Silno mi se sviđaju sva jela spremljena ispod peke, ali pošto nema peku, moram smišljati nešto drugo. Odlučila sam kupiti onu duboku tavu za pećnicu s poklopcem (rekoše mi da se to popularno zove kikiriki posuda?!?, a žena u dućanu kaže: aaa vi trebate lažnu peku?!? - e nemamo je).
I eto sad pitanja: kako su toj tavi, tepsiji, kako je već hoćete znati sprema npr. teletina i krumpir? Koliko se masnoće treba staviti, jel treba podlijevati, koliko se dugo peče, jel se smije dizati gornji poklopac i virkati unutra, itd, itd?
Neki provjereni recept bi mi dobro došao, da prvi put ne pregorim meso...ili da se ne desi neka slična katastrofa...
Još kad bi mi netko znao reći gdje da kupim takvu tepsiju bez puno lutanja (moram slati MM-a po nju, ja više nisam tako pokretna, što znači da on mora ući u dućan koji sigurno ima to što tražimo, inače....)
Unaprijed hvala na odgovorima!