Danas sam ustanovila da imam manjak vitamina c, e, f, b kompleksa i manjak proteina. a dojim. i to isključivo dojim već 6 mjeseci. zanima me koliko sam štete prouzročila svojoj bebi![]()
![]()
![]()
Danas sam ustanovila da imam manjak vitamina c, e, f, b kompleksa i manjak proteina. a dojim. i to isključivo dojim već 6 mjeseci. zanima me koliko sam štete prouzročila svojoj bebi![]()
![]()
![]()
ne mora da si prouzrocila ikakvu stetu bebi.
beba sve sto uzima uzima od tebe a ti nadoknadjujes da nadoknadis uzeto.
kuzis?jesam li ga zbrckala.
opusti se, ne placi i ne budi tuzna.
kvalitetnije jedi i ako treba pocni piti vitamine. zbog sebe. a i bebe, njoj treba zdrava i sretna mama![]()
a sad mi reci kako se ustanovljuje manjak vitamina, jer se ja hranim po mojoj procjeni prilično loše( čitaj slabo jedem povrće i voće) i sada sam skoro na predporođajnoj težini, imam 46 kg i ako ovako nastavim imat ću 43 kao i prije, a to stvaaarno ne želim
twinlab je imao mjerenje vitamina i minerala u jednoj apoteci u gradu. to rade svakih par mjeseci.
slučajno sam otišla i vratila se doma u komi![]()
a prenatal sam pila više od godinu dana![]()
sad sam negdje pročitala da za vitamin a, d, c i b kompleks ipak ovisi o dojilji koliko će dijete dobiti. :?
već sam te pitala:
što točno mjere?
kakva je to sprava?
zašto vjeruješ pretrazi koju financira firma koja prodaje suplemente i kojoj je jedina svrha da proda što više svojih proizvoda?
cekaj, twinlab je radio mjerenje....naravno, rekla si da dojis.....ne znam zasto ali sam malo sketicna na takve pretrage.
ne poznam osobu koja je izasla bez preporuke ili recepta....![]()
i ovdje ću staviti:
Vitaminsko-mineralni status je jednostavna, brza i bezbolna metoda kojom se određuje stanje pojedinih vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina i drugih nutrijenata u organizmu. Mjerenje se vrši pomoću aparata Bimed 999s, koji može registrirati njihov deficit u organizmu. Bimed 999-s je prvi aparat koji omogućuje neinvanzivno i potpuno bezbolno mjerenje razine vitamina i minerala u tijelu na određenim točkama, mjerenjem električnog otpora akupunkturnih točaka. One su smještene u području lica, vrata i trbuha, a mjeriti se mogu i djeca i odrasli. U sklopu mjerenja vitaminsko-mineralnog statusa daju se preporuke za pravilnu prehranu sa ciljanim uzimanjem dodataka prehrani. Registrirani deficit pojedinih nutrijenata može se nadoknaditi točno određenim vitaminsko-mineralnim suplementima, čime se izbjegava uzimanje vitamina i minerala “napamet”. Određivanje vitaminsko-mineralnog statusa preporuča se, naročito, osobama koje se nepravilno hrane ili su izložene većim psihofizičkim opterećenjima, uključujući i sportaše.
svak ima svoje mišljenje. to je ok. samo kad se radi o tebi, hmm.
ako ništa drugo, barem ću malo više proraditi na svojoj prehrani.
mene samo zanima jel onda istina da je karlo dobivao iz mog mlijeka sve šta mu treba? lako ću ja to nadoknaditi. samo želim znati dali je do sada papao najkvalitetnije![]()
ma on je super papao, ne brini.
a ti odi na pretragu u normalan laboratorij![]()
ma vadila sam i KKS i Fe nekidan. Sve je ok.
Ja sam samo malo isprepadana . svašta sam prošla u trudnoći i trudim se najbolje šta mogu i onda mi neki TwinLab u.... dan![]()
ma joj, pa vidiš, daj pošalji twinlab k vragu!M.a.r.t.a prvotno napisa
sve je ok, ti si ok, beba je ok.
opusti se i uživaj![]()
Hoce reci da je on posisao to iz tebe pa da zato ti sad nemas.leonisa prvotno napisa
![]()
Inace, mi smo redovito radili testiranje u Twinlaba i nikad nisam nekako bila sigurna u to mjerenje. Istina je da su neki njihovi preparati vrhunski ali samo mjerenje ipak naplacuju a ti ne moras uzeti preparat kod nijh. A ko ce ga znat.
Lutonjica ti lijepo govori - to mjerenje je vršila firma kojoj je u cilju da ti nešto od njih kupiš - a nije cilj tvoj vitaminsko-mineralni status. Taj način "određivanja" je vrlo dvojben, a oni ti sigurno neće reći da je sve super i ti, eto, ne trebaš nikakve (njihove) vitamine.
Svakako pazi da kvalitetno jedeš, zbog sebe, i bez panike.
![]()
to ti je ko kad ti dodju doma, mjere zracenje i vele kako ti je krevet na katastrofalnom mjestu i da cete se porazboljevati i blabla i onda vele ALI mi imamo posebnu plahtu koja neutralizira sve to za SAMO 6 000 kuna.
pa pozoves drugoga, napravis razmjestaj i dobis istu ali razlicitu pricu.
M.a.r.t.a, velim ti- osmijeh, pusti brige, opusti se i uzivaj![]()
sve to šta ste rekle stoji, ali je i meni negdi urezan podatak da imam nedovoljno vitamina![]()
svakako ću proradit na prehrani.
samo malo kvalitetnija i raznolika hrana i bit će sve ok. Smanjiti slatkiše i grickalice.
Ja bez slatkog nemogu, al radi bebe izdržim. Nije da nejedem, ali jako malo.
Jel ste vi koje dojite stalno gladni? Ja jedem triput više nego obično. Ni u trudnoći nisam toliko jela. Jedem 3 velika obroka a između sve šta stignem.
nije mi se baš apetit povećao, jedino šta pojedem najmanje po dorine dnevno i king double. to mi je min dnevna doza. za čokoladu bi sve napravila![]()
Zanima me da li ima netko tko je došao s Twinlabovog mjerenja a da nema manjak vitamina?
je, moj muž i moja sestra. ništa im ne fali.
Znate kakve vitamine za dojilje? Ja sam na Twinlabovom pre-natalu i tete u apoteci stalno govore kako su to najbolji vitamini.
Ali trudnicama i dojiljama sigurno trebaju vitamini/minerali/što već u različitim količinama.
Trudnicama i dojiljama su namjenjeni isti preparati zato jer su ispitani upravo na toj populaciji. To ne znači da ostali štete nego jednostavno nisu dovoljno ispitani u trudnoći, a isto vrijedi i za dojenje jer ipak sve što se unese u organizam završi u mlijeku. Osim toga, trudnice i dojilje imaju specifične potrebe za nekim nutrijentima. Za primjer: u žestokim vitaminsko-mineralnim preparatima naći ćete cca 5 mg željeza. Kod trudnica i dojilja to je obično 20 mg.
meni su u apoteci preporučili Omegu, to je isto i za trudnice i za dojilje, čak mi je žena rekla da je bolje to nego Prenatal. Al sve je to slično..emea prvotno napisa
Omega-3 nisu zamjena za Prenatal koji je multivitaminsko-mineralni preparat. To su nezasićene masne kiseline od kojih je u zadnjem tromjesečju trudnoće najvažnija DHA. Ona treba bebi za razvoj mozga, očnog živca, a omege još k tome olakšavaju porod i sprečavaju postporođajnu depresiju.kristina_zg prvotno napisa
Uzmi si je slobodno, ali uz Prenatal. Jedno ne isključuje drugo samo pazi da Prenatal piješ uz obrok, a omege po mogućnosti natašte. I svakako pazi koji preparat uzimaš: treba biti potpuno čist od teških metala i dioksina. I ne uzimaj omega 3-6-9 preparate. To ti sad ne treba nego čista omega-3.
sad mi je žao što u trudnoći nisam to trošila..mim prvotno napisa
a zašto se mora uz Prenatal uzimati? Ja uzimam samo Omegu bez Prenatala..i uzimam ju nakon obroka (tako piše u uputstvima)
Dobro je uzimaš, glavno da baš nije vezana uz obrok jer se bolje apsorbira.kristina_zg prvotno napisa
Uz Prenatal se uzima ako je u pitanju trudnica. Nije neophodno piti cijelu trudnoću omegu-3, ali je jako važno uzimati je u zadnjem tromjesečju trudnoće jer je u to vrijeme intenzivni razvoj mozga djeteta.
Dojilja si pa je i za tebe Prenatal najbolji multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani. Ako ćeš nešto morati uzimati jer lošije i neredovito jedeš onda neka to bude Prenatal jer su takvi preparati ispitani na trudnicama i dojiljama.
Omege slobodno pij i dalje: veliki im je deficit u prehrani, a i beba kroz tvoje mlijeko dobiva te neophodne masne kiseline.
uz sve sto se nalazi u prenatalu i pregnitalu i sl ja sam imala ustu krvnu sliku kao i da nisam nis uzimala, a apetit mi je bio strasan...
tako da sam presla na zdraviju prehranu (samo malo vise pazim sto jedem tokom dana - raznoliko, nikakve velike promjene) i dodatke u obliku spiruline i zelene magme te omega3 kapsula (jer ne pripremam ribu gotovo nikako, a to je najveci izvor omege3...)
kad se pogleda sto se sve nalazi u tim dodacima ispada da sve sto mi treba dodatno dobivam iz toga, sigurnija sam u "prirodnost" tih preparata nego u twnlab isl, a apetit mi je normalan.
to je moje iskustvo
a da odgovorim i na pitanje s pocetka - potpisujem sve cure koje su rekle da si u manjku jer si je cudo uzelo sve sto treba. samo doji dalje i pobrini se da zbog svog zdravlja uzmes nesto sto ce i tebe odrzati na potrebnim kolicinama
sretno![]()
ja sam poslije trudnoće pila Pregnital, a očajno sam se hranila, na žalost. Željezo mi se popravilo nevjerojatno, poslije poroda je bilo katastrofa. Mislim da je to od Pregnitala, jer od prehrane sigurno nije moglo biti. A Pregnital ima i omegu i vitamine, pa se ne mora piti posebno. Sad sam ga opet počela piti.