pa nemreš vjerovatmislim koliko je tužno tak mi je nekak u isto vrijeme smiješno
Jel moguće da je ovo stvarno reklama za McD? Ja sve mislim da je montaža :/
Gnjusno.
Prestrašno. I tko se to javlja? Tu hranu niti odrasli ne bi trebali jesti.![]()
:shock: Grozno! Upotreba slika malih beba u reklamne svrhe me jako, jako ljutiI to za McDonalds!?
Ja to ne shvaćam ozbiljno i meni je to samo smiješno.
Hm, pa ovo bi se moglo shvatiti i kao promocija dojenja, ako bi čovjek htio biti dobronamjeran.
Vertex,. Svaka promocija dojenja je dobrodošla.
Stvarno je malo tragikomično!
Valjda žele pošto-poto dokazati da imaju zdravu hranu...
zapravo, poruka glasi; dojite svoju bebu što duže, ali ako nemate dovoljno mlijeka ili vam se mlijeko ukiselilo, svratite u najbliži Mc`Donalds restoran i izaberite, iz naše bogate ponude, meni koji je prilagođen baš za početak dohraneMGrubi prvotno napisa
umjesto majčinog mlijeka, dijete može popiti i frape, a i dobit će igračkicu, koju su sastavljala dječica, možda malo veća od vašeg djeteta
![]()
prestrašno![]()
kao kad mama sa ponosom izjavi kako mali već pojede i hamburger!![]()
stvarno :shock:
Koliko got nama bila gnjusna oni su postigli svrhu reklamiranja - biti primjećen!!!
Ne bi ja rekla. Ovo je reklama za mame. Kao jedite zdravo i djete će biti zadovoljno s cicom.ivanaos prvotno napisa
S....! Odurno.
ne znam kaj sa mnom nije u redu, ali mene ovo nije zgrozilo.
Dete mi je slatko.
A od reklama za mekdrek se i inace ne osjecam ugrozeno, ne shvacam ih dovoljno ozbiljno.
I uz sav duzni respekt prema moci reklama, ja ipak ne vjerujem da ce ovo ikoga uvjeriti da je mcd zdrava hrana za dojencad. Ko ga voli i jede, radi to zato jer mu je fino i jeftino, a ne zato jer je zdravo.
:shock:
Ah taj poslovni svijet ćime se sve neće poslužiti, pa čak i najslađim cicoljupcima!
Ma valjda je to samo neslana šala, tj. montaža!![]()
ne, nije to cilj reklamea zakaj prvotno napisa
nego se uspoređuje s najzdravijom hranom (za malene) - majčinim mlijekom:
u podsvjest ide poruka: mekdrek je dobar za mene ka sisa za bebu
:shock: :?![]()
naslov ove reklame je: McDonald's baby food, dakle nema nikakve dileme oko toga kome se nameće hamburger kao hrana. odvratno.
![]()
jaooooooo koji likovi... ajmo bebama odmah u rodilištu big macove servirat!
btw, meni nije jasno kak je mcdonalds legalan a droga nije, ne bih dala ruku u vatru da je ovo drugo štetnije![]()
Eto vidite da je to promocija dojenja!MGrubi prvotno napisa
Inače, mislim da neku odgovornost za svoj živit nose i sami potrošači. Imaju tonu izvora koji im govore da je fast food nezdrav, pa ako usprkos tome odluče da je to najbolja prva hrana za njihovu bebu, to stvarno ide njima na dušu. Osim toga, na reklami je pecivo sa sezamom. Zna li netko što je uopće sadržaj tog njihovog babyfooda?
točno, ali mislim da bi djeca ipak trebala biti zaštićena od marketinga. ne samo u dobi kad i sami postaju potrošači (8 reklama za bezvezne igračke u pola sata crtića) nego i dok isključivo roditelji odlučuju.vertex prvotno napisa
Za ovaj dio usmjeren baš na djecu se potpuno slažem, o ovom drugom bi se dalo raspravljati. Naime, to mi podrazumijeva da roditelji nisu sposobni misliti svojom glavom i da treba netko pametniji i odgovorniji preuzeti njihovu odgovornost, a to mi se nekako ne sviđa. Ali nemam sasvim definiran stav.ms. ivy prvotno napisa
s tim se jako slazem.ms. ivy prvotno napisa
Ali mislim da reklama o kojoj ovdje raspravljamo za ciljnu publiku nema djecu nego odrasle.
I da ipak nije poanta u tome da se ljude uvjeri da je mcd zdrav, nego da reklama bude stosna i da privuce paznju i izazove oku ugodu i jos pritom svrati pozornost na postojanje mekdreka, te onaj ugodni dojam poveze s pojmom tog meka.
Meni je ovo uspjesna reklama, i nije mi odbojna.
Al ipak necu sad pohitat kupit mekic ni sebi ni djeci mi.