-
plašljivost tzv. zeko sindrom
A stavila sam ovu temu baš ovdje jer znam da je ovo faza tipična za ovu dob..ali kod nas je to možda malo više izraženije-iz kojeg razloga, nemam pojma.
Uglavnom Jan se počeo svega bojati. I inače je vrlo oprezno dijete kojem treba vremena da se upozna s novim prostorima, ljudima ili predmetima. Nije "bezglav" u smislu da će mi istrčati na cestu (kuc, kuc, kuc), trčati niz stepenice, skakati s kreveta itd.
Ali popis stvari kojih se boji ili koje mu ne pašu je povelik.
Navest ću samo neke:
- Doktor i sve prostorije koje nalikuju ordinaciji. Okej, to je razumljivo-znam!
- novi prostori i novi ljudi (koje nije nikada vidio). Ako mu se približi netko k'o mu u tom trenutku ne paše odmah viče "ne, ne" i počne lamatati rukicama
-nema šanse da sjedne na ljuljačku ili onu trokolicu
- obožava životinje pa smo nedavno bili u "dva potoka" i nema šanse da se približi konjima ili srnama
-obožava vlakove pa ga je dida vodio na kolodvor da ga vidi izbliza i nema šanse da mu priđe, opet "ne, ne" viče
-raspameti se svaki put kad prođe tramvaj pa rekoh idemo se provozati kad ih već tako štuje i svaki put kad prolaze viče "trmvaaaaj" ali kad smo se približili vratima, no way
-Vikend smo proveli na moru, ma ni približiti se vodi a svaki put kad bi se netko od obitelji išao okupati opet "nee, ne". Najveći domet je bacanje kamenčića u vodu.
-Kupili mu bazenčić na napuhavanje, ma nikako da uđe u njega, i tri dana nije, samo je močio rukice.
- Neki dan sam slučajno ostavila usisavač u spavaćoj sobi i kad ga je Jan ugledao zbrisao glavom bez obzira
- Jedvo smo isfurali da trčkara gol kad smo bili na moru-i na to smo ponosni-ali kapu na glavu nikako da stavi
- neki dan je u kvartu bila neka predstava, neka djeca su pjevala-ma kakvi da priđemo i poslušamo odmah viče "tamo, tamo" kao da se okrenemo i idemo u drugom smjeru.
- Nakon sto godina sam nedavno otišla kod frendice s Janom (a skoro nikada ne idemo kod nekog u goste) i čim smo ušli počeo je plakati, pa se malo smirio, gledao neke slikice i nakon tri minute donosi mi cipele i "ajmo" viče- i šta ću-otišla!
Uf..ma sigurno bi se sjetila još toga al' sam na poslu pa....
Pa sam samo htjela vidjeti ima li još mališana sa zeko sindromom
Mislim da se družimo, ne? hehehe
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma