedalica najbolji izbor, ili se varam? Bi li Bebe Confort Iseos kombinirana sjedalica bila dobro rješenje za nas, odnosno koje se još kombinirane sjedalice mogu nabaviti u HR ili SLO?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj niki.jz prvotno napisa
    Citiraj trenta prvotno napisa
    i mi trebamo pomoć/savjet. Emily je 17 mjeseci i u fazi je prohodavanja, znači samostalno se uspravlja na noge. Međutim, mala je pahuljica od jedva 8 kg i 74 cm. Do sada smo je vozili u PP Primo Viaggio, ali mi se čini da je vrijeme za novu sjedalicu. Glavica joj je već skoro dosegnula rub sjedalice. S obzirom na njezinu težinu i krhku građu čini mi se da je kombinirana sjedalica najbolji izbor, ili se varam? Bi li Bebe Confort Iseos kombinirana sjedalica bila dobro rješenje za nas, odnosno koje se još kombinirane sjedalice mogu nabaviti u HR ili SLO?
    proširujem pitanje (nisam baš dobra u postavljanju pitanja i davanju uputa, ali nadam se da ću uspjeti): ako je sjedalica montirana u smjeru suprotnom od smijera vožnje, može li dijete u njoj sijediti (90 stupnjeva) ili je jedina opcija u tom slučaju položaj sjedalice od 45 stupnjeva? :?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

concord ultimax moze se kupiti u hrvatskoj.

cijena cca 1.800kn :/

al se moze dugo koristiti...

ja sam vec pisala o njoj - ukucajte u pretraznik...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

krećem u pretraživanje. hvala na brzom odgovoru! :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj niki.jz prvotno napisa
    krećem u pretraživanje. hvala na brzom odgovoru! :D
    ali još uvijek me muči ono naknadno postavljeno pitanje. čini mi se da sjedalica kada se dijete vozi u smjeru obrnutom od smjera vožnje mora biti postavljena u položaj 45 stupnjeva (dakle ne u sjedeći položaj od 90), ili mi se to samo čini? :?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je sjedalica montirana u smjeru suprotnom od smijera vožnje, može li dijete u njoj sijediti (90 stupnjeva) ili je jedina opcija u tom slučaju položaj sjedalice od 45 stupnjeva?
    sjedalica se koristi u smjeru suprotnom od smjera voznje iz razloga sto vratni misici nisu dovoljno razvijeni da bi podnijeli trzaj koji ce nastati kad se (jos uvijek nesrazmjerno velika i teska) glavica zaklati naprijed-natrag zbog naglog kocenja ili sudara. nagib od cca 45 stupnjeva taj trzaj "pretvara" u istezanje vrata u smjeru tjeme-trup, sto mekani misici i kraljesci djeteta lakse podnose.

dakle, 90 stupnjeva ne moze u smjeru suprotnom od smjera voznje.

i jedno podpitanje - smatras da je to problem? zbog cega?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma ne mislim da je to problem. ustvari, ako tako mora biti mora, a tvoje me objašnjenje do kraja uvjerilo da mora. mislila sam samo da će mala damica konačno biti u prilici nešto i vidjeti tijekom vožnje osim sjedala jer ona je već "velika" cura i postaje joj pomalo dosadno gledati u "ništa".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala, moram te malo ispraviti :
    kad se postavlja sjedalica suprotno smjeru vožnje, nagib smije biti i do 60° kad se radi o većem/starijem djetetu, a ne novorođenčetu.

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jel netko zna jel se u zadru može kupiti concord ultimax :?
    htjela bi je isprobati kako će ići u našu kantu od auta :/

litala negdje si pisala da ste vi vašu kupili u puli, jel znaš možda gdje? sveki mi je tamo pa...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •