Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: čak ni ja ne znam što je

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno čak ni ja ne znam što je

unazad jedno mjesec dana nešto mi se događa s bradavicama i areolama : intenzivno pocrvene, onda se posuše, pa se oljušte, pa jedan dan sve ok i onda opet sve ispočetka.
    u ovoj fazi ljuštenja skoro svaki put zaradim i ragade (i to gadne).
    naravno, ja odmah zaključila da je soor, pa mazala daktarinom i cice, i marge i zaru. i tako već mjesec dana.
    nedavno me daktarin počeo peći, a kad sam ga neki dan namazala toliko me užasno pekao da su mi suze išle na oči i odmah sam ga morala isprati.
    odonda ne mažem ničim, a cice i dalje ponavljaju svoj krug crvenilo-sušenje-ljuštenje.
    otprije znam da ni pedica ni moja dokica oće prakse nemaju pojma što se toga tiče.
    jesu li to gljive, da uzmem nistatin?
    ili je nešto drugo za što još nisam čula?

(položaj je dobar, let down je normalan kao i inače, mokre i pokakane pelene su u redu, ni marge ni zara nemaju bijele naslage u ustima, niti cokću, niti imaju gljivice u području spolovila)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dermatolog ti triba

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da su neke cure ovdje na Forumu tako opisivale neurodermitis. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

misliš?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    :shock:
    pa otkud mi sad to?

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga, meni se čini da jesu gljivice, barem po simptomima...

...evo malo si pročitaj

http://www.lalecheleague.org/llleade...tNov98p91.html

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su se bradavice znale ljuštiti
    najbolje mi je pomoglo ono "ulje" od (kršitelj koda)a za bradavice. Stalno stalno sam ih premazivala. i danas mi se nekad znaju pojaviti te ljuskice, ali to je povezano sa grudnjakom koji nije pamučni, odnosno tkanina mu nije glatka kao kod običnog pamučnog.

+ jesi li se možda izlagala suncu bez grudnjaka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma joj, sve ja to znam, i iz 4godišnjeg iskustva dojenja, a bila sam i u edukaciji , ali ovo mi stvarno postaje misterija :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    meni su se bradavice znale ljuštiti
    najbolje mi je pomoglo ono "ulje" od (kršitelj koda)a za bradavice. Stalno stalno sam ih premazivala. i danas mi se nekad znaju pojaviti te ljuskice, ali to je povezano sa grudnjakom koji nije pamučni, odnosno tkanina mu nije glatka kao kod običnog pamučnog.

+ jesi li se možda izlagala suncu bez grudnjaka?
    sunčala se nisam
    grudnjaci mi nisu svi 100% pamuk :/ ali ovih mjesec dana ionako hodam gola po stanu i luftam cice

to ulje se ispire prije podoja?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Lutonjica"]
    Citiraj tweety prvotno napisa
    to ulje se ispire prije podoja?
    ne mora, ali ja jesam.
    ne ono da sam ispirala sapunom, ali mlakom vodom. kad sam bila u šetnji onda nisam ni ispirala, ali onda nisam ni stalno stavljala, već samo prije izlaska iz kuće.
    to ulje, vrlo bi brzo popravilo situaciju, ali dok je bilo kritično stavljala bi ga doslovno nakon svakog puta kad bi fran sisao (on nije imao razmake po satima, nekad se svakih deset min. prištekavao, zato i jesam ispirala prije podoja. da je jeo svakih par sati onda vjerojatno ne bi.ajmeeee to se sad čini tako puno posla a onda mi je to bilo sasvim normalno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako mi je uspjelo kvotat samu sebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne čini se to meni kao puno posla
    ali ipak ću onda prvo ići s purelanom. nisam do sad njime mazala jer sam brijala na gljive, ali sad više nisam sigurna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene sigurno nisu gljive, ali nekad mi se javi dermatitis. ne znam da li može biti dermatitis. meni se ponekad javi na obrazima i na obrvama, pa može biti i da je ovo na bradavicama to.
    sjećam se da si mi ti preporučila purelan (ono kad si me nazvala za šetnju, a ja upravo rodila aaaa kad je to bilooo), ali ga brat nije uspio naći pa je kupio ovo od (kršitelj koda)a, bilo mi je toliko dobro da sam ostala na tom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

napravi bris da vidiš da li su gljive. možda ti daktarin ne odgovara?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj mendula prvotno napisa
    :shock:
    pa otkud mi sad to?
    Može se pojaviti bilo kada i bilo gdje. I meni tvoj opis vuče na neki oblik dermatitisa, pogotovo što opisuješ ljuštenje koje dovodi do pucanja kože), preporučam dermatologa. Ako ideš na more, sunčaj cice, to obično pomaže kode takvih stanja (naravno ne na jakom suncu u sred dana).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:/
    vide mi se i kao neke žilice ili rozi kanalići ispod te oštećene kože...
    dajte na pp nekog dobrog privatnog dermatologa

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam neurodermitis i točno takvu situaciju sam imala sa bradavicama. Jel te svrbe i ponekad budu onako ljepljivo vlažne? Ako idete ne more kupaj se što više. Morska voda je meni najbolji lijek za nurodermitis.
    Nadam se da će proći. Inaće, nurodermitis se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi pogotovo u stresnim situacijama kao što je npr. porod.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Lutonjice, ima li što novo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nema, naravno da još nisam otišla dermatologu (uvijek odgađam te posjete liječnicima )
    areole se i dalje ljušte, imam neku mali ranicu (ali ne ragadu, nego baš ranjeno tkivo od oljuštenosti) koja me ne boli...
    ničim ne mažem i puno luftam i čekam more i sunce

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne znam zašto ti se to događa, ali znam da je za sve probleme s kožom jako dobro kantarionovo ulje (odnosno od gospine trave). Moja ga mama sama radi, ali mislim da ga ima za kupiti u apotekama. Kad sam ja imala ragade, mazala sam se s time i rezultati su bili puno bolji nego s purelanom. Koristim ga za sve vrste rana, opekotina i sl. i stvarno puno pomaže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam ga doma, ali nisam probala.
    stanje je zapravo bolje otkad sam prestala mazati daktarinom, on mi je baš jeo tu jadnu osušenu kožu

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da ti ne može štetiti da probaš. Kad mi preko zime ispucaju ruke, dovoljno je da se jednom namažem i koža mi je super. Nadam se da će ti proći.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zna li netko što u slučaju neurodermitisa na dojkama pomaže, a da nisu kortikosteroidi?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

More.
    Za drugo ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo bili na moru 2 dana, okupala sam se 3x puta, a cice su već puno bolje :D
    jedva čekam da odemo na mjesec dana, onda će se valjda potpuno oporaviti

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imam ja slicnu situaciju, zapravo dosta goru... koza pocrveni, pocne se ljustiti ali se ne oporavi, nego nastanu rane, odnosno kao crvene pukotine iz kojih curi limfa.
    bila kod pedijatra, l. opce prakse, 2 dermatologa - neuro derrmitis na koji se jos nasadila gljivica.
    mazala sam kortikosteroidima nekoliko dana da se koza donekle oporavi, i bepathenom koji i dalje koristim. pomaze mi da koze ne dodje u tako gadno stanje.
    trenutno je stanje podnosljivo, jedan dan je vise drugi manje crveno ali ne prelazi u fazu ljustenja i rana.
    kako su ti cure i napisale pomaze more i toplije vrijeme (zimi je neurodermitis opcenito izrazeniji), pamucni grudnjaci/majice (ja sam si sasila platnene umetke koje sam mijenjala svaki dan - jastucici, gazice i sl. su mi se ljepili za rane...)

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e da...
    bila 2x po tjedan dana na moru i svaki put mi se stanje dosta poboljsala iako nebi nista mazala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj G.
    jesi i prije imala neurodermitis ili si ga dobila nakon poroda na cicama? kako je s dojenjem? kakve su prognoze?
    ja baš opet zaradila ragadice. sad uskoro idemo na more i ostajemo mjesec dana, tamo će valjda biti ok, a onda ću na jesen dermatologu.

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    jesi i prije imala neurodermitis ili si ga dobila nakon poroda na cicama? kako je s dojenjem? kakve su prognoze?
    nikad prije nisam imala neurodermitis.
    dobila ga nakon 2 mjeseca dojenja samo na cicama. s time da sam ta dva prva mjeseca imala gadne ragade i upale (uglavnom na lijevoj strani - i neurodermitis se pojavio prvo na lijevoj strani a tek dosta kasnije i na desnoj)
    usprkos svemu, D. je veliki cicoljubac i cicoovisnik i mi dojimo cijelo vrijeme, i danju i nocu, i jos uvijek jako cesto.
    prvi dermatolog savjetovao (naredio) prekid nocnih podoja, ali meni je to jos uvijek neizvedivo pa smo nastavili. takodjer rekla da ce mi se to stalno vracati dok cu dojiti i mislim da je tu upravu.
    cini mi se da sve to ima veze i sa razinom stresa i imunitetom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •