-
zalediti blitvu- ima li smisla
može li se svježe ubrana blitva zalediti i po potrebi uzimati iz zamrzivača? da li i u tom slučaju nitrati prelaze u nitrite?
-
pa sad tijekom cijele godine ima svakakvog svjezeg povrca, mislim da cak ima i blitve
-
ima blitve, al kako ću znati da je netom ubrana? i šta trebam u 7 na plac pa u 8 već dati K papati?
-
Po meni onda nitko ne bi jeo blitvu ako bi se strogo toga pridržavali. I nisu to neke količine koje se pojedu a i, barem mi, blitvu jedemo jednom tjedno i to ako. Moja sveki ima blitve u vrtu pa koji put naberem i odmah skuham ali u većini slučajeva kupim ili na placi ili u dućanu i skuham kad je vrijeme za ručak. A što se zamrzavanja tiče ako i zamrznem to su onda male količine tek toliko da stavim u maneštricu od povrća. Ali više preferiram svježe i sezonsko.
-
Nekakvo je pravilo svježe povrće blanširati prije smrzavanja, a nisam siguran da to ima ikakve veze s bilo kakvim nitratima.
Nitrate trpaš u tlo u vidu gnojiva pa ako ih ne želiš - nemoj gnojiti. Poslije je kasno za nećkanje.
-
Ja blitvu uvijek blanširam kada ju kupim i onda obično pojedemo odmah dio (svega kupim više nego je potrebno), a dio zamrznem i sve 5, potrošim za par dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma