Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Sta piti umjesto Folica

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Sta piti umjesto Folica

Nedavno sam saznala da sam trudna i odmah sam se htjela naruciti kod ginekologa, ali je na godisnjem jos 2 tjedna pa reko idem si ja kupiti Folic da ne cekam toliko da ga pocnem piti, kad ono problem nema ga za kupiti u ljekarnama vec duze vrijeme. Sta da onda uzmem umjesto toga? Uzela sam prenatal jer cu to ionako piti u kasnijim mjesecima trudnoce, a da li mogu i sada?
    Jos jedno pitanje. Da li je dugo cekati jos 2 tjedna do prvog pregleda. Inace po izracunima na internetu sam trudna 5 4/7 tjedana.

Hvala

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Galenski laboratorij proizvodi tabletice folne kiseline, ima u apotekama, čudi me da ti nisu ponudili umjesto Folica?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iskreno i mene cudi sad kad sam saznala za to jer sam bila u 3 ljekarne i nitko mi ih nije ponudio.
    Ok, hvala, raspitat u se u jos par.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni su ponudili fersan forte, uz folnu kiselinu imaju i zeljezo i vitamin C, od Belupa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Galenski laboratorij proizvodi tabletice folne kiseline, ima u apotekama, čudi me da ti nisu ponudili umjesto Folica?
    mislim da govoris o tabletama koje se zovu Folacin. jedna tableta sadrzava 5 miligrama. preporucena dnevna doza za trudnice je 400 do 800 mikrograma.

1 miligram=1000 mikrograma. tablete su premalene da bi se mogle lomiti na 6 dijelova.

mislim da je u Folacinu kolicina folne kiseline prevelika. ne znam moze li prevelika doza izazvati neke probleme.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pila folnu kiselinu Twin Laba.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Citiraj čokolada prvotno napisa
    mislim da govoris o tabletama koje se zovu Folacin. jedna tableta sadrzava 5 miligrama. preporucena dnevna doza za trudnice je 400 do 800 mikrograma.

1 miligram=1000 mikrograma. tablete su premalene da bi se mogle lomiti na 6 dijelova.

mislim da je u Folacinu kolicina folne kiseline prevelika. ne znam moze li prevelika doza izazvati neke probleme.
    da može, ne bi se prepisivala trudnicama.
    meni je moja gin. prepisala upravo Folacin.
    međutim, nakon što sam njega iskoristila, prešla sam na Folic acid od KAL-a i jako sam zadovoljna.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam pila pola Folacina dnevno i to je još uvijek velika doza.Prešla sam na Prenatal od Natural Wealtha jer imaju 800 mikrogr.folne (133% RDA) i sve ostale vitamine dobro zastupljene,ali svaka od tih vitaminskih tableta za trudnice ima folnu pa odaberi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Muca prvotno napisa

da može, ne bi se prepisivala trudnicama.
    meni je moja gin. prepisala upravo Folacin.
    međutim, nakon što sam njega iskoristila, prešla sam na Folic acid od KAL-a i jako sam zadovoljna.
    a moja ginekologinja je mislila da u jednom miligramu ima 100 mikrograma.

znam jos i to da se 5 mg folne kiseline dnevno u prvom trimestru preporuca trudnicama koje uzimaju neke lijekove, i dijabeticarkama (koje imaju dijabetes otprije trudnoce).

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ni ja nisam nigdje mogla pronac folic + prosli tjedan, pa su mi u jednoj apoteci dali folic acid od douglas laboratoriesa, 400mcg po tabletici

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja kupila tabletice folic acid (KAL) prije 3-4 dana u biljnoj ljekarni u draskovicevoj. odi tamo, ako nisi do sada nasla.

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dakle, kada onda piti FOLACIN( u koje doba dana, koliko)?
    ja popijem jednu popodne ili navečer!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pila Femibion -Folsäure Plus ovo podvuceno znaci puna kiselina Plus ..
    pila sam 3 god. prije trudnoce i sad u trudnoci sve do 25 tjedna ( piju se samo do 25 tjedna ).
    A od 25 tjedna Femibion +DHA
    Pije se samo po jedna kapsula dnevno i sadrzi 400mcg folne i jos Jod sve B vitamine, C i E
    malo su skupe ali su naj bolje ...Jedno pakovanje sa 30 kom. kosta 13-14 eura u NJemackoj
    neznam dole kod nas koliko kostaju ali sam cula da ima u nasim apotekama[/u]

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Folic Plus se pojavio u ljekarnama!

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

razgovarala sam s dr. , ona mi ipak savjetovala prenatal!

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno 5 mg vs 0.5 mg

POzdrav,
    Bas mi je drago da se zapocela ova tema. U 3 apoteke mi nisu znali prodati 500 mikrograma; napokon su mi dali Folaci koji je 5 mg. Pijem po pola. Sad vidim da je to 10 puta vise nego treba!!! Pijem to nekih mjesec dana i mokraca mi je dobila tu zuckastu boju.
    Nevjerovatno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja pijem od CENTRUMA prenatal
    odlični su sadrže sve moguće vitamine,biotin,folacin,kalcij ,magnezij,željezo,selen, cink, jod,bakar ,mangan.evo ja ga pijem preko preporuke -dovoljno je 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je dr savjetovao Prenatal od Twin laba, pa taj i pijem već par tjedana!Punjenje je dovoljno za 2 mjeseca i pije se 2 na dan!Prije toga sam pila Folic plus,ali mi je preporučio ovaj prenatal jer sadrži sve živo unutra!

Ajx214

Početno

This is an interesting discussion.. thank you for sharing.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

e da vas pitam .........htjela sam kupit taj folic i nema u ljekarnoj...ponudili su mi od DIETPHARM FOLNU KISELINU B6...tako pise...oko 50kn ... 90 kapsula.....
    sadrzi 400mg ....eto jel to valja?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •