samo 2 ampule menopura ili 2 dnevno?
Decapeptyl od 1. do 12. dana
Menopur 2 ampule dnevno od 3. do 12. dana![]()
Ja endo, "low responder" (nikad više od tri folikula i 2 js. )
MM sve ok ali zadnje 2 god i spermiogram varira
Nakon 15 prirodnih ivf-ova ( što prirodnih, klomifen, femara ) i 3 stimulirana postupka (bilo je i dugih i kratkih protokola)
Moj 4. stimulirani postupak ili 20. ivf urodio plodom...beta 1073...čekamo prvi uzv...nadamo se da će biti sve ok
Evo da i ja upišem.
Sunčica je začeta u 6. stimuliranom ICSI-u. Sad smo prošli 2 stimulirana za drugu bebu, računam da je drugi još u tijeku jer nas čekaju smrzlići.
da i ja sam si to pomislila isti slučaj nikad više od 3 j.s. a u zadnje vrijeme sa ful stimulacijom dobijem i 2.
Ono što me čudi kod tini je da nije neki prirodnjak upalio nego baš stimulirani.
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 17.08.2010. at 10:45
Da svi su postupci bili u Rijeci...nemojte se bedirat...moji embriji su bili kvalitetniji iz prirodnih postupaka ali eto valjda je onaj gore htio da to bude baš sada iz ovog stimuliranog...nem pravila...
Želim vam što prije pozitivne bete !!!
Zaboravila sam napomenuti da je meni godinama i FSH bio iznad gornje granice- 19 a onda sam imala period kad je bio 50 i svejedno sam ovulirala...pred godinu dana stvarno neznam kako i sašto FSH se spustio u normalu...
Samo mi javi jel ti stigao odgovor jer dugo nisam bila na forumu pa mi je sve čudno i nemam prikazan odgovor u poslanim porukama pa neznam da li si dobila !
Ne znam jesam ja već pisala na ovoj temi...
moj prvi IVf je urodio plodom,brojim 8 dana do termina![]()
Ovo sam vidjela neki dan u novinama. Kada pod dijagnozom označim opciju oštećini jajovodi,šanse za uspijeh po postupku ispadaju gotovo pa duplo manje nego kod žena bez te dijagnoze. I ja imam problem s jajovodima i radi ovakvih informacija sve više razmišljam o tome da se opet podvrgnem laparoskopiji. Tada bih, naravno, inzistirala da ih izvade. Ima li koja istomišljenica?
Meni ispada oko 20% šanse po IVF-u a imala sam 7 neuspjelih pokušaja, mislim da su meni i previše optistično prognozirali ili imam toliko loše sreće?
Delfin koliko si puta pokušavala IVF-om? Ako si imala više nuspjelih stimulacija onda možda to ima smisla.
Mali Mimi, iza sebe imam tek jedan neuspijeli postupak s Femarom. No, kako sam ja imala hydrosalpinx koji je odstranjen ( ali ne i cijeli jajovod),puno sam o tome čitala i gotovo sve statistike pokazuju da žene s problematičnim jajovodima imaju manje šanse za 50 posto po ivf-u. Nije mi jasno zašto nam onda ne odstrane kompletan jajovod, kad on ionako više nije u funkciji za prirodno začeće a za ivf može raditi probleme.
Crvenkapice, žene koje imaju hydrosalpinx ( toksičnim sadržajem ispunjen (uglavnom) dio jajovoda oko fimbrija) imaju manje šanse u ivf postupku jer se smatra da ta toksičnost curi u maternicu i onemogućava inplantaciju embrija.
Možda je problem što nema takve dijagnoze (da nema jajovoda)u ovom "testiranju" jer meni ispada da su mi duplo vece sanse kad mi je dijagnoza "više razloga", nego samo jajovodi!
Mislim da bi ti doktori to odmah savjetovali, da se slažu s tim činjenicama...ne znam što bi ti rekla...
slažem se s ovim što je mali mimi napisala u vezi stimulacije!
a jel vam ijednom došlo do oplodnje?
Mali mimi, koja je tvoja dijagnoza?
Tally, koju god da dijagnozu izabereš u ivf-predict, svaka će pokazati boje šanse od one - oštećeni jajovodi. Ne treba taj izračun doslovno shvatiti,no ipak, ja se pitam zašto su šanse kod te dijagnoze manje a jajovodi se nebitni za ivf?
Pa to i meni nije jasno,iako mojih nema...pa nema frke, hahaha! al doktri daju jako dobre šanse kod takve dijagnoze! Mi cemo se vodit tom činjenicom![]()
zachatavate temu, prebacite se negdje drugo pliiiiiz
dakle : nakon 3 aih i 4 icsija, 5. icsi (picsi) je bio dobitan. prvi puta blastice, 2 vraćene, beta 12dpt 859, danas trudna 10 plus 3 sa 2 bebaća.
ja low responder, mm oligoasthenozoospermija, 37 i 38 godina
Ne mogu vjerovat da sam tek sad naišla na ovu temu...
Dakle,
ja: jedan jajovod, drugi začepljen
MM: asthenozoospermia
1.IVF/Icsi - (2005. VV): Uspješan ( + 7 smrzlića )
2. Fet: VM u toku postupka, svejedno obavljen ET, nisu primijetili VM...( nema više smrzlića + nastupio na snagu novi zakon...)
Ja: nema ni drugog jajovoda...
3. Idemo po bracu ili seku i nadamo se ponovnom uspjehu...što ćeš, prokleti optimist!!!
[/QUOTE]1.IVF/Icsi - (2005. VV): Uspješan ( + 7 smrzlića )[QUOTE]
Ovo uspješan se naravno odnosi na mog sinčića...![]()
Posljednje uređivanje od katka22 : 02.03.2011. at 12:23
Počeli radit na bebi 2004.
4AIH
Jedan prirodnjak, jedan sa gonalima, jedan sa femarom i dva sa menopurima IVF-a.
Uspio 5. pokušaj uz 1 menopur dnevno od 3. do 9. dana ciklusa(Supresija decapeptyle od 2. dana ciklusa.) Sad sam trudna 4 mjeseca!
Posljednje uređivanje od kinki : 03.03.2011. at 09:34
mi se borimo 18 godina
nakon 5-og puta je uspjelo
(1 ivf ,3 fet-a sve u mb i dobitni 5 je ljubljana Icsi)
Nakon 2 godine pokušavanja u kućnoj radinosti i 6 mjeseci obilaženja IVF klinika i "biranja", uspijeli iz prvog ICSI-a u Citu.![]()
Stimulacija od 2. dc do 9. dc, po 4 menopura i 1 cetrotida 8. i 9. dc, 5 folikula, 3 js, 2 blastice i 1 6-stanični zametak.
Beta 11. dpt 165,5. U 6. tjednu očaralo nas je jedno srce koje kuca. Još uvijek ne znamo kojoj sretnoj zvijezdi da zahvalimo za ovu sreću.![]()
Isto treći stimulirani (pravi stimulirani, kakvi su se prije radili), tj. iz smrznutih embrija trećeg stimuliranog, iz tog svježeg postupka je bila prva biokemijska (beta 9), nakon toga beta 167 u FET-u i to je bilo OK.
Prvi put iz prvog stimuliranog (nakon 6 AIH i 2 prirodnjaka) a sad drugi put još uvijek ništa nakon 1 FET-a, 1 Klomifen+Gonal, 1 prirodnjaka, 1 novozakonskog stimuliranog i u tijeku je 2. prirodnjak...
Nama je uspio 9. stimulirani postupak. Nakon 8 stimuliranih ICSI postupaka (uvijek mali broj jajnih stanica i samo jednom jedna blastocista) otišli u Beč gdje je uspio naš 9. IMSI postupak. Kod nas je dobitno bilo to što smo promijenili cijeli postupak stimulacije i lijekove te smu radili IMSI, a ne ICSI. U prijašnjim postupcima samo po 4 jajne stanice, a sad čak 10. Prije samo jedna blastocista nakon 4. postupka, a sad čak 5. Jedna od tih blastica upravo spava u svom krevetiću.
evo, da se i ja upisem ovdje...jos uvijek s nevjericom ....
dakle, 1. stimulirani menopuri/decapeptyl-ET3d 3JS- beta0
2.prirodni ciklus- pazns js
3. femara-prazna js
4. stimulirani, menopuri/decapeptyl ET3d 3JS-beta 11dpt 137,5, 14dpt 879, uzv 18dpt 2 gest vrecice, lijepe, pravilne, jednake...
sutra mi je slijedeci uzv, zelim cuti srceka!!!!!!!!!!!!
Prvi put - nakon 2 aih, jednog stimuliranog (dobitan FET)
Drugi put - nakon jednog stimuliranog, dva aih, jednog femarskog (dobitan drugi stimulirani ICSI)
Prvi ICSI.
Dijagnoza idiopate. Kod mene jedan jajnik gotovo van funkcije, miomi, a kod MD-a varirajući spermiogram od OAT do pristojnog.
Uspio nam 4. ICSI (2. stimulirani dugi protokol), nakon 1. ICSI klomifen i par Gonala, 2. ICSI stimulirani dugi protokol, 3. ICSI s odmrznutim JS. Prije dobitnog ICSIja pokusali s preostalim krio JS, ali nisu prezivjele odmrzavanje pa taj postupak niti ne brojim.
1. Klomifemski AIH -0
2. Klomifemski AIH -0
3. polustimulirani IVF -0 (bez js)
4. stimulirani IVF-0 (ET 1 embrija)
5. polustimulirani IVF -0 (ET 2 embrija)
6. sekundarni ISCI -0 ( bez ET)
7. stimulirani IVF - (ET 2 embrija)dobitni.. nosim curicu![]()
1. ICSI u kratkom protokolu (decapeptyl + menopur)
2. ICSI u dugom protokolu (opet dec + menopur) - čekamo dva dečka
Kod nas dijagnoza teška oligo-astheno
1. AIH - 0
2. AIH - 0
3. IVF (stimulirani) - ET 1 8st zametak = rezultat 0
4. IVF (stimulirani) - ET 1 blastica = rezultat..... u čekanju jednog dječaka
Dakle, uspjeh iz 2. IVF.
Ja low responder, on teratozoospermia.
Ajme.....koji topik iz naftalina...prije moje prve trudnoce
Oligoastenozoospermia
1. Beba - 1. Fet, nakon 1 stimuliranog s menopurima i 1 prirodnog
2. Beba - 2. Klomifenski IVF
3. Beba - prirodno i neplanski
Ja - policistični jajnici, mm - ok
3 IVF-a VV (1.IVF klomifeni, 2.IVF klomifeni + par gonala, 3.IFV 12 gonala)
4. IVF Ljubljana/Postojna dr. Reš (oko 14 gonala, 10js, 4 blastice = 2 vraćena embrija + 2 smrzlića)
BINGO!
1 bebica u maminoj buši, evo nas u 24tt!
Posljednje uređivanje od ValaMala : 19.10.2011. at 22:57
Dg. MM oligoasth/oligozoo
JA trombofilija
1. IVF-bikemijska trudnoća (11 j.s.) 2 blastice vraćene;
2. IVF (prirodnjak) - bez j.s.
3. IVF - 18 j.s. 3 blastice vraćene - beta 0
4. IVF (sekundarni) - beta 0
5. IVF (sekundarni) - beta 10 dnt 23; 16 dnt 420....rezultat cura u trbuhu...vrlo živahna![]()
Prvi pokušaj: 1. pokušaj - VII. mj ove godine-klomifen+ICSI= jedan mali dječak iz potpisa
on 39, teratozoospermia (1-5 % morfološki ispravnih oblika)
ja 40 i pol godina, ostalo u redu(FSH 6, LH 5, AMH 24)
Posljednje uređivanje od Inesz : 26.10.2011. at 16:12
Iz 4. Icsi - trudna 6+2
3 pune stimulacije, jedna klomifenska