-
krv iz pupka kod novorođenčeta
Mali Ivan se rodio 22.06. Pupak mu je ispao peti dan. Patronaža je rekla da je stanje odlično i da pupak zacijeljuje. Međutim, danas popodne sam uočila da krv pomalo izlazi iz pupkića. Očistila sam malo sa hidrogenom, okolo pupka potapkala alkoholom i zasula bivacinom. Slijedeće previjanje je opet bilo malo krvi. Inače oko pupka nije ništa crveno, nema neugodnog mirisa. Molim drage rodice, pomozite sa savjetom ako imate slična iskustva jer mi je sada vikend i nema patronaže.
-
Slatkici je isto otpao pupak već četvrti ili peti dan i kad sam došla doma šokirala se kad sam vidla tragove krvi. Ako je gazica malo krvava, to ti je normalno. Kod svakog prematanja sam posipala praškom, stavljala novu sterilnu gazicu i jednom dnevno (možda i rjeđe) čistila peroksidom. Takvi tragovi krvi su bili još 2-3 tjedna nakon što je otpao pupak. Možda da nazoveš patronažnu pa da ti ona pogleda ako te frka?
-
nama je bilo komadića zgrušane tj. osušene krvi. to bi skužila dok sam čistila pupak. prošlo je za par dana.
-
Osoblje foruma
Nama je pupak curkao i vlažio danima i tjednima nakon što je otpao.Pa skoro do njegovih mjesec dana.Dakle, to je normalno.
Ako okolno tkivo nije crveno i inficirano sve je u redu.
-
Nicky, ako si zabrinuta, odite do klajćeve- kirurgija, to je dežurstvo i rade i nedeljom.
-
potpuno isto je i nama bilo sa pupkom, par dana sam to čistila sa hidrogenom i posipavala bivacinom i prošlo je za 3-4 dana. I ja sam se prepala čak sam zvala patronažnu da mi ponovno dođe. Evo i nakon 3 tj. zna se još vidjeti malo sasušene krvi na pupčiću.
-
Drage moje,hvala na odgovorima. Mislim da neću bebicu voditi do pedijatrice jer su mi rekli da se takvo što često događa. Samo da je bitno da nije crveno oko pupka i da ne smrdi. Još su me savjetovali da ne čistim sasušenu krv, već da samo posipam sa bivacinom i okolo pupka jedanput očistim alkoholom. Za svaki slučaj sutra mi dolazi patronaža.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma