...pa da unazad 1,5 mjesec naša cura je skroz izbacila mlijeko neće ga više piti ni kakao ni mlijeko !jedino ga uzme preko nekog LINA i to je to...koliko će joj to faliti brinem se...voli bioaktiv ujutro malko popiti....
...pa da unazad 1,5 mjesec naša cura je skroz izbacila mlijeko neće ga više piti ni kakao ni mlijeko !jedino ga uzme preko nekog LINA i to je to...koliko će joj to faliti brinem se...voli bioaktiv ujutro malko popiti....
Moja H vise uopce ne pije mlijeko. Niti bilo kakve mlijecne proizvode. Zadnjih cca. godinu i pol pokusavali smo sve i svasta. Ali jednostavno nece. Bili smo i kod gastroenterologa (radi nekakanja, pa sam usput rekla i za ovaj problem) i on nam je rekao da neka nista ne forsiramo. I odustali smo. Ponudim, ona odbije i gotovo. Dakle, da pojasnim: ne pije mlijeko, ni kakao, ni jogurte, kiselo mlijeko, kefire (to je cak nekad i htjela popiti, sad vise ne)...Ne jede: sireve, namaze, pudinge, nista gdje je i mrvica mlijecnog...
Jedino tu i tamo hoce sladoled. Toliko sam ocajna da mi je cak i strudla od sira ili pizza u kategoriji mlijecnih proizvoda, pojede tu i tamo...![]()
Jos da se pojadam da odbija i bilo kakvo voce...Na bilo koji nacin...Ili bilo kakvo nekuhano povrce...
e da zaboravila sam reci-hoće sladoled pa joj poundim snjeguljicu !![]()
joj deaedi pa što ti onda jede? samo mesinu?![]()
ot, što vam je gastro rekla za nekakanje?
Možda ga zapravo ne podnosi?
[quote="Deaedi"] Dakle, da pojasnim: ne pije mlijeko, ni kakao, ni jogurte, kiselo mlijeko, kefire (to je cak nekad i htjela popiti, sad vise ne)...Ne jede: sireve, namaze, pudinge, nista gdje je i mrvica mlijecnog...
/quote]
Pametno dijete. Mlijeko joj ni ne treba. Kalcija ima u zelenom povrću, mahunarkama, a najbogatije su alge te integralni sezam kojeg prženog ubaciš u bilo koje jelo.
Jako je teško probavljivo.ovca_i_janje prvotno napisa
Jogurt?
jučer navečer prije spavanja sam ju pokušala zezniti i umjeto čaja koji je navikla malo popiti prije spavanja dam ja njoj kakao i čak je 50 ml popila !!a valjda će se opet naviknuti na taj okus....
jutros bez problema cijeli bioaktiv i corn flakes!
Ma nemoj ni forsirati mlijeko. Trudi se da jede fermentirane mliječne proizvode, u njima ima više kalcija, i puno su zdraviji za probavu.
[quote="LeaB"]Deaedi prvotno napisa
Nista zeleno nece, cak moram vaditi zadnju mrvicu persina iz bilo kojeg jela....Mahune - zute pojede uz veliku muku i podmicivanje crticem...
Integralni sezam i alge - hvala na info, budem potrazila. Mozda u Biovegi?
Jede: obozava krumpir i tjesteninu, meso u saftu...juhu...Mogu proci zganci. I to je uglavnom to. Radje je gladna nego da jede ono sto ne voli.dorotea24 prvotno napisa
Nekakanje - nista pametno i konkretno nismo culi. Portalak i da bude se samo stabiliziralo. Ide cca. svakih 3-4 dana. E sad, netko bi mogao reci da nije cudo sto ima tih problema uz ovakvu prehranu, ali nije oduvijek bila ovako izbirljiva. Problemi sa stolicom traju od kada je bila beba od par mjeseci i bila na adpatiranom. Ni dohrana, koja je naravno pocela sa vocem i povrcem nije nista ni pomogla ni odmogla. A H je svakim danom sve vise i vise izbirljiva.
Što će joj taj šećer?donna prvotno napisa
Ma mlijeko uopće nije dobar izvor kalcija. Alge ga imaju 16 puta više, i k tome je taj kalcij potpuno iskoristiv jer je algama probavljivost vrlo dobra. No ako ne jedeš alge, integralni sezam je jednako bogat kalcijem. I željezom kao i alge. Malo ga preprži i dodaj žitaricama, varivu...