Citiraj Nikina mama prvotno napisa
Ne, kada ga je dosla prvi puta vidjeti, dan nakon sto smo dosli kuci vidjela je da je zut i rekla da ce to proci s dojenjem. Probala mi je grudi koje su bile mekane pa je ona pretpostavila daje mali sve posisao, a kada sam joj rekla da je prvu noc kod kuce spavao vise od 10 sati u komadu rekla je da to znaci da se najeo sinoc i da ja imam toliko mlijeka, jer da je gladan probudio bi se.

Ma uzas, a kazem vam da mene i dan danas srce boli kada se sjetim kako je danas razigrani i divlji decko prije 10 mjeseci kao biljka samo spavao. Strasno.
Nikina mama žao mi je da si to prošla i stekla zapravo negativan dojam (znam da si imala najbolju volju i želju). A što su ti rekli na otpustu iz rodilišta? Morala si na na otpustu dobiti uputu usmeno, a isto tako i u otpusnom pismu za malenog.

Ja sam doživjela slično samo manjeg intenziteta i bez tako teških posljedica. Još u rodilištu se derao čim sam ga stavljala na cicu. Pao je više od 10% i bio na infuziji 3. noć od rođenja, davali su mu i adaptirano :/ .Upućena sam da dajem dohranu iza svakog podoja do uspostave laktacije i naručeni smo za dva dana na vaganje u rodilištu, ne kod patronažne. Ona nas je posjetila odmah po otpustu i pogledala nam položaj dojenja i ostalo što na nju spada.

Problem je što puno nas malo znamo o isključivom dojenju iako imamo želju a patronažne i doc. nas još više zbunjuju. Još uvijek me sram, no podijelit ću to s vama. Nakon otpusta sam odmah imala goste, šogica je nunala malog tako da je prošlo bar 5 sati dok sam ga konačno išla dojiti . Ona je bila sretna da ga drži i kako je zaspao kod nje, a ja zbunjena i iscrpljena . Sad vidim, dvije blesače. Prvu noć se probudio oko 2, stavila sam ga na cicu - tek je taj dan došlo mlijeko, a napravila sam i taj veliki razmak . Sutradan je patronažna koja je vrtila očima na dohranu rekla da ga ne smijem dojiti po noći :shock: niti stavljati sa sobom u krevet .

nastavit ću, sad trčim