Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 94

Tema: kako da ubijem nadu i krenem dalje???

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kako da ubijem nadu i krenem dalje???

Help!
    Moram ovo podijeliti sa vama jer me doslovce razdire, unaprijed isprika ako topic bude poduži- jednostavno to mora izaći...

Iako smo već oko pola godine razdvojeni, i upravo u procesu rastave, a ja na svim ostalim poljima već dugo sa sinom funkcioniram prilično ok samostalno (posao, kuća, obaveze,....), nikako se ne uspijevam riješiti nade da će se on napokon sabrati i vratiti, da će prevagnuti ljubav, da će shvatiti,....

Otišao je u afektu.
    Zbog i nakon razdoblja grozno mučnih svađa koje nismo više uspijevali riješiti konstruktivno, vrtili smo se u zatvorenim krugovima nezadovoljstva zbog nakupljenog stresa, obaveza i manjka strpljenja i razumijevanja, udaljili smo se jako.

Sada vidim da je on u nekom trenutku unutar tog razdoblja jednostavno odustao od nas. Tada sam to tumačila potrebom za više slobode i vremena za sebe, dečke i odmor od svakodnevice- pa sam preuzela više na sebe i čekala da se sabere.
    Moje nezadovoljstvo njegovim sve češćim izbivanjima i dolascima kući u neka nedoba i u očajnom stanju nisam uspjevala više sakriti, kao ni nesigurnost u sebe i njega koja je samo rasla, sve više smo se svađali jer je moje pokušaje da mu objasnim kako se osjećam i u koju me poziciju stavlja dočekivao gardom obrane i branio se napadom na mene: da pametujem, da ga gušim, da mu je dosta polaganja računa, osjeća se kao na robiji, guši ga brak, nije sretan,....

Napominjem da je od samog početka on bio taj koji je bio 100% odlučan da želi brak i obitelj drugačiju od svojih prijatelja čije žene su svedene na služavke koje se vara i laže, koje sjede doma dok dečki ruže i piju,... Imao je san, najdivniji san o nama i djeci, obitelji koju sam nije imao jer se njegova ružno raspala dok je bio mali zbog čega je bio posesivan i u nekakvom grču nepovjerenja i rekla bih nesiguran, tražio i očekivao od braka apsolutnu ljubav, vjernost, uvid u cjelokupan moj život,... a ja sam ga jako voljela i vjerovala da ću svojom ljubavlju od njega učiniti sigurnog, mirnog i opuštenog partnera. Živjela sam za njega, našu obitelj, snove.

Pogriješila sam u procjeni; on sam nije uspio pratiti tempo discipline koju nam je nametnuo, pukao je i stvarno postao egoistična, bezvoljna, grintava, nezadovoljna i svadljiva osoba koja samo brine o svojim zabavama, nogometima, kartanjima i izlascima, a mene je totalno zanemario i sveo na osobu koja sjedi doma.

Od kada je otišao on je drugi čovijek.
    Ponovo razgovara samnom o sebi, ponovo razgovara o meni i primjećuje me kao osobu, provodimo najljepše vikende sa našim sinom zajedno, uspijevamo se sve oko rastave dogovoriti prijateljski.

Kaže da nas voli, i da me voli i cijeni, ali da ne može više nikada biti u braku jer nije bio sretan, ne zna tako živjeti, osjeća se izmaltretiran,... Želi biti uz nas na neki svoj način, uz sina isto, ali me moli da ga pustim i da ne budem tužna i nesretna jer ja nisam ništa kriva, da si nađem nekoga tko će me zaslužiti jer on nije i ne može biti dobar muž, kaže da je pitanje sekunde kada će nekoga poželjeti sastrane,.....

Raspadam se!!!!!!!!
    Znam da sam sada puno mirnija jer ga ne gledam kako odlazi van u vrijeme kada ja i Pikula zagrljeni odlazimo na spavanje (naravno da uznemirena ostajem još satima budna), imam svoj stan, posao, interese, ljubav prema životu, ALI i NADU VELIKU I SNAŽNU NESALOMLJIVU NADU U NJEGOV POVRATAK K NAMA, jer osjećam da se volimo, a znam da se kao muškarac i žena privlačimo jednakim žarom.
    Bojim se da je imao prevelika očekivanja i iluziju o braku, neki ideal o obitelji bez problema u kojoj samo cvatu ruže, o kojemu je sanjao jer ju nije imao i da se suočen sa stvarnošću i svakodnevicom razočarao.
    Pokušala sam hrpom razgovora, pokušala da odemo u savjetovalište, odlazim sama, a on je izgubio vjeru u brak i kaže da nikada, nikada više u životu u brak ne želi i znam da se nije zaljubio sastrane.

Volim ga još jako i ne zamjeram mu, dobar je tata, dobar je čovjek, ali pobogu šta mu se dogodilo da je postao takav?????
    I zašto stalno imam osjećaj da se još imam čemu nadati?
    Kako da se riješim osjećaja da mu mogu pomoći kada je očito da nosi duboko tu traumu svojeg djetinjstva zbog koje rađe odustaje umjesto da se bori??
    Molim vas, treba mi vaše nepristrano mišljenje, podrška, kritika, bilo što....
    Patim užasno, a osjećam da imam snage i želje nadati se do kraja života. Koji mi je vrag!!?? Hoće li se vratiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nesto ti je u ovoj prici suplje, naime osoba koja je dobra se ne ponasa tako

daj se saberi i prestani ga gledati kroz ruzicaste naocale, on jednostavno nije ono sti ti mislis da je

nebitno je da li je on patoloski lazljivac koj je samo pricao price ili je cak zabrijao na ideju da zeli tako jedan ravnopravno-idealni brak.

sjedi sama sa sobom i stvarno izanaliziraj kakav je

usput molim cure da ti posalju na pp broj od terapeuta kod kojeg idu i kreni da ti neko pomogne pokrenuti se iz te mocvare di si zaglavila

e dobijem plikove na izjavu da gospon pimpek nije sretan, iza toga ti je u pravilu na horizontu druga koka, i sto mi definitivno tjera pjenu na usta je da njega (dobrog covjeka, kako ti to mislis) savrseno ne zanima da li si ti sretna

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

svaki put kad se uloviš u razmišljanju kako bi bilo super da ste opet zajedno, samo se počni prisjećat strahota iz braka. vjeruj, pomaže fantastično

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo sto stray kaze u vezi druge koke...mislim da sve navodi na to.
    I sam on ti kaze da je kao pitanje sekunde kad ce pozeljeti nekoga sa strane...mislim da se sprema reci ti da i ima nekoga sa strane, ali se mozda boji tvoje reakcije?

Sve u svemu...ide ti tako dobro i bez njega, pa sta ce ti takva osoba koja trazi toliko puno, a nije spreman nista dati!?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pokušavam shvatiti kako se osjećaš i razumijem da za tebe problem ne može biti riješen dok god je tvoja ljubav jača od vaših problema i nesuglasica...
    Ali, što ako je to samo tvoj problem? Što onda, pikulice?

Nitko ne zna (osim njega) zašto je otišao, ali je otišao i opetovano ti tvrdi da ne želi brak.

Pusti ga.
    Proći će...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bo pikula, nisi puno pisala - pa ne znam puno o tebi... ja volim direktno reći ono što mislim (jes da mnogi reagiraju nakon toga )... pa ću odgovoriti na ovu tvoju priču...

ovo što si napisala - bio bi jedan od nagrađenih tekstova u mojoj tajni, ili mojoj sudbini... :/

obzirom da nismo u toj "literaturi" - čini mi se da si jako racionalizirala stvari, i da ne slušaš NJEGOVE RIJEČI. čovjek ti je SVE rekao. da si to ČULA - shvatila bi da ti on svojim ponašanjem NE DAJE NIKAKVU NADU, već nastoji održati fer i korektan odnos. i tu priča završava.

da li će tvoj sin imati dobrog oca, ne ovisi o tome da li ste vi zajedno. ali ovisi o tome da li ćeš ti biti fer, i pustiti čovjeka koji je JASNO I GLASNO rekao da ga PUSTIŠ.

btw - na temelju čega ZNAŠ da se nije zaljubio sa strane? zato što ti to nije rekao, ili ga nisi vidjela s nekom drugom?

sorry... tvoje želje su jedno, stvarnost je daleko od toga...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ovo što si napisala - bio bi jedan od nagrađenih tekstova u mojoj tajni, ili mojoj sudbini... :/
    Ah, to ti čitaš! Uz to slušaš Narodni radio ili gledaš izbor za lokalnu misicu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Želi biti uz nas na neki svoj način, uz sina isto
    cini mi se da zbog djeteta zeli koliko toliko fer odnos izmedju tebe i njega i njega i djeteta. al on ne zeli vise vas kao obitelj.

pomiri se s tim.

ako te ti susreti previse potresaju il daju nadu, ja bih ga zamolila da se jedno vrijeme druzenje svede samo na dijete i njega (posebice sad kad je ljeto to je itekako izvedivo), a da se ti odvojis. vrijeme ce zalijeciti sve rane i ti ces kad tad - bez puno tuge - moci s njim normalno komunicirati, a da ti nece biti tesko.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

btw - na temelju čega ZNAŠ da se nije zaljubio sa strane? zato što ti to nije rekao, ili ga nisi vidjela s nekom drugom?
    ja bi samo nadodala -da li je to mozda ono cemu se ti nadas,da nije uz neku drugu vec odavno?!
    koliko god ovo zvucalo surovo,al kad procitas dosta slicnih prica na ovom forumu shvatis da upravo manje-vise sve se na kraju svedu upravo na to.

i kao sto rece sorci
    sorry... tvoje želje su jedno, stvarnost je daleko od toga...
    tuzno,ali istinito ocigledno
    sretno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da je tvoj muž dovoljno fer čovjek pa ti je sve lijepo, jasno i glasno rekao,pazeći pritom da te ne povrijedi.Ni ja ne kužim zašto ti i dalje živiš u nekakvog iluziji da se jako volite,da postoji "ono nešto" među vama i da će ti se vratiti kad je sve jasno.Uopće nije bitno jel druga žena u pitanju ili ne,bitno je to da on sigurno ne osijeća ono što osjećaš ti i da želi s tobom imati korektne i prijateljske odnose zbog djeteta ,kojem ima namjeru biti dobar otac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja mislim da je tvoj muž dovoljno fer čovjek pa ti je sve lijepo, jasno i glasno rekao,pazeći pritom da te ne povrijedi.Ni ja ne kužim zašto ti i dalje živiš u nekakvog iluziji da se jako volite,da postoji "ono nešto" među vama i da će ti se vratiti kad je sve jasno.Uopće nije bitno jel druga žena u pitanju ili ne,bitno je to da on sigurno ne osijeća ono što osjećaš ti i da želi s tobom imati korektne i prijateljske odnose zbog djeteta ,kojem ima namjeru biti dobar otac.
    kak mozes upotrijebiti termin fer za nekog ko izvede takve gadosti

prodao joj je spiku o idealnom partnerstvu u braku pa kad se sve zapocatilo djetetom on se predomislio

po cemu je fer? zato sto joj nije sasuo zube u grlo i skup sa djetetom je hitio van iz stana?

kad bi nas barem neko u zivotu naucio da necija obecanja nikad ne uzmemo za ozbiljno, da stvarno biramo partnera po onos sto taj neko radi umjesto da padamo na imbecilna obecanja koja tako super zvuce

ja nisam pretjerano pametna, ali mi ne ide u glavu kak mi je trebalo 34 godine da se oducim od skupljanja prodavaca magle

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem stray, sorciere i druge cure...
    bo pikula, uživaj u svojoj pikuli, i pusti njega. Prema tebi je ispao p*zda i iznevjerio je tebe i vašu ljubav. Želim ti da što prije skineš ružičaste naočale i vidiš da život nije siv ni bez njih.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda da si isfuraš neki ritual, da skupiš stvari koje te vežu za njega (tipa fotke, ne kuhinjski stol ili tv )i da ih lijepo zapališ? Jer on ti ovo što ti misliš i osjećaš uopće ne zavređuje, a što je još gore, niti ne želi. Bacaš bisere pred svinje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

toplo preporučam

http://www.udruga-put.hr/kidanjeveza/index.htm

dokazano pali

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga bo.

On je običan seronja i muktaroš. Ne zavaravaj se... niti odgovoran, niti muškarac, niti dobar... sve kontra.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa

prodao joj je spiku o idealnom partnerstvu u braku pa kad se sve zapocatilo djetetom on se predomislio

po cemu je fer? zato sto joj nije sasuo zube u grlo i skup sa djetetom je hitio van iz stana?

kad bi nas barem neko u zivotu naucio da necija obecanja nikad ne uzmemo za ozbiljno, da stvarno biramo partnera po onos sto taj neko radi umjesto da padamo na imbecilna obecanja koja tako super zvuce

ja nisam pretjerano pametna, ali mi ne ide u glavu kak mi je trebalo 34 godine da se oducim od skupljanja prodavaca magle
    Ajde molim te okreni se oko sebe i pročačkaj malo po pričama razvedenih ljudi.Koliko ima onih koji su na ovakav način otišli a koliko onih koji su zagorčali život i ženama i djeci?Ja ne mislim da je čovjek blizu ideala ali ženi je rečeno sve na normalan i otvoren način.Ne želi biti s njom u braku,ne osjeća se dobro(ČITAJ:Ne volim te),treba mu slobode ali želi i dalje biti tata svom djetetu.Zašto to nije fer?Možda bi bilo bolje da je i dalje živio s njom i uništavao čitavu obitelj svojim frustracijama i nezadovoljstvom.A želju za slobodom liječio uz neku drugu ženu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene stvarno čudi s kojom lakoćom neke od vas proglašavaju gadom (da preskočim neke druge uvredljive riječi koje su napisane) čovjeka o kojem ne znaju ništa nego su o njemu pročitale 2-3 rečenice. I to nije prvi put da se tako događa. Život nije uvijek jednostavan, ne ide uvijek onako kako smo mislili, netko ostaje netko ne. Mislim da je glavna stvar biti odgovoran prema djeci, a ostalo je stvar para. Ne javljam se ovdje da bih branila ovog konkretnog muškarca, jer o njemu ne znam ništa, nego samo zato da upozorim na to su crno-bijeli pogledi jako daleko od realnosti.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zdenka, to što ti pišeš stoji (po običaju), ali bo pikula treba šok terapiju da se prestane samozavaravati! Pročitaj malo bolje i njen prvi post. Ove ocjene njenog partnera su odgovor na to.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da ona treba shvatiti da je muž više ne voli i da se mora usredotočiti na sebe i na dijete, a na njega i njegove emocije. Ali to ne znači da je on bezvrijedni gad i da na ovom forumu treba biti otvorena sezona lova na njega i druge muškarce u sličnoj situaciji.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje da nadjes novog frajera . Vjeruj mi, taj lijek sam probala nekoliko desetaka puta i uvijek pali .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne bi me čudilo da se jednog lijepog dana kada ti konačno nađeš neki svoj mir i zadovoljsvo, on poželi vratiti. Čini mi se da je emotivno hendikepiran i nezreo, što nije ni čudo s obzirom na djetinjstvo...
    Nadam se da će ti uploviti netko drugi u život, jer sa ovakvom osobom teško možeš biti sretna. Uvijek ćeš više davati nego primati, a to si nemoj dopustiti.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

taj te čovjek definitivno ne voli i to nemoj zaboraviti ni na sekundu. Tebe će osjećaji s vremenom proći ali svakako moraš sagledati stvari kako jesu. Ne daj Bože da ti se vrati....jer kad nije uspjelo u početku, kasnije ni ne može.

Osobno me ljuti što si sebe podcijenila postavši mu služavka i preuzimajući više obaveza na sebe da bi on "imao osjećaj slobode"...pa bemu miša ti si mu trebala biti ravnopravan partner!!!! Što je s tvojom slobodom? Što je s tim da je dijete zajedničko i zajednička briga i obaveza? Njemu je bilo teško????? A pita li se kako je tebi bilo i kako ti je sad samoj s djetetom?

Skidaj te ružičaste naočale i vjeruj mi, nećeš ga htjeti više!

...bo~njegove riječi su farsa od početka, ne vjeruj im sada kad su njegova djela pokazala da te ne voli!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Razumijem ljubav, privlačnost, kemiju, ugodu koja te preplavi kad si sa njim... ali....

Uh, cure su ti sve tako dobro rekle, uopće nema potrebe da i ja nadodajem. No, činjenica je da brak i obitelj guši i muškarca i ženu.... obaveze guše svaku normalnu osobu na ovom svijetu. To je nešto čudno? Ne, to je nešto sa čime se treba suočiti odrasla osoba. U tome je razlika između djece i odraslih. I između hrabrih i kukavičkih jedinki života iliti ljudi.

Nije važno kako se može objasniti njegovo nezadovoljstvo... i da, naravno da je drugi čovjek od kad niste zajedno... čovjek nema obaveze, opušten je.. živi kao mladić ili dijete! Radi što i kada želi....
    Ali samim time što mu - kad je već dobio priliku da radi što i kako želi - niste nedostajali nakon nekog vremena i što nije shvatio da ne može živjeti bez tebe i djeteta - govori dovoljno. Govori da ono što imate nije dovoljno jako za njega da se potrudi i preko granica ugode.

Btw... ako se on i poželi vratiti.... on može opet otići! Spremna si za to? Spremna si da dijete nakon što ga jednom isplače, dobije "priliku" da još jednom bude razočarano i napušteno?

Znam takve tipove. Svi mogu biti takvi jer je tako najlakše. I MM je trenutno nesretan i pun mu je k... svega... život je prenaporan, donosi previše obaveza, djeca te isišu... ako je još žena nervozna i zahtjevna, lako je otići - pobjeći. No, PRAVI MUŠKARAC to neće učiniti. To će učiniti dječak. A dječaci u odrasloj dobi su dječaci zauvijek.

Nije da te on ne voli zato što ne voli TEBE. On te ne voli jer ne može voljeti. On ne traži ljubav, on traži zabavu, zanos, trenutačnu ispunjenost i potvrdu, nešto novo da zadrži njegov razbacan duh. I ima li ili nema drugu, nebitno je. Kad postane (ako ima) sa drugom ozbiljno (i ona počne zahtjevati, tražiti, kopati dublje), imat će i treću. I ta druga bi mu služila samo za trenutačno pumpanje ega.
    On nije otišao zato što vaš brak nije ispunio njegova očekivanja. On je otišao zato što je kukavica koja nema hrabrosti za životnu borbu i za ostvarenje svojih snova!

A ja nekako imam osjećaj da ti itekako zaslužuješ kvalitetnog, zdravog i zrelog muškarca. Pa ako i ti tako misliš, okreni novu stranicu, prihvati izazov života onako kako on nikad nije mogao i nikad neće moći.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Anita-AZ, jako lijepo napisano. Napisala si upravo ono sto i ja mislim, samo se ne bih uspjela tako lijepo izraziti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se pokojniku popisala u sve cipele, kad se vec spominju rituali osvete

nisam ja ta koja je izmislila foru, frendica kad je skuzila da ju decko vara otisla i pokakala mu se na otirac ispred vrata, ja sam samo modificirala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde molim te okreni se oko sebe i pročačkaj malo po pričama razvedenih ljudi.Koliko ima onih koji su na ovakav način otišli a koliko onih koji su zagorčali život i ženama i djeci?Ja ne mislim da je čovjek blizu ideala ali ženi je rečeno sve na normalan i otvoren način.Ne želi biti s njom u braku,ne osjeća se dobro(ČITAJ:Ne volim te),treba mu slobode ali želi i dalje biti tata svom djetetu.Zašto to nije fer?Možda bi bilo bolje da je i dalje živio s njom i uništavao čitavu obitelj svojim frustracijama i nezadovoljstvom.A želju za slobodom liječio uz neku drugu ženu.
    pa koji su tvoji kriteriji za fer? po toj logici uvijek se treba osvrtati na dno dna (jer uvijek mozes naci pricu koja je gnjusnija od gnjusnije) i uvijek mozes naci pravdanje za necije gadosti

btw ne znam bas puno tipova koji su ovo izveli obitelji (jer kad dodju klinci vise nije u igri samo partnerica) i koji su ostali pozrtvaovani i aktivni ocevi. uz nov zivot, novu partnericu klince su skup sa starom partnericom otpisali

ja znam za samo jednog tatu koj je ostao aktivan roditelj

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: kako da ubijem nadu i krenem dalje???

Draga Bo, stisni zube i preboli ga, pa i sama si rekla da si sad puno mirnija, jer ti je i svakodnevica mirnija i ne gledaš njegove ispade.

Ako ti za otriježnjenje nije dovoljna činjenica da je TEBE ostavio, počni razmišljati iz sinovog gledišta, jer (iako tvrdiš da je on dobar tata) I NJEGA je ostavio. Po meni, to je još i gore.
    Može se čovjek zaljubiti i odljubiti, ali ostaviti svoje dijete NE. Lako je sada biti dobar tata vikendom...
    Razmisli malo kako je malena glavica tvoga sina prošla kroz ovo napuštanje - i onda se ponovo zapitaj da li želiš da se vrati... jer tko tebi (i tvom djetetu) garantira da neće ponovo otići?

Ako već provodite ugodne vikende zajedno, kao prijatelji, zadovolji se time i idi dalje... Ne čeprkaj previše, jer možda vam neće ni vikendi preostati.

On je svoje rekao, na tebi je prestaneš čitati između redova...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    A ja nekako imam osjećaj da ti itekako zaslužuješ kvalitetnog, zdravog i zrelog muškarca. Pa ako i ti tako misliš, okreni novu stranicu, prihvati izazov života onako kako on nikad nije mogao i nikad neće moći.
    ovo potpisujem od

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ja ta koja je izmislila foru, frendica kad je skuzila da ju decko vara otisla i pokakala mu se na otirac ispred vrata, ja sam samo modificirala
    :shock:

(bljuvić)

na takve stvari se nikad nisam spuštala. jednostavno sam maknula ono što me na nekog podsjeća (slike, pisma, sitni poklončići - ukoliko su širili negativne vibre).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel se ti to zahebavaš ili ti takve stvari zapravo daju nekakvu zadovoljštinu?Jer,iako sama nikad tako nešto nebi napravila(ja sam sebi iznad takvih stvari,bez uvrede tebi i tvojoj frendici),kakva ti je ta osveta?Mogla si mu odmah uzeti i sve autiće i reći mu da se više nikad nećeš s njim igrati.I za kraj ga praćkom pogoditi u oko.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:shock:
    bokte ovo čak ni meni ne bi palo na pamet...
    a ni trogodišnjacima iz moje ulice. bolje da ne komentiram dalje... suvišno je.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja mislim da se stray samo hrani šokiranim smajlićima, prevedeno: to čak ni ona ne bi napravila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja mislim da se stray samo hrani šokiranim smajlićima, prevedeno: to čak ni ona ne bi napravila
    jesam ali je fora u tome da pokojnik to nije znao i cipelice su se fino posusile i gospon covjek ih je poslje najurednije nosio a da nije ni saznao

iz ove perspektve mi to djeluje skroz pateticno ali tad mi je nakon n svinjarija koje je izveo bio neki debilni nacin da mu vratim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad je saznao, ako čita forum

ili će se već naći neka dobra duša da mu kaže

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

btw ,ne osuđujem, ne dociram, ne komentiram

svatko zna svoje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Mene stvarno čudi s kojom lakoćom neke od vas proglašavaju gadom (da preskočim neke druge uvredljive riječi koje su napisane) čovjeka o kojem ne znaju ništa nego su o njemu pročitale 2-3 rečenice. I to nije prvi put da se tako događa. Život nije uvijek jednostavan, ne ide uvijek onako kako smo mislili, netko ostaje netko ne. Mislim da je glavna stvar biti odgovoran prema djeci, a ostalo je stvar para. Ne javljam se ovdje da bih branila ovog konkretnog muškarca, jer o njemu ne znam ništa, nego samo zato da upozorim na to su crno-bijeli pogledi jako daleko od realnosti.
    I ja tako mislim. I imam previše godina i životnog iskustva da bih olako ljudima lijepila etikete. Bo pikula kaže da joj je muž dijete iz raspadnute obitelji. Tko zna kako bi izgledala njegova priča da se je on nama povjerio. Možda je i on očajan, svjestan da je glavni krivac za raspad braka do kojeg mu je toliko stalo, a nešto u njemu mu ne da...Možda je trebao prije oprostiti svojim roditeljima, a onda donijeti odluku da će biti odgovoran muž i otac...možda. A Bo pikula se više ne javlja, vjerojatno je još više očajna nakon ovih postova. Uostalom, može li ijedan čovjek reći da ovdje nema nade, da je stvar bezizlazna? Kad bi ljudska duša bila tako jednostavna ne bi postojao studij psihologije. Mislim da ako je čovjek rastrgan kao Bo pikulin muž, nesretan i neodlučan, zašto ne potražiti i stručnu pomoć?
    Ja ne bih rekla da nema nade. Jer:
    "Sve teče sve se mijenja. Nitko ne može staviti nogu dva puta u isto mjesto u rijeci. Ili to više nije ista rijeka, ili on više nije isti čovjek". (Heraklit)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljiljana, jako lijepo si to napisala.

ipak, ja bih dodala i jednu kinesku poslovicu: samo budala se dva puta spotakne na isti kamen.

mislim da ova rečenica puno govori:

Kaže da nas voli, i da me voli i cijeni, ali da ne može više nikada biti u braku jer nije bio sretan, ne zna tako živjeti, osjeća se izmaltretiran

zašto mu ne dozvoliti da da najbolje od sebe u onom što može i želi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da ovom čovjeku definitvno treba stručna pomoć. Bez toga neće biti sretan nigdje i nikada. Jako dobro znam koliko rane iz djetinjstva teško zacjeljuju i koliko puta te zaskoče kad misliš da više neće. A sam naslov mi je bed - kako da ubijem nadu! Nada umire posljednja, zar ne?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmm...

moj bioenergetičar kaže: bedasti se nadaju, pametni vjeruju .

tako da sam ja kod sebe u startu - umlatila nadu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:shock: ideš koliko opakih postova!!!
    a žena samo tražila malo razumijevanja... :/

ja mislim da je ona itekako svjesna kraja, samo se sa sjetom sjeća vremena kad je sve bilo bajkovito i nada se da će se jednog dana probuditi i sve će biti kao na početku. pa ko to ne bi priželjkivao u dubini duše?

bo pikula drži se, sigurno će biti boljih i gorih dana, ali srećom, ona isfurana "vrijeme lječi sve", ipak ima nekog učinka.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a fakat ste im pokazale

nego, kak si to izvela? jesi se popišala u neku posudu pa preljevala ili si čučala nad svakim parom cipela? i koliko ti je pišaline trebalo :shock: ili tvoj bivši ima dva para cipela i to je to?
    a frendica? kak je znala kad bu joj se prikenjalo? ili je čučala u ulazu i čekala poriv? laksativi? šta? prosvjetli me! stvarno me zanimaju ovi tehnički detalji!
    a kaj bi napravila da je netko od susjeda naišao? brzo zakopala?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anki ne paziš na satu!
    frajer ima toliko pari cipela da nije ni skužio. sve se osušilo pa ih je tako nosio.
    hm...al onaj frendičin nije imao sreće, čak i ako se osušilo........bljakić

bo pikula, puno snage ti želim. a što se nade tiče.... ne ubijaj ju samo ju prebaci na budućnost s nekim zrelijim.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bo pikula, i kod mene je frisko pa donekle razumijem odakle dolaze tvoje rijeci - iz tvojeg porusenog sna (sretna obitelj s ocem svoga djeteta)...
    tek si se probudila iz njega pa jos nisi sigurna sto je stvarnost a sto java...

ni nema neke cvrste granice izmedju njih - ako ju na silu ne napravis...

cini se da ti cure savjetuju da to napravis - iz jednostavnog razloga sto se cini da PATIS...
    ostavi si lijepu stranu sna kroz uvid da ti i tvoje dijete cinite jednu lijepu mirnu obitelj VEC SAD... mozda imate i sa tvoje strane obitelji nekog (baku, djeda, kumu, tetku, bliskog prijetlja) ko vam tu obitelj jos malo obogacuje...
    a mozda u buducnosti dozvolis i nekom intimnijem da vam se pridruzi... no i to pusti u vjetar...
    tvoj san je sasvim u redu... i vec ga zivis...

a kad uspijes raznim metodama i vremenom izbaciti da BAS ON mora biti u tom snu - jos vise svjezeg zraka, mogucnosti, radosti ce uci u vas dom...

jos nesto, cini mi se iz tvog posta da si njezna osoba - nije nuzno da 'okoris' i pretvoris se u ogorcenu tvrdu kamenu gromadu da bi zacijelila... tvoja njeznost nije mana koja te navabila u ralje nekog okrutnog vuka - upravo ona je tvoja snaga koje se nemoj odreci i koja ce te voditi dalje...
    i upravo njome mozes napraviti rez - cisto usmjerivsi ju prema ljudima, stvarima i pojavama koje te ispunjavaju i koji to zasluzuju prema tvojoj 'odrasloj procjeni' (sto god to znacilo, ali cini mi se da si dovoljno odrasla po onome sto pises - nisi samo u oblacima vec i cvrsto na zemlji, savrsena kombinacija )...
    a on tj. negativne poslijedice koje je njegova odluka donijela tebi, ce ispariti... ostat ce samo 'the best of'...

kaze jedan fizioterapeut da tijelo kad je ranjeno automatski stvara oko rane jedan 'tvrdji' zastitni obruc... to se dogadja prirodno da se podrucje rane zastiti i da se rani dozvoli da u miru zacjeli... ali da, kad rana zacijeli, nema automatsko opustanje tog obruca vec da on ima tendenciju ostajanja... svjesnim otpustanjem podrucja/obruca nakon zacjelivanja rane, rastezanjem, relaksacijom to se moze uciniti - pa se oziljak manje ili uopce ne vidi i tek to je potpuno zacjelivanje - jer ukruceno podrucje ako se ne opusti ima tendenciju omogucavanja novoj povredi (stoga toliko opetovanih povreda na jednom mjestu kod sportasa, plesaca - mjesto je naizgled zacjelilo ali nije i o(t)pusteno... na emotivnoj razini je isto... identicno...
    na srecu ili na zalost to treba napraviti svjesno... sve si mislim da to nije greska u prirodi nego nesto sto ju cini savrsenom, savrsenijom nego se na prvi pogled cini...

daj si jos vremena... 6 mj. je malo za tako veliku stvar kao slomljeno srce...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

je pa tak je svejedno jel se osušio jedan par ili njih 50; frajer nije skužil zato kaj se osušilo, a ne zato kaj ih ima puno. možda ih je punila na mahove i slagala na vrh ormara; upitno je KAKO je pišaka aplicirana u njih

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    je pa tak je svejedno jel se osušio jedan par ili njih 50; frajer nije skužil zato kaj se osušilo, a ne zato kaj ih ima puno. možda ih je punila na mahove i slagala na vrh ormara; upitno je KAKO je pišaka aplicirana u njih
    aaaaa
    hm.....da sam ja na njenom mjestu (što fala Bogu nisam) ja bi s čašicom.

nije dobro (ali je zabavno), of topiciramo gadno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a ja bi mu rađe u cipele nalila neostik

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    a ja bi mu rađe u cipele nalila neostik
    bidni bubi sa takvom ženicom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hej svima!

Puno vam hvala bez obzira kakve komentare iznjele, jer upravo to mi je trebalo!! Svaka osoba nosi neko svoje iskustvo i kreira svoje stavove, a meni je bilo važno čuti sve različite poglede na stvar. Priznajem, neki su bili šarf!

Kako je netko dobro primjetio on je još uvijek duboko istraumatizirano dijete koje probleme rješava linijom manjeg otpora i nije se u stanju boriti za svoje snove, sebičan je i samo traži za sebe i ne zna se davati, i nije nimalo u stanju brinuti o osjećajima drugih - bio je toga svega svjesan i imao je najbolje namjere (čak mu je i dobro išlo), ali mijenjanje sebe nije mu donjelo veselje, već ga je izmučilo pa mu je brak za to kriv!!??
    Sada mi se čini da on zapravo i prvenstveno nije nikada bio ''doma'' niti sretan u svojoj vlastitoj koži, već je u meni vidio nekoga tko ima dovoljno smjeha, sreće i energije da i njega izvuče iz njegovih badova pa mi se zakačio ko pijavica i sisao mi energiju, ljubav i strpljenje dok me nije pretvorio u neku sirotu koja doma plače i sažaljeva se. Naravno da je sve krenulo rođenjem djeteta kada mi više nije bio Mr. prvi oko kojega se sve vrti, već sam za promjenu ja trebala malo nježnosti, zaštite, razumijevanja i pažnje!
    No, nevažno,... koliko je dobio od svojih toliko može i pružiti.

Provela sam krasan vikend s Pikulom najdražom na svijetu , imala sam i vremena porazgovarati sama sa sobom i odluka je pala jedina moguća: glavu gore i hrabro naprijed pa što bude.

Idemo dalje dan po dan, osloniti ćemo se na bake, dede, prijatelje i sve koje volimo i koji nas vole (ovdje i vas ubrajam , jer iako ne pišem jako često, prisutna sam stalno).
    Njega prihvaćamo u ulozi koju želi igrati onoliko koliko želi (kao otac je pun ljubavi i nadam se da će tako i ostati-iako me unaprijed strah vremena kada će Pikula trebati puno više od samog hincanja i maženja) a gospodin neka samo uživa u pokušajima oživljavanja svojih bezbrižnih 20-tih, i neka mu je sa srećom - meni ovakav predstavlja samo patnju!

Svima vam hvala, a posebno Iznenađenoj za prekrasan PP podrške!
    Javljat ću vam kako se držim, puno je lakše kada se izjadaš i kada znaš da postoje ljudi koji te razumiju!

Pusa!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znaš, pikulice, baš sam ovih dana išla na topic Iznenađene koji mi je ostao u sjećanju baš po riječima podrške koje si joj TI uputila ... i po stoti puta se uvjerila kako je lako drugoga savjetovati, ali kada si u toj koži, sve se čini drugačije, teže...
    Ali, na sreću, samo se čini. Žena tvog kalibra ide dalje, zar ne?

Ljubi malu pikulu i javi nam se. Tu smo za tebe.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •