Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Boja za robu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Boja za robu

Zanima me da li je netko koristio one boje za robu iz DMa šta se stavljaju umjesto praška u veš mašinu. Da li kasnije puštaju boju?
    Prijateljica si je sašila maramu od žutice i sada bi ju bojala tim bojama, ali ju ja odgovaram od toga, jer nekako si mislim da boje nisu toliko postojane i da bi ju, kada se oznoji noseći klinca u marami, moglo pofarbati odjeću koju imaju na sebi.
    Griješim li ili sam u pravu?
    Hvala

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Probala sam boje iz DM i nisam bas najzadovoljnija s njima. Puno su mi bolje one boje iz Chemaca, zaboravila sam proizvodjaca ali mi se svidja da imaju manje i vece pakiranje pa kad imas jednu ili dvije stvari dosta ti je mala vrecica. Isto se stavljaju u vesmasinu i stvarno su dobre i dugo se drze na tkanini. Niti jednom mi nije nista pustalo boju nakon farbanja, a vjeruj mi, puno farbam.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Probala crnu boju, farbala nekoliko stvari. Nešto se lijepo primilo, nešto uopće.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja majka je u Prometeju kupila boju i pofarbala plahte. Super su joj ispale i bez ikakvih fleka. I koliko sam ja vidjela uopće se boja ne ispire.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije stvar toliko u ispiranju ili bojanju na fleke (ona bi bojala maramu od žutice, pa se to toliko neće ni vidjeti), nego mene zanima da li puštaju boju prilikom nošenja!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moji se još nisu probudili zeleni ujutro!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je sve puštalo
    katastrofa
    i žuto i plavo
    i brzo se ispralo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa... ja farbala dosta toga (pamuk), mislim na odjevne predmete; prasak iz dm-a (tamno plava boja).
    U kutijici je farba + fiksator(prasak) i extra kupila sol; sve skupa kako pise na kutijici..... farbala u perililici i sve super!
    Nista ne pusta boju, nista se nije ispralo, sve ok, najnormalnije nosivo... 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja farbam često ali samo crnu robu ,roba super-mašina čista.Boju sam uvijek kupovala u Italiji a neki dan sam vidjela i u Plodinama zove se coloreria italiana.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno boja za tkanine

Moj muž kupio bež košulju u king krosu u tzv butiku, a zapravo made in China. Ja oprala na 30 i sad je flekavo kao leopard. Bi li pomogla boja za tekstil. Koja: bež ili možda crna? Help

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja bojala crnom Coloreriom - crnu majicu od nekakve viskoze jer je imala bijele fleke od detergenta, pa kao pokrit će....
    pokrilo je, ali je ta crna potpuno drugačije crne boje od ostatka, tako da ne bih preproučila za farbanje radi mrlja

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam pofarbala dvije bež košulje bez rukava na patent. Boja je dobra al nisam računala na patent. On je ostao bež a i konac :shock:

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno bojanje

Gracijas, curke. Da se ne trudim uzalud. Bacit ću šulju i zaprijet mužu da ne smije više kupovat u tom dućanu. Kao neki butik... Moš mislit. Kineska roba

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja si povremeno ofarbam nešto pomoću Javana boja iz Chemaco-a. Radi se o kompletu boje i fiksira, a na to se doda još kila soli i bućka se u vešmašini. Do sada smo zeznuli jedino nekakav bodi za mž koji nikako nije htio poprimiti željenu nijansu. Sve ostalo je super i prilično trajno.
    Zamišljeno je bućkanje na 60° programu, ali se pokazalo da 40° i potom vraćanje na početak pograma od 40° i gašenje grijača čim krene uzimati vodu daje isti učinak.

Mel T

Početno Boja iz DM-a

Par puta sam pofarbala odjecu crnom bojom iz DM-a i zadovoljna sam. Boja dugo traje i uopce se ne ispire u pranju, a perilica je cista. Bas se spremam na jedno farbanje ovih dana (pamucna torbica, vesta i ljetna majca).

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A postoje li boje nakon kojih se moze prati tu robu na 90? Ja bih obojala npr. djecje bodice, svoje potkosulje...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za pranje na 90 najbolja boja je siva, jer je takvim postupkom odjeća ionako pretvara u dronjke.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Boje iz DM-a nisu ni do koljena bojama iz Chemaca,probala sam i jedne i druge.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kupila sam boju. A sad mi nije jasno: jesam li trebala kupiti još nekakvu sol ili se misli na običnu kuhinjsku sol?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Obicnu krupnu kuhinjsku sol

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je boja iz DM-a super, ali samo za osvježavanje robe koja je već u toj boji (naša crna i dječja tamnoplava), a isprala se. farbati možeš samo prirodne materijale (pamuk, lan), a ako kreneš farbati nešto svijetlo u npr. tamno, ostat će ti šavovi neofarbani, jer je konac sintetički.
    Probala sam i Coloreriu Italianu, ali mi je ova iz DM-a bolja.
    Sretno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma treba mi za osvježiti jedan crni baloner. Već sam ga htjela baciti jer je stvarno izblijedio, a onda sam pronašla ovaj topic. Nadam se da će mi ispasti OK.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dobila sam zelene rabatinke i htjela bi ih obojati u crno.. moze li mi neko pomoci gdje da kupim boje i dali se rabatinke mogu bojati!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako je sastav više od 80% pamuka, a je, onda se može. Upute ti nitko ne treba posebno davati jer sve piše na boji. U Kozmo drogerijama imaš povoljno par najosnovnijih boja za farbanje u vešmašini. Ako u uputi piše da trebaš nekakvu sexy sol koju samo oni proizvode, kupi običnu tuzlansku za 3 kune jer je provjereno sasvim OK.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

farbala sam plave traperice, klasično srednje plave, u crno s bojom iz dm-a i ispale su tamno tamno plave. kao da su od tamnoplavnog kepera, tako sad izgledaju.. i još imaju jedan dio naprijed na nogavici malo prošaran, jer je tu traper bio tako "izlizan".
    100% pamuk su.

zašto, ali zašto nisu ispale crne ili bar sive???
    sad su odvratne

istovremeno sam ubacila jednu crnu majicu da se malo obnovi boja i ona je ispala crna kao noć.
    kako dobiti crnu boju na traperu?
    ima li spasa u kemijskoj čistioni da mi oni ofarbaju ili zna netko neku boju koja garantirano farba u crno?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako su bile tretirane omekšivačem onda ne prime dobro.
    Što je sve išlo uz tu boju? Sol i fiksir?

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da, 500 g soli i fiksir, baš kako piše na uputstvu

traperice su nove, nikad prane, tako da ne znam za omekšivač, ali majica je "klasično" oprana bila, s malo omekšivača i primila je super.
    traperice nemaju ni naznaku da su uopće pomislile ispasti crne, baš su onako mornarski tamno plave.

jel ima šanse da mi ih u kemijskoj čistionici preko ove boje pofarbaju u crno?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kayyya prvotno napisa Vidi poruku
    traperice su nove, nikad prane
    Sva roba za farbanje mora se oprati bez omekšivača prije farbanja, dakle normalni ciklus s deterđentom. U proizvodnji se vlakno susreće s kojekakvim industrijskim masnoćama i to nikako nije dobro za farbanje. Slobodno ih (za svaki slučaj) opet operi i pofarbaj, sigurno će super primiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •