Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Online roditeljstvo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Online roditeljstvo

Bok grupo!

Pročitao sam u BUG-u odličnu kolumnu Ivana Podnara na temu Online roditeljstva. Pročitajte je na http://www.cool-school.net/index.php?modul=ivan_podnar pa Vas molim za komentare i mišljenja.

Radi se o praćenju učenika i njihovog uspjeha online u realnom vremenu.[/url]

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iz sadašnje perspektive, pošto smo u fazi pelena i bljuckanja čini mi se i više nego strašno a nadam se da ću tako razmišljati i za nekoliko godina.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj sin ujesen kreće u prvi razred OŠ. Dok je išao u vrtić imala sam redovitu komunikaciju s tetama, pedagogom, psihologom i ravnateljicom i tako namjeravam nastaviti i u školi. Već sam se upoznala s učiteljicom i svima ostalima koji će raditi s mojim djetetom. Izravna komunikacija uvijek donosi više - to nije samo informacija o ocjenama i "nepodopštinama" djeteta nego dijalog o djetetu koji nije ocjenjivanje, da ne kažem tužakanje djeteta. Što se tiče "velikog brata", ni danas ne volim da mi netko preko ramena gleda u posao, a to sam još manje voljela kao učenica. Kroz cijelo školovanje sam bila odlična učenica, ali ne bih voljela da sam bila neprekidno pod prismotrom. Moja mama je ionako redovito išla u školu i razgovarala sa mnom i sestrama, pa joj nikakve bitne informacije nisu izmicale. Ne vidim taj sustav kao informiranje o djeci nego kao policijsku metodu koja previše zadire u privatnost djece. Na taj način se djeca još i više otuđuju od sustava, a i od vlastitih roditelja. Taj sustav praćenja i jest posljedica otuđenja, jer učitelji koji nemaju vremena za razgovor plasiraju roditeljima koji također nemaju vremena doći u školu informacije o djeci, gole informacije, koliko vidim, uglavnom s negativnim predznakom. Ne znam tko tu može profitirati i, kao i u mnogim drugim situacijama, veselim se da smo mi još uvijek daleko od tog otuđenog svijeta i znamo jedni s drugima razgovarati.

Voljela bih čuti što o tom sustavu praćenja misle naše forumske učiteljice i profesorice.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    kao i u mnogim drugim situacijama, veselim se da smo mi još uvijek daleko od tog otuđenog svijeta i znamo jedni s drugima razgovarati.
    Ne znam jesmo li daleko u našim školama već postoji sličan sustav: sms informativka. Informacije koje se plasiraju roditeljima kroz taj sustav su uglavnom ograničene na vijesti o roditeljskim sastancima, izletima i sl. Učitelj ako želi može slati i informacije o DZ. (što je za DZ, ne da li je dijete napisalo DZ).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne sviđa mi se

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to pretjerano i svi ti "veliki brat te gleda" sustavi su mi mrski.
    pa jedna od cari skolovanja je da naucis bar nesto presutit starcima, ako im vec ne mozes prodat muda pod bubrege.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zanimljivo je da održavam sustav koji je namijenjen približavanju učitelja, učenika i roditelja u osnovnim školama, no nikad nam nije palo na pamet ta razina kontrole.

Nažalost, mislim da će takvi sustavi polako uzeti maha i na našim prostorima. Trebalo bi već sad reagirati i organizirati se. Informatizacija ne smije služiti kršenju prava na privatnost. Kao programer znam da nema sigurnog sustava i samo je pitanje vremena kada će neki mladi nadobudni cracker objaviti ocjene i ostale stvari na lokalnom blogu.

Be cool!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •