-
Pametni znaju čemu služi kaciga
Ne znam je li ovo ok podforum, ali moram podijeliti naš večerašnji događaj. Moji klinci od samih početaka vožnje bicikla, a to je kod oboje i prije dvije godine imaju kacige, bez iznimke. Kako je Jan jedan od rijetkih klinaca u našoj ulici s kacigom počeo me zapitkivati zašto njegov prijatelj ne nosi kacigu, a on da, moj odgovor je uvijek da kaciga čuva glavu da glava ne pukne pri padu s bicikla. Nije on to nešto previše preispitivao, al meni samoj uvijek nekako šuplje zvučala priča jer kad god on pada padne nekako na ruku, nogu, nikako da sleti na glavu
I danas predveče, došli smo doma, oni bi se još malo vozili pred zgradom. Naš ulaz je ispod razine ceste tako da se tamo voze bez nekih opasnosti, on malo brže (dva kotača), al nola juri jedva pola km na sat, ona je još s pomoćnima. I upozorim ja nolu kad se sjela da stavi kacigu, iako sam čak par sekundi (baš večeras) premišljala jel joj baš nužna za tu sporu vožnju pred zgradom, jel je gnjavim bezveze, a i mislili smo brzo unutra. Ipak je stavili, nakon desetak minuta došao mali susjed, star ko jan, dečki se malo zadivljali i u nekom trenutku se mali susjed sudario u velikoj brzini s Nolom i zbacio je s bicikla, ona je baš onak sletila, pala na stranu i odsklizala prema betonskom zidu u koji je na kraju udarila glavom. Pardon, kacigom!
Začudo, osim ogrebotine na kacigi, nije imala nikakve druge. I sad je i meni napokon skroz slikovito jasno čemu služi kaciga. I kako se to pada na glavu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma