-
Predebeli endometrij?
Drage moje,
ja sam jedna od onih kojoj obično kažu - endometrij - predivan. Nego, muči me ovaj citat koji sam našla guglajući, s jednog MPO sitea – onaj Advanced Fertility Center of Chicago:
'There is some ongoing debate as to "how thin is too thin", as well as to "how thick is too thick". In general, 8-13 mm is good, less than 6 is potentially a problem, and greater than 15 or so could possibly reduce chances for a successful pregnancy.'
Meni je oko ovulacije obično 12-13 mm, a ovaj put čak 19 :shock:. Sad se spremam na FET u MB-u, trebalo bi bit u utorak, a ovo su kako su tekle folikulometrije. Da, imam još i blagu endometriozu koja inače zna zadebljat endo, produljene cikluse i mikorc. jajnike (ciklusi 31-35 dana, ovul u pravilu 17-19 dc), lutealna faza mi je 14 dana, progesteron kao u redu - oko 40 vađen 24 dc, točno u sredini ref. vrijednosti za lutealnu. Menstruacija mi traje 7 dana, obilna je, a endo mi je najtanji 8 dc - znam jer sam 2x imala endometralni polip i znam kad trebam ćirit na UZV da vidim jel' ga slučajno ima. I da, svi uvijek hvalili moj endo, bude obično trolinijski, prstenast oko ovul. inzistirala da mi rade biopsiju endo zbog bakterija - to bilo u redu (iako me dr. uvjeravao da se na takve predivne endom. ne rade biopsije). Nismo radili PHD jer kao nepotrebno bilo. Mori me što na debeli endo (doduše, za menopauzalne žene, a meni FSH 5,5 i broj antralnih fol. dobar) znak nekih rakova tj. hiperplazije itd., može bit i pokazatelj endometrioze itd. Ali s tom hiperplazijom ide loš progesteron a meni je kao OK. Evo vrijednosti u ovom ciklusu (u prethodna dva nakon ovul. i oko ovul. bio 12-13). I da, jučer zabunom popila 2 utrogestana, ali ne znam jesu li oni mogli nadebljat sami endo od jučerašnje vrijednosti 14 do današnje 19 :shock:. Transfer bi mi io za 4 dana, ako prežive:
4 dc - endo jednolinijski, 2 mm (to je meni još na sredini menge)
10 dc - endo 6 mm, folikul počinje rasti lijevo
15 dc - endo 13,8 mm, folikul 17 mm lijevo
17 dc - endo 14 mm, folikul 22 mm lijevo, po endou se vidi da počinje ovul. jer počinje mijenjat strukturu, LH pozitivan. Navečer zabunom popila 2 utrogestana.
18 dc - endo 19 mm, folikul 24 mm, ovul. počinje po gini, folikul prelazi u luteinizaciju.
Any comments?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma