Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Prijedlog za pokretanje akcije NEMAM BAŠ NEKI PAMETAN NASLOV

artur222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prijedlog za pokretanje akcije NEMAM BAŠ NEKI PAMETAN NASLOV

Moja Jadra je morala na ctg svaki dan dva puta i kako sam ju vozio i pratio , bio sam prisiljen slušati sve moguće priče što rodilja što njihovih mama (te su najgore) i došao sam do zaključka da te žene u 99% slučajeva nemaju pozitivno mišljenje o ničemu i ta ružna razmišljanja prenose na trudnice u kojima jos ima puno optimizma!!!

neke priče su stare i po 15 godina.

PRIJEDLOG
    POKRENITE AKCIJU U KOJOJ ĆETE EDUCIRATI MAJKE DA ODBIJAJU TAKVA RAZMIŠLJANJA I TAKVE LJUDE, POSTAVITE PLAKATE U AMBULANTE jer mislim da je nekoj mladoj trudnici nepotrebno slušati priče o mrtvoj djeci, 10satnim trudovima i kojekakvim drugim lošim stvarima.

[i]Mukica editirala naslov[/i]

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

artur222, bilo bi divno da smo svi optimisti, ali ...
    žene vole pričati o svojim iskustvima (a i prepričavati tuđa!) do najsitnijih detalja, ponekad dramatiziraju, preuveličavaju ... sve je to subjektivno, a mudro je imati svoj stav, zadržati svoju vedrinu i optimizam! 8)
    Npr. i meni se u čekaonici kod dr. dogodilo da je neka žena opširno opisivala svoje muke rađanja svoje djece, a onda mi se obratila: "To vam je prva trudnoća?", potvrdila sam, a ona će:"Jadna, ni ne znate što vas sve čeka!" a ja ću njoj: "O da, da znam i svemu se već radujem!" , a ona je samo i nije više rekla ni "a".
    ah, raspisala sam se ...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam isto cijelu trudnoču slušala iz okoline uglavnom loše stvari i godile su mi pozitivne vibre. Možda jer sam očekivala strašno, na kraju mi je sve bilo pozitivno (bolnica, sestre...).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovo je jako dobra ideja i može je realizirati svatko! Nije potrebno već prezaposlenu Udrugu "opterećivati" time, ali mislim da je ideja izvrsna.

Ne radi se tu o optimizmu/pesimizmu, radi se o tome da je žena u trudnoći vrlo senzibilna, sugestibilna (najčešće), često i preplašena, a kako žene danas općenito više ne vjeruju svojem tijelu, niti su u skladu s njim koliko bi dobro bilo za njih, lako ih je poljuljati i uliti im strahove koje će ih potaknuti da svu hrabrost vide u nekom drugom (dr.npr.) a ne u sebi.

Ja cu rado osmisliti plakate, ako ce ih netko drugi lijepiti.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da cijela akcija oko trudnoce i poroda vodi ka demistificiranju poroda putem edukacije trudnica i njihove okoline

ono sto je meni zanimljivo jest da unatoc takvim horror pricama jako malo zena radi na vlastitoj edukaciji kao i na inzistiranju da muzevi (partneri) budu uz njih na porodu

da bi promijenili takve price, moramo mijenjati mentalni sklop ljudi, mislim da tu plakati nece puno pomoci jer je potreban puno opsezniji posao

al da si na dobrom tragu arture 222, jesi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma naravno da svi putevi vode na www.roda.hr pa bi za isto poslužili i plakati koji bi osvijestili ljude da ne zatrašuju trudnice.

Promjena mentalnog sklopa je težak zadatak i ne ide na silu, no u trenu kad bi se neka žena našla u poziciji da priča o svom mukotrpnom porodu jednoj trudnici i podigla pogled na plakat na kojem piše nešto u vezi takvih priča, možda bi zastala.
    Vjerojatno je takvu ideju imao artur222.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Primijetila sam da sama pojava trudnice u ženskom društvu kao magnet privlači priče o prethodnim iskustvima, a neke su čisti crnjaci.
    Nažalost, priče kao "trudnoću nisam ni osjetila, porod je brzo prošao" čini se nisu toliko interesantne kao one grozne. S jedne strane tu je pružanje informacija i neki vidu pripreme za ono što trudnicu čeka, ali sumnjam da slušanje dan na dan priča o komplikacijama u trudnoći i porodu (čemu sam bila svjedokom u familiji i na poslu) može ikome koristiti.

Evo, nedavno je jedna kolegica pričala o užasima svojih poroda, a drugoj je nakon toga pozlilo i uhvatio ju napad panike (ona je pri porodu pred koju godinu skoro umrla i ima traume).
    Možda bismo stvarno trebali bolje reagirati kad vidimo da je razgovor upao u ponavljanje istih starih užasa, i pokušati priomijeniti ton.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anita kuzim ja sve, samo mi se cini da takve price s poroda spadaju u isti kos ko price o sluzenju vojske za jna i lovacke price...ne znam koja bi poruka na plakatu bila dovoljno jaka da natjera takve da zastanu, a kamoli prestanu.

najvise ovisi o trudnici. ja sam se na takve price smijala.ne na prave traume, bilo mi je zao tih zena, ve onako kad pocu " ja sam radala milijun sati u opakim mukama i nikog nije bilo..." a narocito kad zavrse sa " a moje dijete mi danas ovako vraca..."

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, imaš pravo Storma.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem stormu. potrebno je promijeniti mentalni sklop naseg drustva, educirati zene o pravom porodu, osnaziti ih u uvjerenju da su one stvorene da radjaju i da to mogu, nauciti ih koja su im prava i kako se mogu zauzeti na sebe u rodilistu, a to sve skupa TRAJE i ne dogadja se preko noci. udruga roda radi po tom pitanju, a jedan od nacina educiranja je upravo ovaj forum

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo ideje za plakat

crtez
    prestravljena trudnica, oko nje lete nedefinirane crne mase, vide se sjene ljudi prijetece nadvijene nad nju
    i onda veliki STOP (ili ta slika onak prekrizena )
    pa pise ZABRANJENO plasenje trudnica
    i ispod - podijelite s njima nadu a ne strahove (ili vec tako nesto, ovo je dosta grubo)

i onda stavit taj plakat u cekaonice
    :D

al ne znam kako bi to realizirali

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dajte im nadu umesto strahova

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    dajte im nadu umesto strahova
    Ovo baš dobro zvuči.

artur222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    evo ideje za plakat

crtez
    prestravljena trudnica, oko nje lete nedefinirane crne mase, vide se sjene ljudi prijetece nadvijene nad nju
    i onda veliki STOP (ili ta slika onak prekrizena )
    pa pise ZABRANJENO plasenje trudnica
    i ispod - podijelite s njima nadu a ne strahove (ili vec tako nesto, ovo je dosta grubo)

i onda stavit taj plakat u cekaonice
    :D

al ne znam kako bi to realizirali
    TAKO NEŠTO SAM SI I MISLIO , JER KAD VIDE PREKRIŽENU CIGARETU I NATPIS" ZABRANJENO PUŠENJE" VEČINA LJUDI NE PUŠI

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •