-
Prva menstruacija uz minimalno dojenje?
Dojimo otprilike 2 put dnevno, beba ima 6 mjeseci, a tako je sad već nekih mjesec dana. Koji put malo povuče dok čeka bočicu, ali često ne želi, i kad da to je kratko. Kad bih trebala očekivati prvu menstruaciju? A da se ne zabrinem...
-
Ja sam s prvim djetetom dobila prvu menstr. nakon 7 mj. Isto sam smanjeno dojila, bolje reći izdajala 3 puta dnevno (nije me tada tko imao educirati kako i što raditi za uspješno dojenje). Znači, nemaš brige, doći će ona već (kad joj se budeš najmanje nadala i kad ti bude najmanje pasala
).
-
Ne znam da li je moguće da menzes ne dolazi dokle god se imalo doji...? I u kojem roku bi trebao doći otkad se dojenje potpuno prekine?
-
sve je individualno
ja sam dobila prvu mens. kada je Vid imao 6 mj. a dojila sam 8-9 puta dnevno + početak dohrane
po drugi put sam ostala sam trudna kada sam dojila cca 5 puta dnevno
- dojenje nije kontracepcija
-
potpisujem mirtu u prvom djelu - upravo tako je bilo i kod mene.
-
mi već 6-7 mjeseci dojimo od 4 popodne do jutra, nekih 6-7 puta, mala ima godinu i pol + još malo i menge još nema
-
Dojim ju već evo skoro 9 mjeseci, 6 tjedana nakon poroda.
Bila kod gin na pregledu, onom kontrolnom i mislila da još uvijek krvarim, kad mi ona reče, da sam dobila.
Super :shock:
Sad su mi još bolnije nego prije.
-
cuj, ako mislis na brigu zbog trudnoce, mozes se zabrinuti odmah, jer ovulacija prethodi menstruaciji, dakle trudna mozes biti i prije nego sto dobijes.
-
Znam da mogu biti trudna i prije nego me uveseli menstruacija, ali onda bi stvarno trebala biti super plodna, nije nam palo napamet dojenje proglasiti za kontracepciju
Možda naprosto spadam u onu skupinu koja ne dobiva dok god imalo doji.
Jel bi simptomi trudnoće kod dojilja trebali biti isti il ima razlike?
-
tek nakon što sam potpuno prestala dojiti (10 mjeseci ali nikada isključivo dojila) sam dobila mengu i to negdje mjesec dana nakon zadnjeg podoja...
-
hm... to je valjda totalno individualno.. Ja sam dobila prvu mengu samo mjesec i pol nakon poroda ( iako sam tada, kao i sada dijete samo dojila). Marko sada ima 3 i pol mjeseca, iskljucivo ga dojim i imam stvari redovno svaki mjesec. Ne znam kako to dodje, mislim da je meni sve to ubrzalo radi soka koji sam dozivjela odmah nakon poroda i tih prvih mjesec dana ( M je zavrsio u bolnici, primio transfuziju.. ma svasta je bilo.. )
Meni su simptomi bilo malo zesci; ful sam bila zivcana, naprosto sam ujedala sve oko sebe ( iako do tada nisam bas imala takve simptome PMS-a ), mada mi je i u trudnoci bilo slicno, nisam imala nikakve nuspojave trudnoce osim sto sam mjenjala raspolozenje 5 puta u 5 minuta...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma