Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 53 od 53

Tema: Pomozimo ima da kakaju :)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Neću ti pametovati jer nemam pojma što će na kraju pomoći, ali mislim da bi bilo dobro uvesti redovitost nevezanu na rezultate. Ajurveda ističe prednosti pražnjenja ujutro, ali to ne znači da treba čekati do jutra kad stisne na večer. Uglavnom ovakve preporuke treba promatrati kao linije manjeg otpora u sistemu, a do toga se došlo višestoljetnim promatranjem. Dakle, ako Ajurveda kaže da je kakanje najbolje obaviti ujutro, onda to treba čitati da je Majka Priroda zamislila jutarnje pražnjenje kao nešto uspješnije i lakše.
    Redovitost se postiže neobaveznim, na neki način ritualnim sjedenjem na ... čemu god dijete sjedi. Ne u nedogled nego na neki razuman rok, recimo 15 minuta. Decit. Više od toga ne možeš napraviti. Ako dijete obavi - super.
    Poticanje (cueing) fercera s manjima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ArI MaLi prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene sa našim problemom... zbilja više ne znam šta da radim.. moja curka ima 21 mj i od samog starta ima problema sa kakanjem, sada kako je ljeto završilo i nema više toliko svježeg voća tegobe su se pogoršale. nikada to nije bilo super da kažem da nikada nije imala dvije stolice u danu ali kroz ljeto smo to nekako isforsirali, grožđem na prazan želudac i sl. stvari. sada pije sirup od suhih šljiva i smokva i biogaia kapi, jede dosta voća i obožava mliječno, od pravih obroka takozvanih slanih jede samo juhu sa dosta povrća i žgance sa jogurtom, ostalo ne dolazi u obzir. ja svaki dan kuham i još uvijek i njoj posebno skuham i na kraju joj ponudim i naše ali ona rjetko i da proba. već sam na izmaku snaga sa tim kakanjem, trudim se da stolica bude bar jedna u dva dana. i to sa teškim mukama uspijemo, a ona kad poćne kakati, traje i po pola sata, uvijek na početku zaplače a kasnije se sva ukoći i ne želi ni čučnuti, ni sjest na tutu, samo je moramo držati za ruku. ponekad joj to bude tako bolno da vrišti... doktorici kada opisujem naše stanje govori da mora jesti puno voća i povrća. ali to je i jedino što jede i pije oko litru mlijeka dnevno, što kozjeg, kravljeg a ponekad zobeno. dojena nije nikada bila (posvojili smo je kada je imala skoro 2 mj) molim vas vaša mišljenja i savijete
    što je stolica tvrda pa ju boli obavljanje nužde? Možda joj toliko mliječnog smeta, posebno zato što je u pitanju mlijeko , a ne fermentirani proizvodi ?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    što je stolica tvrda pa ju boli obavljanje nužde? Možda joj toliko mliječnog smeta, posebno zato što je u pitanju mlijeko , a ne fermentirani proizvodi ?
    da, ne znam... dugo je bila na adaptiranom, do nedavno i bilo je još gore sa kakanjem. ne znam kako da je odviknem od mlijeka, pije ga ujutro poslije spavanja, prije popodnevnog i večernjeg spavanja. ne znam sa ćim bi to mogla zamjeniti

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •