Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: "lažna peka"

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno "lažna peka"

Silno mi se sviđaju sva jela spremljena ispod peke, ali pošto nema peku, moram smišljati nešto drugo. Odlučila sam kupiti onu duboku tavu za pećnicu s poklopcem (rekoše mi da se to popularno zove kikiriki posuda?!?, a žena u dućanu kaže: aaa vi trebate lažnu peku?!? - e nemamo je).
    I eto sad pitanja: kako su toj tavi, tepsiji, kako je već hoćete znati sprema npr. teletina i krumpir? Koliko se masnoće treba staviti, jel treba podlijevati, koliko se dugo peče, jel se smije dizati gornji poklopac i virkati unutra, itd, itd?
    Neki provjereni recept bi mi dobro došao, da prvi put ne pregorim meso...ili da se ne desi neka slična katastrofa...
    Još kad bi mi netko znao reći gdje da kupim takvu tepsiju bez puno lutanja (moram slati MM-a po nju, ja više nisam tako pokretna, što znači da on mora ući u dućan koji sigurno ima to što tražimo, inače....)
    Unaprijed hvala na odgovorima !

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moji starci imaju laznu peku i stvarno je super stvar, ali ti ne znam nista o nacinu pripremanja i receptima!!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi svoju kupili u Super Konzumu u Vukovarskoj. Ja obično izrežem meso na šnicle, stavim dosta razno-raznog povrća, krumpir izrezan na četiri dijela, te začine i malo ulja i malo vode. Poklopljeno pečem oko sat, sat i 15 na 220. Ovisno o vrsti mesa. Smiješ dizati poklopac i gotovo je - kako kaže moj rođak kuhar - kad probaš pa vidiš da je sve pečeno. Ja na kraju uvijek otklopim i pustim još desetak minuta peći.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo nedavno kupili peku i toliko sam se ispraksala u receptu da nam je super ispala prava peka

dakle ovako

teletinu narezes na ne bas male komade
    stavis svjezu crvenu papriku narezanu na rezance
    pa jaaako puno luka, dvije ili tri glavice srednje velicine
    pa rajcicu, moze i pelat iz konzerve - ako je pelat iz konzerve, jedna konzerva je dovoljna, ako je svjeza rajcica stavi dvije ili tri
    pa crno vino, pa vegetu i ulijes oko 1 dcl vode

prekrijes aluminijskom folijom i jos poklopis poklopcem
    krcka se ovisno o kolicini mesa, al za otprilike sat vremena, ili sat i pol je sve gotovo, a na polovici stavi krumpire
    kako rekoh, sve ovisi koliko ima mesa i kako je narezano

laznu peku radim u seljackoj tavi, to je ona duboka tava od gusa napravljena i ima stakleni poklopac

nadam se da sam ti pomogla
    dobar tek

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zaboravila sam napisati da jos stavim i cesnjak i persin

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi imamo vrtni roštilj, kad je kiša i mi bi peku, onda prakticiramo pečenje s al folijom (skoro isto)
    sve staviš u padelu, pokriješ al folijom i nakon cca 1h skineš i zapečeš (u međuvremenu treba i okrenuti)
    na max temperaturi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš električnu peku od zeptera
    moja susjeda kaže da je ok

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je željezni lonac s poklopcem u pećnici sasvim uspješno zamijenio peku. Čini se da je sva tajna u poklapanju tako da oko namirnice cirkulira para, koja se zbog vrućine ne kondenzira na posudi.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi pak koristimo pekač (metro-100-tinjak kuna).
    Od kad ga imamo, za sve drugo smo se ulijenili.
    U ovo samo sve pobacaš, jednom promješaš u toku pečenja i to je to.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo onaj pekac za pizzu koji nam sluzi kao lazna peka-
    pekli smo u njemu sve osim pizze
    meni je odlican, stvarno mi je do sada sve ispalo super (meso kojekakvo, hoba, krumpiri)
    mercatone (lucko) oko 100 kuna

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja mama ima peku i sve živo potrpa unutra od mesa , kobasica ,špek ,povrće , luk , paprika , krompir .
    Poslije samo salata i mmmmmmmmmmmm

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa cure dajte napišite di ste tu laznu peku kupile i koliko ste ju platile, osobito vi koje ste s njom zadovoljne, plizzzzzzzzz

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    i mi imamo onaj pekac za pizzu koji nam sluzi kao lazna peka-
    pekli smo u njemu sve osim pizze
    Yok, to nije to. Produkti peke su drastično različiti od onih iz picopekača. Meni on služi za "rostiglio". Kad se odlučiš za peći pizzu, prvo zagrij pekač pa tek onda unutra sukni pizzu, najbolje direktno s drvene "lopate" i gledaj da tijesto bude jaaaaako tanko, a nadjev polugotov.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •