-
A da mi se samo chata... ipak sam na poslu, treba nekaj i napraviti da bi se dobila plaćica.
Samo hoću reći da je do sada bilo: srednja škola je tu, ali nije obavezna, pa si vi koji upišete izvolite lijepo kupiti (posuditi, prekopirati, snaći se već nekak) udžbenike. Sada se priprema OBAVEZNO srednje školovanje, i ovo oko čega se mi natežemo (besplatni udžbenici za učenike 1. razreda SŠ ove jeseni) ja ne smatram uvođenjem nejednakosti i protuustavnim činom, nego jednim od pripremnih koraka prema uvođenju OBAVEZE srednjeg školovanja.
Ili ti možda imaš klinca koji je već u srednjoj, pa ti je žal kaj i on neće imati to pravo? Ako da, čist te kužim, ali to ti je isto k'o i s onom pomoći grada Zagreba za novorođenčad: mi za prvo dijete nismo dobili ni kune, za drugo samo jednokratno 6000. I tko nam je kriv kaj su djeca rođena u krivom trenutku. A i to bi se nekak moglo nategnuti na neku od ustavnih odredbi o jednakosti. ALI, negdje se treba povući crta. Kad bi ovu jesen i uveli besplatne udžbenike za SVE srednjoškolce, ja sam siguran da bi se u RH našel netko čije je dijete ove godine (ili koju godinu ranije) maturiralo i bunil se zbog narušene Ustavom zajamčene jednakosti jer si je to njegovo dijete svoje udžbenike trebalo kupovati (posuđivati, kopirati).
Uostalom, ja uvijek velim: s obzirom na to kakvi nam ljudi vode državu, objeručke prihvaćam sve kaj nam daju, a borim se i rukama i nogama da nam uzmu čim manje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma