Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: AS i auto sa troja vrata

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno AS i auto sa troja vrata

Jutro!

Novo jutro i novi upitnici nad glavom. Dali netko ovdje ima auto sa troja vrata, i ako da jeli problem namjestati AS? Mi se jos spremamo u shopping AS-e, pa za sada trazim info.

"Upala" nam je u oko Peg Perego - Primo viaggio sip. No nisam sigurna kako ju namjestit kad je prostor jako mali.

Hvala i ugodan dan

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Za namjestanje ovisi o tome kako mozes pomaknuti prednje siceve i koliko se otvore vrata - ali tu ti je samo u pitanju tezina namjestanja, nista vise. Puno je vaznije to koliko je cvrsto mozes pritegnuti u svoje auto, kad je pritegnes da se ne mice lijevo-desno.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda je bilo malo nezgodnije, pa smo vukli pojas kroz gepek, no nista strasno.
    Bitno da vi probate as prije kupnje u vase vozilo da vidite jel si pasu (as i auto)

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo svojevremeno imali Twingo i Peg Perego - Primo viaggio i sve je štimalo, samo se malo više mora manevrirati kod ulaženja/izlaženja.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam kupila auto u trudnoći( opel corsa) i za istu cijenu mogla birati sa troja ili petero vrata i ja glupača kupim sa troje.Problem mi je vaditi je iz sjedalice jer moram ući u auto, ali se zato tješim da su auti sa troje vrata čvršći.Inače kad se vozomo autom MM( mercedes) milina, samo otvorim stražnja vrata i izvadim je bez problema.
    Puno je bitnije da se sjedalica može dobro namontirati kako su cure rekle

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

super cure i hvala na savjetima! ja sam vec mislila da me ceka nemoguca misija. nista, ovih dana u kupovinu pa vjezbanje montiranja

ajde bar ne moramo mijenjat auto (mada ni to nebi bila losa ideja )

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Mozda je bilo malo nezgodnije, pa smo vukli pojas kroz gepek, no nista strasno.
    hoćeš dati sliku na sunce

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bit ce vam lakse ak nabavite sjedalicu s postoljem (peg perego, graco, maxi-cosi) tak da se ne morate zavlacit u gepek svaki put kad hocete postavit sjedalicu

pripazi na duljinu naslona od svake od ovih sjedalica, bolje je da je dulji jer ce dijete dulje izdrzat u njoj, al istovremeno ti mora pojas auta biti dovoljno dugacak da je opasa.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovo sa gepekom me zbunjuje... pa ni vrag da ste se neke stvarno morale zavlacit u gepek?! :?
    mi u gepeku imamo plin tak da ta opcija nebu bila moguca.....

jos cemo mi mijenjat auto radi as

Ancica odlucili smo se bas za Peg Perego koji ima postolje pa se nadam da ce to ipak onda olaksat stvari oko montiranja.. za pojas se stvarno nadam da je dovoljno dugacak :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki su rekli da su Peg Perego prebrzo prerasli. Al mozda sam ja pobrkala loncice.

Takoder, provjerite s montazom sa vise sjedalica tak da odaberete onu koja vam najbolje odgovara autu. Ili vec jeste?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sibell prvotno napisa
    ovo sa gepekom me zbunjuje... pa ni vrag da ste se neke stvarno morale zavlacit u gepek?! :?
    mi u gepeku imamo plin tak da ta opcija nebu bila moguca.....

:/
    imamo dva auta sa troja vrata i ovo sto cure spominju gepek se odnosi na zatezanje pojasa automobila - otvoris gepek i tamo kod one police (ukoliko postoji) ti je najlaksi pristup za zatezanje pojasa, puno prakticnije i cvrsce mozes primiti s te strane nego iz kabine...

stos kod toga je da sjedalicu moraju montirati dvije osobe, ali iskustvo mi govori da i inace za dobru montazu trebaju dvije osobe (naravno, ne za ovu prvi 0-13 ako ima postolje)

i da, smjestanje bebe je nesto kompliciraneije (stvarno ovisi o velicini automobila, ali i osobe, te koliko dobro mozes prednje siceve gurnuti prema naprijed), no to ti vec oko druge godine (ili i prije) prestane biti vazno jer se dijete nauci penjati samo u sjedalicu, bar moja uziva u toj akciji, kad se smjesti ja je samo zakopcam i dobro zategnem

u trecem autu imamo petora vrata ali gle vraga, sjedalica (romer king ts) lezi puno losije i puno teze ju je montirati nego u ova prva... dakle, svakako dobro provjeri da li ti sjedalica pase, sve ostalo ces dobro izvjezbati

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo i mi imamo sličan problem. Auto ima 3 vrata i stolicu je nemoguće unutra uopće ugurati bez da imam neke super moći, a kad sam ju napokon ugurala na stražnje sjedalo sam skužila da je pojas prekratak i ne može proći iza naslona AS.
    U MM-ovom autu koji ima 5 vrata se to sve može izvesti bez problema i pojas je taman dugačak (ali ja taaaako ne volim voziti njegov auto). Možda da ga nagovorim da kupimo drugi...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tibica, pogledaj na ovaj topic, pisalo se o problemu prekratkih pojaseva

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...rekratak+pojas

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo auto s 3 vrata i montiranje sidalice, ali i stavljanje male u sidalicu ide bez problema.
    više smo problema imali sa autom s 5 vrata (ja bi svaki put bubala glavom o vrata, bilo tijesno, nije bilo stražnjih pojaseva (bemti japanca ), premalo mista između stražnje klupe i prednjeg sjedala.....
    i prominili to auto s 5 vrata za auto s 3 vrata.
    i da ti pravo kažem, ja sam puno sigurnija sa 3 vrata nego 5.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Probat ću sutra pa se javim. Ali ja nisam mogla prebaciti pojas oko AS ni otkopčan pa ne znam kako da...hm...probat ću.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Probat ću sutra pa se javim. Ali ja nisam mogla prebaciti pojas oko AS ni otkopčan pa ne znam kako da...hm...probat ću.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi imali pp primo viaggio i golf sa troja vrata...stavljali i vadili bez frke...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Peugeot 206

Bog, da li možda imate iskustva sa dužinom pojasa u Peugeotu 206 iz 2000. god? Mi se odlučili za Peg Perego primo viaggio sa postoljem pa me zanima ima li problem prekratkog pojasa prije nego platimo?

Hvala puno
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    Bit ce vam lakse ak nabavite sjedalicu s postoljem (peg perego, graco, maxi-cosi) tak da se ne morate zavlacit u gepek svaki put kad hocete postavit sjedalicu

pripazi na duljinu naslona od svake od ovih sjedalica, bolje je da je dulji jer ce dijete dulje izdrzat u njoj, al istovremeno ti mora pojas auta biti dovoljno dugacak da je opasa.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisu mu kratki pojasevi.
    doduše moji starci imaju 206-icu iz 2003. godine i naša BC Iseos TT bez problema "legne" u pežolu. i normalno je zakačim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •