Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: "lažna peka"

  1. #1
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno "lažna peka"

    Silno mi se sviđaju sva jela spremljena ispod peke, ali pošto nema peku, moram smišljati nešto drugo. Odlučila sam kupiti onu duboku tavu za pećnicu s poklopcem (rekoše mi da se to popularno zove kikiriki posuda?!?, a žena u dućanu kaže: aaa vi trebate lažnu peku?!? - e nemamo je).
    I eto sad pitanja: kako su toj tavi, tepsiji, kako je već hoćete znati sprema npr. teletina i krumpir? Koliko se masnoće treba staviti, jel treba podlijevati, koliko se dugo peče, jel se smije dizati gornji poklopac i virkati unutra, itd, itd?
    Neki provjereni recept bi mi dobro došao, da prvi put ne pregorim meso...ili da se ne desi neka slična katastrofa...
    Još kad bi mi netko znao reći gdje da kupim takvu tepsiju bez puno lutanja (moram slati MM-a po nju, ja više nisam tako pokretna, što znači da on mora ući u dućan koji sigurno ima to što tražimo, inače....)
    Unaprijed hvala na odgovorima !

  2. #2
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    moji starci imaju laznu peku i stvarno je super stvar, ali ti ne znam nista o nacinu pripremanja i receptima!!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    284

    Početno

    Mi svoju kupili u Super Konzumu u Vukovarskoj. Ja obično izrežem meso na šnicle, stavim dosta razno-raznog povrća, krumpir izrezan na četiri dijela, te začine i malo ulja i malo vode. Poklopljeno pečem oko sat, sat i 15 na 220. Ovisno o vrsti mesa. Smiješ dizati poklopac i gotovo je - kako kaže moj rođak kuhar - kad probaš pa vidiš da je sve pečeno. Ja na kraju uvijek otklopim i pustim još desetak minuta peći.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    316

    Početno

    mi smo nedavno kupili peku i toliko sam se ispraksala u receptu da nam je super ispala prava peka

    dakle ovako

    teletinu narezes na ne bas male komade
    stavis svjezu crvenu papriku narezanu na rezance
    pa jaaako puno luka, dvije ili tri glavice srednje velicine
    pa rajcicu, moze i pelat iz konzerve - ako je pelat iz konzerve, jedna konzerva je dovoljna, ako je svjeza rajcica stavi dvije ili tri
    pa crno vino, pa vegetu i ulijes oko 1 dcl vode

    prekrijes aluminijskom folijom i jos poklopis poklopcem
    krcka se ovisno o kolicini mesa, al za otprilike sat vremena, ili sat i pol je sve gotovo, a na polovici stavi krumpire
    kako rekoh, sve ovisi koliko ima mesa i kako je narezano

    laznu peku radim u seljackoj tavi, to je ona duboka tava od gusa napravljena i ima stakleni poklopac

    nadam se da sam ti pomogla
    dobar tek

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    316

    Početno

    zaboravila sam napisati da jos stavim i cesnjak i persin

  6. #6
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    mi imamo vrtni roštilj, kad je kiša i mi bi peku, onda prakticiramo pečenje s al folijom (skoro isto)
    sve staviš u padelu, pokriješ al folijom i nakon cca 1h skineš i zapečeš (u međuvremenu treba i okrenuti)
    na max temperaturi

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    imaš električnu peku od zeptera
    moja susjeda kaže da je ok

  8. #8
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Meni je željezni lonac s poklopcem u pećnici sasvim uspješno zamijenio peku. Čini se da je sva tajna u poklapanju tako da oko namirnice cirkulira para, koja se zbog vrućine ne kondenzira na posudi.

  9. #9
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Mi pak koristimo pekač (metro-100-tinjak kuna).
    Od kad ga imamo, za sve drugo smo se ulijenili.
    U ovo samo sve pobacaš, jednom promješaš u toku pečenja i to je to.

  10. #10
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    i mi imamo onaj pekac za pizzu koji nam sluzi kao lazna peka-
    pekli smo u njemu sve osim pizze
    meni je odlican, stvarno mi je do sada sve ispalo super (meso kojekakvo, hoba, krumpiri)
    mercatone (lucko) oko 100 kuna

  11. #11

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    103

    Početno

    Moja mama ima peku i sve živo potrpa unutra od mesa , kobasica ,špek ,povrće , luk , paprika , krompir .
    Poslije samo salata i mmmmmmmmmmmm

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Pa cure dajte napišite di ste tu laznu peku kupile i koliko ste ju platile, osobito vi koje ste s njom zadovoljne, plizzzzzzzzz

  13. #13
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Ines prvotno napisa
    i mi imamo onaj pekac za pizzu koji nam sluzi kao lazna peka-
    pekli smo u njemu sve osim pizze
    Yok, to nije to. Produkti peke su drastično različiti od onih iz picopekača. Meni on služi za "rostiglio". Kad se odlučiš za peći pizzu, prvo zagrij pekač pa tek onda unutra sukni pizzu, najbolje direktno s drvene "lopate" i gledaj da tijesto bude jaaaaako tanko, a nadjev polugotov.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •