Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: neće jabuku

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno neće jabuku

Mislila sam da je sva djeca vole :?

Počeli smo sa dohranom. već 4 dana jede milupinu rižinu kašicu na mome mlijeku i danas sam odlučila uvesti jabuku. ali on očiti nije

pretrgala sam se da nabavim 2 domaće jabuke. i sva sretna ogulila jednu, skuhala je na pari, pomiješala sa mm i ništa. dobro, onda sam u sve to dodala milupu i - ništa. onda sam sve to bacila i pokušala sa (kršitelj koda)ovom jabukom. i idemo ispočetka. jabuka + mm = ništa, jabuka + mm + (kršitelj koda) =ništa. najbolje od svega je da napravi facu ko da mu stavljam g.... u usta. i ako kojim slučajem nešto dođe do želuca tada počne kašljati i gušiti se

mislim sutra provati sa mrkvicom. ? ili da još papa samo milupu? ipak mu je to neutralnog okusa. nigdje nam se ne žuri.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

obično se mame boje da djeca neće prihvatiti povrće nakon voća, a izgleda da je tvoja beba kao i moja. neće voće a obožava povrče! Posebno brokulu sa rižom! Tek sam kasnije vidjela da se brokula uvodi kasnije ali on to jede od početka i obožava. A kašicu od jabuke ili kruške, jedva jednu žličicu. Međutim voli držati oguljenu jabuku i sisat ju! Probaj to

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma, i ja mislim da većina voli jabuku. Probaj opet za par dana. Na početku dohrane zna bit zeznutih situacija ali nemoj odustati, probavaj svako par dana.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

popodne smo opet bez problema papali milupu. jabuku ću malo pustiti

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A neće ni samu dinstanu jabuku?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako neće sam mojim mlijekom onda neće ni samu. nema veze. sad smo papali hipovu mladu mrkvicu sa mm i to je prihvatio bez problema. bilo me strah da neće ništa prihvatiti osim pahuljica jer su one neutralnog okusa, ali evo, mrkvica igra :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa samo si jednom ponudila jabuku, nemoj previše očekivati . Nudi jednu namirnicu barem 3-4 dana, pa onda tek možeš zaključiti da je ne prihvaća.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni Val nece ni jabuku ni krusku. Na samom pocetku je bilo 4 dana jabuke (0 bodova), pa rizine pahuljice (to je vec nekako islo), pa 4 dana kruska (opet 0 bodova). Sad sam mu pomijesala krusku sa pahuljicama, i opet nece. Znaci problem je u vocu (tj. u te 2 vocke), pa zasto bi sva djeca morala voljeti jabuku? Mislim, nadam se da ce je zavoljeti jednog dana, ali nema smisla nista forsirati...bas se pitam kako ce biti sa ostalim vocem. A tikvice recimo su mu se prilicno svidjele. (samo on nikad ne pojede vise od 4-5 zlicica sta god mu dali)

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

YoungMummy vidim da su nam klinci vršnjaci pa me zanima šta sve papa. Mi smo danas dva puta papali mrkvicu. sad ćemo to kombinirati sa rižinom kašicom i mojim mlijekom par dana. onda bi mogla tikvicu. voće će pričekati. ni mama ni tata ga ne vole baš

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I Val je do sad jeo uglavnom to sto si nabrojala. Nakon neuspjeha s vocem, isle su rizine pahuljice, tikvica, mrkvica, palenta, pa razne kombinacije navedenog (rizine+voce,, mrkva+palenta, jabuka+mrkva) . Tikvice i rizine pahuljice su No1, iako on sve to nesto slabo pojede, po par zlicica.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lukas danas pojeo cijelu kajsiju! :D trebalo mu jeda zavoli voće (cijeli mj dana )

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni marino hoce samo svjezu jabuku, kuhanu nece

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne samo da neće jabuku nego odjednom neće ništa od voća??
    Zašto?
    Još malo pa 9 mj.i do sad obožavala voće ,ima par dana neće ništa od voća ni u kakvom obliku.
    I ostalo slabije jede,ali voće nikako.
    Šta da radim?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zasto je strasno da nece jabuku, daj mu nesto drugo pa se vrati na jabuku za tjedan, dva ako opet nece nema veze barem ja tako mislim jer najest ce se svega a cim dojis ako sam dobro skuzila njemu je super.Nemoj se brinuti

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja jabuku obožava, ali friško izribanu, probala joj dati kuhanu - niti čuti (ja isto jako volim jabuke, ali kompot od jabuke mi je nešto najodvratnije, toliko odvratno da mi se od njega povraća). Možda je fora u kuhano-friško naribano.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Gita voli samo kuhane jabuke i kruške, sirove neće nikako

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. još ne jede voće :/

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: neće jabuku

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    pretrgala sam se da nabavim 2 domaće jabuke. i sva sretna ogulila jednu, skuhala je na pari, pomiješala sa mm i ništa. dobro, onda sam u sve to dodala milupu i - ništa. onda sam sve to bacila i pokušala sa (kršitelj koda)ovom jabukom. i idemo ispočetka. jabuka + mm = ništa, jabuka + mm + (kršitelj koda) =ništa. najbolje od svega je da napravi facu ko da mu stavljam g.... u usta. i ako kojim slučajem nešto dođe do želuca tada počne kašljati i gušiti se
    Upravo tako je bilo i kod nas, al sa svim voćem. Sad mu se okrenuo kotačić u glavi; dam mu cijelu jabuku i on se zabavlja skoro sat vremena grickajući je (btw kisele su za poludit). Na kraju priče ne pojede puno, al dobrano ju osakati sa svih strana. Ja zadovoljna! Pomiješam li mu sa žitaricama, jede dok mu se ne počne prelijevati van. Nema tu velike mudrosti; dok dijete samo ne odluči jesti, možeš se slikat.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Citiraj Elinor prvotno napisa
    ... samo ne odluči jesti, možeš se slikat.
    Hmmmm, da, prihvatila si (konačno!) tu veliku životnu istinu

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

teško je to prihvatiti pogotovo friškim mamama koje ne kuže što se događa. Moja je face koje je M.a.r.t.a. opisala radila na sve osim voća, a ja išla po sebi, ako mi je nešto odvratno onda mi je odvratno i nema šanse da ikada to pojedem. I onda si misliš kaj bu to moje dijete jelo Ali klinci ne funkcioniraju na taj način, oni se vole predomisliti.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    teško je to prihvatiti pogotovo friškim mamama koje ne kuže što se događa. Moja je face koje je M.a.r.t.a. opisala radila na sve osim voća, a ja išla po sebi, ako mi je nešto odvratno onda mi je odvratno i nema šanse da ikada to pojedem. I onda si misliš kaj bu to moje dijete jelo Ali klinci ne funkcioniraju na taj način, oni se vole predomisliti.
    Ma znam,
    Moja jede ko ala od početka, pa nisam s tim imala nikakve frke (kuc-kuc).
    Iz bliže i dalje okoline znam kako je frustrirajuće kad beba odbija prvoklasnu klopu.
    Prethodni post je bilo zezanje moje drage drugarice, ništa drugo. Sori ako sam koga uvrijedila.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj Elinor prvotno napisa
    ... samo ne odluči jesti, možeš se slikat.
    Hmmmm, da, prihvatila si (konačno!) tu veliku životnu istinu
    Treba vremena da dođe iz guzice u glavu!
    Čim se prestaneš sekirati, mala beštija počne jesti! 8) Ali nije dovoljno glumiti da se ne sekiraš jer te odmah skuži; treba se ZAISTA prestati sekirati!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E, tako i moj sin. Sa voćem bi pojeo valjda i piljevinu, samo da je unutra naribana jabuka ili kruška. Od povrća samo mrkvicu, ali čim u nju dodam meso ili brokulu, stisne usta i nema te sile. Pa mi papamo voćke, ja redovno nudim i nešto zelenjave i čekam da skuži. Kao što je elin napisala, ako mu nije fino neće jesti, ne bih niti ja. Ja čekam da mu postane fino

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •