Šnapi, frizura ti je mrak!šnapi prvotno napisa
Uspjela sam malo pogledati slike s Laninog i Loreninog roćkasa, klinci su tako narasli i prekrasni su!!!![]()
Šnapi, frizura ti je mrak!šnapi prvotno napisa
Uspjela sam malo pogledati slike s Laninog i Loreninog roćkasa, klinci su tako narasli i prekrasni su!!!![]()
Lele i Jagi, sretan vam povratak k nama.![]()
Mrvici Vedranu sretan 1. ročkas !![]()
![]()
Ja se iskreno nadam da nam neće ukinuti i ovaj topic. Sve nekako mislim da baš više i nećemo imati vremena za pisanje kao prije i da će nam se društvo pomalo osipati. Vidim da mame kad ima djeca navrše godinu sve manje pišu, indikativan mi je broj nastavka npr. proljetnih beba 2005 i sl.
curke, jesenske se preselile na forum.hr, tamo uvijek možemo pričat do mile volje
Vedrane, preslatki dečko, sretan ti 1. rođendan!![]()
ja sam bila dva dana u vikendici, i sad me dočeka većina zaključanih topica na forumu.
nemam pojma kaj se događa, sad ne stignem čitati, ali valjda bum skužila.
nadam se da i ovim ne kršim neka pravila...
uglavnom, ništ ne kužim...
Rijecanke, gdje ste, cekam vas odgovor, ajd pliz javite se!!
Inace, danas smo bili kod doktora na redovnom pregledu, sa 14 i pol mjeseci imamo 11,300kg i 79 cm. Kako stoje vasi ljetnići po tom pitanju?
Cure, hvala na čestitkama!
Mogu samo reći da mi je drago da ćemo opet chetati! :D
cure, ja niš ne kužim. ko je kaj ukinuo? jel se sad tu dopisujemo?
Hej, curke, bok! Evo i nas
Ranije nego je predvieno,ali eto![]()
AnaDelVito, ukinuti su kružoci na Trudnicama i 0-1.
Objašnjenje: postali su chaterski i needukativni
Curke bok!
Samo da se kratko javim jer jurim na spavanac....tužna sam i zbunjena današnjim novostima...ali bitno da smo mi i dalje skupa![]()
Četitam velikim dečkima Vedranu i Bartolu prve ročkase i šaljem puseke![]()
Jagi i LeLe dobro nam se vratile u staro jato :D
Pozdrav i od nas!
Mi navršavamo godinu za 7 dana, ali kako su nam ukinuli ljetne bebe 2006., pridružili smo vam se malo prije nego smo planirali.
A ko će vas sad tek pratit!Malo na Rodi, malo na SuperBaby.
Vedranu sretan 1.! :D
Sretan rođendan Vedranu :D
Vedrane, sretan rođendan!
javim se kad stignem (navečer valjda<)![]()
Magnolija27, nitko ti ne odgovara jer smo zauzete plakanjem zašto u Rijeci nema ničega za taj uzrast. Možda ja sad pretjerujem jer sam pod dojmom igrališta za najmanje na Bundeku, ali jedino mjesto u Rijeci gdje se mi zabavljamo je trsatski perivoj (iza crkve) gdje imamo - travnjak. Igrališta su za veću djecu, puna čikova, smeća, stakla. Imaš igralište na vrhu Kauflanda, ono je uredno, ali meni je tamo prevelika gužva, puno velike djece, voze se bicikle i juri s kolicima Kauflanda, strah me da nas netko ne pokupi. Parkovi su goli, zapušteni, s kolicima je teško prolaziti jer viri kamenje, klupe razbijene, izmet od pasa svuda. Igraonica nema. Bazena imaš u Opatiji, možeš tamo u vlastitom aranžmanu. U Toweru centru koji je, citiram sa stranice, "jedan od najvećih trgovačkih centara u ovom dijelu Europe", na pet velikih katova, imaš sve skupa četiri stolice i tobogan u tri različita dućana. I 8 kocaka. Prejadno.magnolija27 prvotno napisa
Ispričavam se ako sam nešto preskočila. Istina, ljuta sam i možda stvari gledam crnje nego što jesu, voljela bih čuti ispravke i sugestije.
Pozdrav svima, koliko vas ima![]()
ajd, kad se već družimo tu, Imam jedno pitanjce...
Recite mi koje cjepivo sad ide?
Nešto se mislim, rekla mi doc da dođem posli lita, evo sad je posli lita, ali po šta idemo?
Jeste vi to već obavili?
Jadranka, ide ti MoRuPa,mi smo uzeli Priorix, nema veze što se plati!
Ni mi još nismo obavili MoPaRu (tj uzet ćemo taj Priorix), kaže pedijatrica da pričekamo dok prohoda (nisam pitala kakve to ima veze... :? )
U vrtiću ne inzistiraju, pa ćemo tako još malo odgađati.
B mi užasno nedostaje sad kad radim, stalno mislim kako je ovo samo privremeno, par dana, pa da će sve bit po starom... uh...![]()
Inače, B plače kad ga ostavljam u jaslicama, kasnije se brzo umiri, igra se, ali spavanje je problem, odspava 15ak minuta, i kasnije kad postane umoran onda plače, neće baš da jede... popodne je koma...![]()
Kako vaši jasličari? Jelka, PetarPan? Ne znam ima li ih još...
Ja sam bila pitat za cjep.ali kažu mi da nema ni MoPaRu ni Priorixa.
Kako je kod vas u metropoli?Nije da mi se žuri cjepit,ali me zanima da li je to prifalilo ili se nešto drugo kuha?Malo mi je to sumnjivo![]()
Pitat ću opet kad idem po doznake![]()
Da,bili smo bubani.Prva temp. A obična prehlada.Dobro trajala je jedan dan,ali sada nos cuuuuriiii....
Svim malim jasličarima želim brzu adaptaciju...a i mama također!![]()
Balarosa prvotno napisa
![]()
Na žalost, tako je. Ali ajde, imamo Žurkovo. Tog nema u Zgu![]()
Hej curke,
evo i našeg prvog posta ovdje.
Obzirom da ima novih cura, da vam se i mi kao i naš dragi prijatelj Jan predstavimo.
Lavić je 13,5 mjeseci, hodanje smo već odavno savladali. Sada je fora trčanje, skakanje i penjanje po stepenicama. Moje malo, drago, veselo derište je i dalje veliki cicoljubac koji baš ne voli puno neku drugu hranu.
Trenutno su nam najdraže igračke slikovnice i kockice.
I da, u ponedjeljak nam je prvi dan adaptacije u jaslice.
Mišek mali niti ne sluti što mu se sprema, a ja sam već isplakala tonu suza
Jagi, nadam se da će vam biti lakše iz dana u dan jer to spavanje je ono čega se ja najviše bojim.
A propos cjepiva, lavić je u prošli ponedjeljak primio Priorix (ima ga naša pedica u ordinaciji i platili smo ga 180,00 kn). Nikakve reakcije nije bilo.
Sredinom listopada idemo i na prvi hepatitis.
Obzirom da je jasličko dijete nisam puno mozgala o tome kada i da li da ili ne.
mah mah svima![]()
Bravo![]()
Sven ima 14.5 mjeseci i ne pada mu napamet hodat, osim ako mu ne nosimo kauč svuda kamo idemo, onda bi on zujao uz njega.
Jučer se verao po kolicima od duplića od duple duplicei oduševio se. ono, putujući kauč, mama daj kupi!
mi još ne znamo što ćemo s cjepivom, budući da (za sad) još ne ide u jaslice. vidjet ćemo. super da mišić nije imao reakciju. bravo još jednom
inače i moj cicoljubac cicira cijele noći i očajna sam. jutros sam baš bila nikakva i prema njemu, jer se i rano probudio. mislim da ga opet neki zubić muči. inače, ima SVE zube dolje ( i kutnjake), a gore jedinice, dvojke i KUTNJAKE![]()
pozdrav svim "novim" i "starim" curama i kikacima!! jedva sam vas nasla. nema me par dana na netu i odmah show!!
ja cu nas samo u kratkim crtama predstavit.
sven i bruna imaju 13,5 mjeseci, hodaju oboje, pomalo nabadaju i koju rijecu (sven vise), papaju relativno ok jer ne jedu ni voce, ni zitarice, a za rucak prolazi samo ako ima punoooo paradajza.![]()
spavanje je isto ok-kuc,kuc, ali mi se cini da ce uskoro spavat samo jednom dnevno.
danas su posebno nervozni, nista im ne valja, jeli su hiper-polovicno pa sam i ja sludjena.![]()
pozdrav svima, a bubanima velika pusa!!
do sljedeceg citanja!!![]()
Bimba iaia, mi smo danas kupili u ljekarni priorix, platili smo ga 126 kn. U nekima ga ima stalno, a u drugima su mi rekli da mogu naručiti i da stiže za dan-dva tako da mislim da problema nema.bimba iaia prvotno napisa
Ovako i Tin jede, u obje ruke kriške pomidora, a ja pokusavam žličicom ubaciti nešto između.Val prvotno napisa
Btw, Val, preslatki su ti klinci![]()
pardoncek, kod nas svjezi paradajz ne prolazi. ali prolazi paradajz sos, varivo u kojem ima puno paradajza, punjena paprika.-naprosto obozavaju kiselo!
hvala na komplimentu.
ja ne mogu vidjet fotkice :?
[quote="Balarosa"]Igrališta su za veću djecu, puna čikova, smeća, stakla. Imaš igralište na vrhu Kauflanda, ono je uredno, ali meni je tamo prevelika gužva, puno velike djece, voze se bicikle i juri s kolicima Kauflanda, strah me da nas netko ne pokupi. Parkovi su goli, zapušteni, s kolicima je teško prolaziti jer viri kamenje, klupe razbijene, izmet od pasa svuda. Igraonica nema. Bazena imaš u Opatiji, možeš tamo u vlastitom aranžmanu. U Toweru centru koji je, citiram sa stranice, "jedan od najvećih trgovačkih centara u ovom dijelu Europe", na pet velikih katova, imaš sve skupa četiri stolice i tobogan u tri različita dućana. I 8 kocaka. Prejadno.
uf,ovo zaista zvuci grozno i razocaravajuceNisam ocekivala da ce biti Bog zna sta,ali da nema ama bas niceg...
Ako se bilo sta promijeni na tom planu, molim lijepo da me obavijestite![]()
Također nas se sjetite ako cete prakticirati kakva druzenja ili sl.![]()
Vedranu sretan rođendan
ajd konačno, evo i tebe... :DJagi prvotno napisa
adaptacija tak tak...nemam baš too much info jer je mm osim kaj je i inače škrt, škrt je i na riječima![]()
pa znam ovo- plakao je kao i bartol na početku, suza suzu stiže, pa sad više ne plače puno, malo zaplače, pa se sam smiri, zaigra se...igra se s kockama, jede i dobar je...to sam sve izvukla iz muža...![]()
nisam to doživjela predramatično, mada bijah uvjerena da hoću, ali je ok ispalo što sam ja otišla radit, a mm ga vodi na adaptaciju ova dva tjedna,tak da...
sve se bojim šta će biti od ponedjeljka kada prvi puta ostaje cijeli dan...a i glupava mi je ta adaptacija. prvi tjedan su dolazili od 9:30-10:30, a sad ovaj tjedan od 9:30-11:30...i onda paf-odjednom od 7:30-16:30...to će bit koma...
Mi smo imali 2 tjedna adaptacije, ali tek je zadnja dva dana drugog tjedna ostao na spavanju. Prvi dan je bilo ok, odspavao je sat vremena. Ali poslje toga grozno... odspava po 15 min. Tete kažu da je to normalno, da ima djece koja uopće neće spavati prvih dana... ah, grozno mi je kad znam da se muči i ne uspije se odmoriti.
jagi gledam slike i bartol je premedenstvarno ga dugo nisam vidjela. hvala ti na komplimentima za zurku
![]()
ja sam tako nekako pozitivno nastrojena prema jaslicama pa se nadam da ce i jan o osjetiti i da nece biti problema.
ja na poslu. za nove cure info: vito ima 13 mjeseci, stalno se smije i sve mu je super. spava cijelu noć, cica ujutro i navečer, trči, nikad nema mira i obožava životinje.
nego, cure znate li za neku igraonicu za male u koju idu i roditelji. nama ne treba čuvanje već zabava u kišnim popodnevima.
Imaš onu Bimbo ili tako nekako na Velesajmu
Ima mala u Getrou u Novom Zagrebu
I ja sam bila prije nego šta smo krenuli... a sad mi je muka, pitam se kako proživljava sve to i koliko će se isplakati dok se ne navikne tamo zaspati. A mi ga nikad ne puštamo da plače...šnapi prvotno napisa
![]()
Cure su tu negdje spominjale Educarenu u Kaptol centru.AnaDelVito prvotno napisa
Mi ćemo možda predvečer tamo.
Da se i mi onda predstavimo curkama
Lana ima 13 mj, hoda, trči, vrišti...
Od mile slatke bebe prvih 6 mj (što sam ja zvala Sindrom drugog djeteta), pretvorila se u milog slatkog harambašu.
Jede uglavnom sve, mislim po tablici dohrane, zasad dobro podnosi čuanje kod bake i dede, cica još uvijek dosta, otkad sam počela raditi, kad dođem doma vuče mi majicu i zavlači ruku pod majicu i u grudnjak![]()
Pravi je mali borac i zna se izboriti za sebe. Nadam se da će tako i ostati
Evo i nas ovdje, s obzirom da smo propustili cijelu pricu 0-1![]()
Antonio ima 12.5 mj., ima 86cm i 12kg i ispunjava definiciju harambase u potpunosti!
Cica 1x dnevno i par puta po noci, a ja se svaku noc prije spavanja nadam da ce je mozda ovaj put prespavati :/
Hoda uz namjestaj, a samostalno mu izgleda jos nije ni na kraj pameti!
Razumije puno i komunikacija nam je za 5!
I opsjednut je smecem, ali totalno![]()
larao1, jeste li bili u educareni? kako je bilo?
mi isto spadamo ovdje, i isto smo propustili cijelu 0-1 pricu![]()
f. ima 14 mjeseci i nocas je dobio temperaturu 38. zadnjih dana je imao neki proljevcic, ali nije bilo nekih promjena u ponasanju, bio je vesel i zaigran kao uvijek. jutros mu se proljev smanjio, ali temp je tu.
ne znam da li da idem kod doc, posto je on sasvim normalan, jede i sve, nego htjedoh prvo vas ovdje pitati, jel moguce da su zubici? kako se ono skida temp bez cepica?
Mikka, nama svaki zubić prati visoka temperatura. Jedan od "narodnih " recepata je staviti kriške oguljenog, sirovog krumpira na stopala i zamotati iako mi temperaturu do 38,5 uopće nismo ni skidali.
Mum2be, i Tin je opsjednut smećem, to je valjda normalno. Mi smo sve izbacili na balkon, a u kuhinji imam samo jednu limenku od instant kave na prozoru gdje bacam sitne stvari.
Magnolija, u kojem si dijelu grada?
mikka kazu da se bebama skida temp tek iznad 38,5, a temperatura i proljev mogu biti od zubeka. .budes vidla kako ce se stvari razvijati. zamatanje u mokre pelene bas i ne bi preporucila jer je djetetu veliki temperaturni sok pa uglavnom pocnu jako plakati. probala ja i odustala.
opsesija smecem i kod nas postoji. ja onda kazem to je fu, fuj, bljak, bljak pa on sada govori bljaaa![]()
Mi u kuhinji imamo veliku kantu i onaj pomicni poklopac, on jedva dohvati, ali uspije ubaciti sve sto on smatra smecem. Nekidan je to bila moja slika, koja, dok je bila slika nije smece, ali cim ju je zguzvao to je postala i zavrsila gdje joj je i mjesto![]()
Cestom iz auta samo vice(tj. dahce aaaaa) cim vidi kante i kontejnere, a vidi svaki!
Inace, sad sam ga ja uspavala, i jos ga cujem kako iz sobe u snu jeca, nakon sto ga je MM pokusao uspavati..
Nama to nikako ne uspijeva, nitko ziv ga ne moze uspavati osim mene, a ja lagano ludim. Kako vi uspijevate?!
I mi smo imali burnu noć, Ian je isto dobio temperaturu, ja se nadam da je konačno zubic u pitanju, to bi mu bio prvi ( ima 14,5 mj.!). Ova dva gornja su mu u noci nabubrila totalno, pod prstom sam ih mogla osjetiti, valjda ce sad za koji dan napokon izbiti. Bilo bi jos ok da mu uz to nosic ne curi stalno, i taman mu se nocas zastopao, pa je jedva disao, i od placa, urlanja i svega je jos povracao,po prvi put ikad....pile malo jadnoNa svu sreću ujutro je bio ko nov, mazali zubice onim gelom, sad spava
mali, valjda ce ova noc proci ok!
Balarosa, ja sam ti na Belvederu,tamo blizu Filozofskog faxa. (Ne poznam bas Ri) A ti?
hvala vam curke
Mum2Be, kod nas ga ja uspavljujem jer sam uglavnom sama. mislim da ga je mm samo jednom u zivotu uspavao. posto ga nikad nema, jasno. par puta je uspjelo sveki i mojoj mami, ali to se nabroji na prste jedne ruke :/
Ja sam se zeznula sto sam prestala s tim da ga MM uspavljuje kad smo poceli dojiti u sobi u tisini, onda bi on i zaspao, prije toga ga je MM mogao uspavati bez problema...
kod mene nema uspavljivanja. ja ga stavim u kinderbet i on sam zaspi. ako se javi, pomazimo se, ja nesto otpjevam ili pricam tihim glasom i odem. tako da ga i tata moze uspavati. nitko dugi ga jos osim nas dvoje nije stavljao na spavanje, jer to ne volim. ako smo i trebali nekamo ici mi smo ga spremili u krevet i cekali dok nije zaspao.
magnolija vibram za prvi zubek![]()
Šnapi super za uspavljivanje, nama je to sf i što je starija to je gore tako da smo na moru i mi došli do toga da je samo ja mogu uspavati. Ma sama sam si kriva kad sam ju jedino ja uspavljivala.
Inače za razliku od većine H još samostalno ne hoda. Kažu da je ziheraš, nedavno je počela samostalno stajati i tu i tamo napravi korak-dva. No nažalost to je ne sprečava da se penje po svuda. Zato brblja sto na sat.
Kad će neko druženje, baš bi vas rado vidjela.
Hello svima !
Mi smo u međuvremenu krenuli u jaslice i sve je bilo manje više dobro.
U jaslicama dobro jede,spava, uspjeli smo izdržati punih dva i pol tjedna :D . Nažalost, razboljela se, temperatura, sve ostalo je uredu, čak smo izvadili krv i krvna slika joj je isto uredu. Nekak si mislim da je to od zubića i ja sad već razmišljam o ogrlici od jantara, pa odoh sad pronaći topic o ogrlici .
Još uvijek ne hodamo, samo uz namještaj. Inaće ju uspavljuje tata, no, kako je imala tmperaturu tata je završio u dnevnom boravku, a mali lavić s mamom u velikom krevetu, naravno, sad preko vikenda nam se i pridružila velika princeza.
Pozdrav svima od nas !
![]()
I mi smo tu!
Andrija ima 14 mjeseci, hoda (trči) ko veliki, super papa, uglavnom dobro spava. Čuva ga dadilja dok ja radim , uglavnom se dobro slažu.
Ni mi se ne uspavljivamo, legnemo na krevet (spava s nama), malo se mazimo, i za max.20 minuta spava. Još da ostavi dudu, gdje bi nam bio kraj![]()
ah, bome i mene duda zna izluditi (treba mu samo po noci). pa se ja dizem samo da bi mu je tutnula opet u usta![]()
bili smo danas na goljaku kod psihologa i logopeda i on se zadovoljavajuce razvija, dapace, cak je mjesec dana napredniji za svoju dob (rekla psihologica da je to jako puno za njh), ali je i primjetila da je malkice zivahnijisva sreca da je to za mene u okviru normalnoga. nekome bi mozda bilo too much