Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Šibenik-očevi će gledati preko stakla suprugu koja rađa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Šibenik-očevi će gledati preko stakla suprugu koja rađa

skandalozno, sramotno, nisam ovo stavila odmah kad sam pročitala, pa stavljam sad, drugi puta čitam i opet poludim

čovjek očito ne shvaća da muževi ne prisustvuju porodu uz svoje žene zato što žele odgledati dobru predstavu uživo, nego da im pruže podršku, psihičku potporu, pa i fizičku (kod mene slučaj npr.), dodaju čašu vode, a to se ne može preko daljinskog upravljača...grrrrr koji barbarizam, nije niti čudo da me je takav pristup na prvom porodu natjerao da već skinuta u spavaćicu pobjegnem iz rodilišta i vratim se tek za 2,5 godine

NT info
    Impressum
    Marketing

Pregled cijele arhive
    Šibensko rodilište čeka rekonstrukciju
    Autor: Novi-tjednik u 04.05.2007 13:17:10 | Aktualnosti

Klikni na sliku za uvećanu verziju Rodilište šibenske Opće bolnice djeluje u uvjetima koji su daleko od bolničkog standarda. Rađaona rodilišta, očigledno je, nije uređivana desetljećima, a žbuka zida na primaćoj sobi odavno je izgubila bitku s naslagama vlage i gljivica koje se tugaljivo spuštaju od plafona do poda

Rodilište šibenske Opće bolnice djeluje u uvjetima koji su daleko od bolničkog standarda. Rađaona rodilišta, očigledno je, nije uređivana desetljećima, a žbuka zida na primaćoj sobi odavno je izgubila bitku s naslagama vlage i gljivica koje se tugaljivo spuštaju od plafona do poda. Premda šibenski doktori drže korak s modernim vremenom, pa loše tehničko stanje kompenziraju poslovnom izvrsnošću, to nije utjeha pacijentima koji obitavaju na tom odjelu. Tehnička neopremljenost, te manjak prostora, uvjetuje niz manjkavosti.
    Zbog kaotičnog stanja u kojemu se neki dijelovi rodilišta nalaze, doktor Nikica Živković, šef službe ginekologije i porodništva OB Šibensko-kninske županije najavljuje rekonstrukciju odjela, koja je, kako kaže, potrebna i neupitna.
    - Prioritet je dat na završetak rekonstrukcije odjela kirurgije, a kako je on dio naše zgrade, u slijedećoj će se fazi urediti i rodilište. Tako će se stvoriti kvalitetni i normalni uvjeti za rad. Rekonstruirat će se sanitarni čvorovi, uredit će se operacijska sala koja će biti u sklopu rodilišta, a obnovit će se i postojeća, te će se kupiti neka nova oprema koju do sada nismo imali – kazao nam je dr. Živković, najavivši obnovu za rujan ove godine.
    Kako sada stvari stoje, veli dr. Živković, novac za obnovu šibenskog rodilišta namaknut će se iz decentraliziranih sredstava OB Šibensko-kninske, dok će ostatak priskrbiti županija i resorno Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
    Rekonstrukcija rodilišta napokon bi mogla otvoriti mogućnost prisutstva oba roditelja na porodu djeteta.
    - Premda je moje mišljenje da suprugu nije mjesto uz ženu dok rađa, te da su sve češći zahtjevi roditelja za prisutstvom oca pri porodu stvar pomodarstva, rekonstrukcijom odjela vodit ćemo računa o tome da ostvarimo prostorne uvjete za ovakve slučajeve. Međutim, šibenski očevi porod svoje supruge moći će gledati iza stakla koje će ih dijeliti od rađaone. Također, svaki će suprug moći sa svojom suprugom moći provesti vrijeme u sobi prve porođajne dobi, gdje žene čekaju trenutak poroda – kazao nam je dr. Živković, ali upozorio kako šibensko rodilište neće dozvoliti, poput karlovačkog, da muževi ulaze u rađaonu, koja je u funkciji operacijske sale.

Jelena Devčić

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Premda je moje mišljenje da suprugu nije mjesto uz ženu dok rađa, te da su sve češći zahtjevi roditelja za prisutstvom oca pri porodu stvar pomodarstva

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim, stvarno, kakvo pomodarstvo ako žele biti uz svoju ženu i prisustvovati rođenju svog djeteta
    i šta, da gledaju kroz staklo, pa nisu na kazališnoj premijeri
    joj, baš me naljutilo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

možda čovjek misli da je pomodarstvo i dok očevi smještaju to dijete unutra, a možda on to radi drugačije

ili dobar je mužjak dok treba unutra ali ne i dok ide van, tu privilegiju imaju samo odabrani, po mogućnosti ako su studirali medicinu ili slično
    ali čistači recimo imaju privilegiju šetati se uz žene koje rađaju, studenti ili neki drugi anonimusi

da sam na mjestu šibenčanki, malo bih provjerila koliko je to u skladu sa zakonom, a i ministre bi bilo dobro piupitati kakve to ljude sa kakvom vizijom imaju na rukovodećim mjestima; dalo bi se tu svašta poduzeti.

Pa malo psihologe kakav utjecaj na budući zajednički život i na privrženost oca djetetu, ima zajednička nazočnost kod rađanja tog novog života.
    Pa onda pravobraniteljicu da li je to u interesu djece i njihove povezanosti sa roditeljima.

Ma fujj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ovo gledati kroz staklo uživo predstavu žene koja u mukama rađa i moli za kap vode. Istovremeno će joj sestra reći: daj začepi i ne vrišti, nisi jedina koja ovdje rađa, kud bi ja stigla tetošiti sve vas ... što istina vjerojatno i ne stigne.
    Pa koji narmalan muž na to može ostati pribran ili mrtvo hladno gledati, dok je ne može izmasirati, ne može staviti jastuk pod glavu, ovlažiti čelo

ali gle kaj si oni dozvoljavaju: kao podrazumijeva se da liječnik koji je u smjeni ima pravo biti uz ženu (a da se ženu prethodno niti ne pita koga hoće uz sebe, i da li hoće uopće nekog stranog muškarca pa bio on i M.O.), ali ne podrazumijeva se da muž može biti uz svoju vlastitu ženu i dočekati vlastito dijete koje su iščekivali 9mj. a možda i godinama.

ajme koja smo mi rupa na kraju svijeta, istina kad kažu nije isto intelektualac i visoko obrazovan čovjek; sramota za zdravstvo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a zamisli i da se nađe neki muž i to "odgleda", mislim da bi si cijeli život imao pred očima kako se njegova žena mučila, a on joj nije smio olakšati i dati podršku, snagu za idući trud, nego samo bespomoćno gledati
    ma mislim užaš, stvarno šta si pojedini doktori dopuštaju provoditi neke svoje odluke
    on ak nije smatrao da bi njegovoj ženi bilo lakše da je uz nju dok rađa(ako je ima), boli ga briga što je ostalima stalo do njihovih i što smatraju da su i oni dio toga, pa zajedno su ga i "napravili" i zajedno će ga dočekati na ovom svijetu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I na kraju (ako ovo bude sprovedeno u djelo) odaziv ovakvim "predstavama" ni neće biti velik a doktor će izjaviti da šta se bunimo kad se ljudi ne odazivaju ni na to "velikodušno" ustupanje mjesta u "loži". Još jednom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

'za ovakve slučajeve'. O-D-V-R-A-T-N-O.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kuku lele...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

on je iz stare garde
    u slučaju intervencije je odličan doktor, ali prirodu poroda ne shvaća
    nadam se da će biti natječaj za uređenje rodilišta, pa da moja firma može ući u igru, radila bih za brukve, samo da imam kontrolu nad projektiranjem rodilišta

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, ali ne bi li trebalo prije nešto poduzeti ?
    Zar ne daje i Ministarstvo suglasnost na svaki projket u zdravstvu. Ako i ne uđe tvoja firma, ući će neka druga, a trebalo bi se pobrinuti da Ministarstvo zna kad im to dođe na stol, da javnost misli da je to odvratna zamisao, te da mogu očekivati probleme ako to prođe.

Ma daj zamisli normalnog muža: gleda preko stakla, žena se muči, hoće se okrenuti i ne može, ili moli vode a nikoga nema - ajde reci je li bi normalnog muža staklo spriječilo da joj priskoči. Ja nekako mislim da bi moj ili oko stakla ili kroz staklo; a ako bi kojim slučajem samo stajao ne bi mi više kroz prag kročio doma.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    , da javnost misli da je to odvratna zamisao,
    za to tribaju novinari

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da ne povjeruješ

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne vjerujem vlastitim očima što čitam.....
    nikad naprijed sa ovakvima na bitnim mjestima :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne trebaju samo novinari, mada ovo i jeste novinarka iskopala, da nije nje bilo nitko ne bi niti slutio što se kuha.

Ali, iznenadili biste se da državne institucije i odgovaraju kad im se uputi neko pitanje, primjedba ili prijava; i mislim da bi trebali biti sretniji ako im se javnost obrati na vrijeme, nego ako ih poslije povlače po novinama.
    A ako je Oprah mogla pozivati svoje građene da zatrpaju Bijlu kuću pismima vezeno je isto nešto bilo na zdravstvenu skrb i siromaštvo ispod granice u najbogatijoj zemlji; zašto ne bi svatko tko si da truda pisati na ovom formu, svoje mišljenje dao i nadležnoj instituciji. Ne mogu udruge građena sve same obaviti.

Osim toga, u Ministarstvu misle kako nam je porodiljska skrb na sasvim pristojoj razini, kako nema potrebe dodatno educirati primalje i dati mogućnost ženama da si plate (ili na neki drugi) način adekvatnu, prijerenu i humanu skrb kod kuće, misle da nema ekscesa poput poroda kojeg jučer čitam, zadak 14 sati bez ičije pomoći, hrpe drugih ekscesa koje ovdje čitamo na tone.
    A zašto tako misle: zato što nitko ne napiše odgovornim osobama što ima za reći, nego većinom samo na forumu (ako i to).

Pa danas je to barem lako: možeš pisati pismo, možeš poslati mail potpisan ili nepotpisan samo infomracije radi (što smatram iznimno korisnim), pošalješ fax, izraziš svoje negodovanje, dakle ne trežiš rješavanje konkretnog svog slučaja ako ne želiš, ali daješ na znanje što se događa. Odgovorni tako postaju svjesni realnosti, a i odgovarati na mailove nije niti malo lagano.

ali mi smo takav narod, samo kukamo i čekamo da nam netko drugi riješi problem, po mogućnosti se pravdamo da nismo znali na vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ako je javnost i odgovorni svjesni što se događa, i Roda i druge udruge će lakše obaviti svoj dio posla; a ne da prvo moraju dokazivati da se to uopće događa ... ispada kao ono što se vi bunite, nitsmo imali niti jednu prijavu takvog slučaja ili nezadovoljstva.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    , da javnost misli da je to odvratna zamisao,
    za to tribaju novinari
    pa taj clanak i je iz novina i mi smo ga ovdje na forumu vec komentirali, barem ja jesam. odkomentirala sam i na stranicama novog tjednika. jedina.

niti jedna sibencanka se nije pobunila. bit ce da im odgovara.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znaju
    nitko ne ćita Novi list ili Novi tjednik
    rijetki
    možda da je bilo u Šibenskom listu, Slobodnoj, Jutarnjem, 24
    da nema ovog Foruma ne bi ni ja vidila taj članak

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gledat porod ko predstavu, jel taj čovjek normalan :shock:

Knedla mi je u grlu i čvor u želucu kad pomislim kako bi Mireku i meni bilo da smo se mogli samo gledati kroz staklo, a ja pod dripom vrištim od strašnih trudova :/
    Pa da mi nije njega bilo da me drži za ruku, tješi i bodri, garant bi na carskom završila. Grozno bi mi bilo da sam morala rađati sama, ali sto puta groznije i gore, doslovce poput logoraškog mučenja, bi bilo da je Miro bio tamo, da ga vidim i da on vidi mene, a da se ne možemo dotaknuti!

Pa to je toliko luđačka i neljudska ideja da ja nemam riječi, šokirana sam...eto...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Šibenčanke, a da kontaktirate ŠIbenski list, Slobodnu, Jutarnji da prokomentiraju + stav Rode, pa npr. pravobraniteljice za djecu ... mi ovdje sad znamo, ali nas je manjina, više je ipak onih koje se ne služe internetom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ako je javnost i odgovorni svjesni što se događa, i Roda i druge udruge će lakše obaviti svoj dio posla; a ne da prvo moraju dokazivati da se to uopće događa ... ispada kao ono što se vi bunite, nitsmo imali niti jednu prijavu takvog slučaja ili nezadovoljstva.
    i onda se Udruga primalja ograđuje od Rodinog istraživanja :/
    meni se ništa nije desilo, pa ne mogu pričati priču: moja prijateljica ...
    nisam vjerodostojna

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pak stekla dojam da je u sibeniku taj doktor zenama super, a njegova rijec je zakon, jer je on taaaaako dobar doktor.

vec smo mi o ovome raspravljali, evo ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#937795

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

:shock: :shock: Neću reći ništa pametno jer sam šokirana. To samo kod nas ima.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Porod se pretvara u Big Brother :shock:

Pa Sibencanke, iskoristite izbornu godinu i graknite malo. Da vidis kako ce se stvari odmah promijeniti. Mozda i sanader hitno doleti avionom da vas smiri i makne staklo.

Sramota. Banana drzava-banana porod.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    MGrubi, ja uopce ne kuzim otkud njemu reputacija dobrog doka. Mislim, kuzim ja da su to standardna sibenska posla... ali mi svejedno nije jasno kako covjek koji smatra da je porodjaj nesto ponizavajuce moze imat ikakvu reputaciju, a kamoli dobru. I to medju zenama.

Ja sam odavno u uvjerenju da sibenski porodnicari svi skupa zajedno zasluzuju totalni bojkot i da sve sibenske rodilje zasluzuju bolje i uvijek me iznova iznenadi presutni pristanak na sve to skupa od tih istih rodilja.

Mrzim "sve su rodile, pa cu i ja" stav.
    aha tako, pa kad šibenčankama paše kaj da se mi sa "sjevera" onda bunimo, mi smo valjda naviknuti na drukčije standarde pa nam ovo zato izgleda barbarski.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mamaitata prvotno napisa
    Porod se pretvara u Big Brother :shock:
    ovo bi bio dobar naslov za 24

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MGrubi, ode ti nama u novinare

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemam talent pisanja
    ja sam crtač
    a da im nacrtam

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a da oni napišu a ti nactaš

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa super. donesu buduci tata i njegova ekipica kokice i pivu, poslazu se ispred stakla i proslave radjanje djeteta da ne moraju kasnije na pijanku.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je pravo muško onaj koji razbije to staklo i uniđe grlit svoju dragu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Ne mislis valjda da ce staviti obicno staklo!?

Blindirano staklo je obavezno po pravilniku bolnice i to jednosmjerno tako da muskarac vidi suprugu a ona njega ne.
    Tako zena moze konstantno biti opustena jer lezi u uvjerenju da ju muz gleda a on ustvari casti frendove u lokalnoj birtiji.
    Vrlo prakticno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali gle što je on ustvari rekao: da će biti tako organizirano da će i trudnice s normalnim trudnoćama i porodima rađati u operacionim salama

Dakle ideš na najnormalniji porod - i rađaš u sali za operacije, pa kome ne bi bilo zlo od takvog okruženja, osim možda njima koji tamo rade i naviknuti su na to i na onaj bolnički smrad.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Legendo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

čisto me sramota šta živim u ovom gradu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

rekoh: ne bi on meni više preko praga da ja jaučem, a on stoji ko mutav pred staklom i ne mrda se

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja stvarno ne mogu vjerovat sto nekim ljudima moze past na pamet

A sve me zivo zanima ko ce ovo prakticirat :?

Mislim, meni je zao sto MM nije bio na porodu sa mnom, al ga iza nekakvog stakla ne bih ni u snu htjela gledat :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

TinnaZ odakle si izvadila ovaj članak?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je clanak iz novog tjednika, a na onom topicu o sibenskom rodilistu ima i link.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

K A T A S T R O F A I S R A M O T A!!!

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za ne povjerovat!!!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:shock: :shock: NISU NORMALNI!!!!

kako bi ja takvima prozivela dripovske bolove simulacije poroda pa da vidim kakvi će odna bit
    sram da ih bude, mi umjesto da idemo naprijed, bacaju nas unatrag.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sramota!

Jel on uopće osijeća težinu svojih riječi :?

Moglo bi se u novoj bolnici stavit svu rodbinu da sve bolničke preglede i operacije gleda kroz staklo...UF

Pa nije porod predstava niti sat iz kolegija na med.fakultetu!!!!
    To je iskustvo rađanja života, čudo, nešto veličanstveno, a podareno roditeljima malog bića

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sramota sramota i sramota!!!!!

Pretpostavljam da je taj izlog u kojem je budući otac smješten tako da gleda u međunožje???? Mogao bi naplaćivat karte

I trebali bi organizirat neku rupicu-razglas (kroz koju ne mogu uć bakterije i zarazit ženu) pa mužić ženu može bodrit, tipa hajde, tiskaj, pa se uzrujava, skače, pa opet njoj viče kroz rupicu....
    Onda kad se dijete rodi on plazi po staklu, plače, šalje pusice. Ak nije pao u nesvijest jer je vidio kako se urezuje epiziotomija.

Nitko se na svijetu nije tako osramotio [/b]

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa muž i žena imaju iste "obiteljske" bakterije, dakle o kontaminaciji se ne može govoriti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je ta ideja .

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sramota velika :shock:

a gdje će biti smješteno to famozno staklo

i ako je više rodilja na porodu,onda će se budući očevi gurat ko će bolje vidjet :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, ja sam odlučila pisat tjedniku (novinarki) koji je tu "famoznu" zamisao iznio u javnost.
    Ako imate koji prijedlog šta da napišem, slobodno se javite.
    uglavnom ću nabacit Rodin stav prema porodu, majkama, očevima, bebama i svoje iskustvo u tom rodilištu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •