Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dojenje i dohrana

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Dojenje i dohrana

Ovo se pitanje odnosi i na dohranu i dojenje, pa ako treba, premještajte
    Dosta dobro smo usvojili dohranu, ručak je fiksan, oko pol 1, 1, do sada je bila večera oko 7h, a danas sam uvela i nekakav doručak oko 10h, jer planiram pomaknuti ručak malo kasnije.
    Katja doji dosta često, ponekad samo povuče 2 gutljaja i nazad u igru, tako i kod uspavljivanja, jer sam odlučila ne "odučavati ju" da se na taj način uspava, a sisa po pravome (par minuta podoj uz aktivno gutanje) oko 4-5 puta tijekom dana. Noć je šarolika, od 3-6,7 puta, ovisi ako ju nešto muči npr. zubići.Dakle, kada se to zbroji, malo-malo je moja cica u akciji.
    E sada, većina mama sa bebama koje su usvojile dohranu, pišu o rasporedu dojenja, sa nekih 5 podoja po danu, u razmacima oko 2h od obroka. Da li da prekinemo sa ovim igranjem na mojoj cici i uvedem raspored ili? Za 3 mj. bi trebala početi raditi, ali ovako se ponaša samo kad sam ja u blizini, sa ostalima nema problema.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja radim, djeca se prilagode
    kad me nema jede svoju hranu, sisa pred jutro, po noći 2-3x, pred spavanje (noćno-popodnevno), kad joj dođe (zavuče ruku u majicu)...
    kad smo počimali s dohranom onda je sisala nakon svakog obroka (minut-dvi)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ni kod nas sisanje nema nikakvog reda, dajem joj kad hoće, inače ima voćni obrok ujutro do jedanaest, zavisi kad je zadnji put sisala i popodne oko četri ,pet sati.Po noći isto nema nikakvog reda, radim onako kako njoj paše, ništa ne forsiram i ne uvodim reda u hranjenju

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nevjerojatno kako se klinci lako prilagode situaciji. Mi smo zapravo ti koji previše mozgaju o svemu i vide probleme i tamo gdje se majka priroda već unaprijed pobrinula da ih nema. Ja sam počela raditi kad je Linda imala 7 mjeseci i bez problema je izdržala bez cice, da bi onda nadoknađivala nakon mog povratka. Recimo, sad kad je bio ovaj dugi vikend, nacicavala je k'o novorođenče, a već dan kasnije bez ikakve frke papala sve i svašta dok me nije bilo.
    Nemoj ništa forsati, uvođenje "reda" može samo uroditi nezadovoljstvom djeteta, a onda ćeš i ti biti nezadovoljna, pa tako u krug. Samo nastavi kao do sad, a kad kreneš na posao stvari će same po sebi doći na svoje mjesto.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mene je ovo mučilo..dohrana, dojenje, veliki upitnik nad glavom..i onda sam jedan dan otišla ( on ima cca 6,5 mj.) i ostavila ga baki, naravno, za slučaj krize ostavila dvije bočice izdojenog, i on se super ponašao baki, papao voće, popio mlijeko...sad smo se već uigrali, tako da me nije strah kad odem raditi..meni još uvijek ne jede kako spada kad ga hranim žlicom, baš traži cicu, mali gotovan :D , a drugima to ne radi..
    I eto, mamice, ne brinite...oni su mali mudraci..baš kao što reče Linda, oni se prilagode, a mi bespotrebno mozgamo..
    Moram još jedan pozitivan primjer dati..baka, koja baš i ne zna za sve dobre strane dojenja, polako mijenja mišljenje gledajući nas, čak je neki dan rekla da će mi malenog voziti na posao da ga dojim, ako bude trebalo..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •