Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: zalediti blitvu- ima li smisla

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno zalediti blitvu- ima li smisla

može li se svježe ubrana blitva zalediti i po potrebi uzimati iz zamrzivača? da li i u tom slučaju nitrati prelaze u nitrite?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa sad tijekom cijele godine ima svakakvog svjezeg povrca, mislim da cak ima i blitve

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ima blitve, al kako ću znati da je netom ubrana? i šta trebam u 7 na plac pa u 8 već dati K papati?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Po meni onda nitko ne bi jeo blitvu ako bi se strogo toga pridržavali. I nisu to neke količine koje se pojedu a i, barem mi, blitvu jedemo jednom tjedno i to ako. Moja sveki ima blitve u vrtu pa koji put naberem i odmah skuham ali u većini slučajeva kupim ili na placi ili u dućanu i skuham kad je vrijeme za ručak. A što se zamrzavanja tiče ako i zamrznem to su onda male količine tek toliko da stavim u maneštricu od povrća. Ali više preferiram svježe i sezonsko.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nekakvo je pravilo svježe povrće blanširati prije smrzavanja, a nisam siguran da to ima ikakve veze s bilo kakvim nitratima.
    Nitrate trpaš u tlo u vidu gnojiva pa ako ih ne želiš - nemoj gnojiti. Poslije je kasno za nećkanje.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja blitvu uvijek blanširam kada ju kupim i onda obično pojedemo odmah dio (svega kupim više nego je potrebno), a dio zamrznem i sve 5, potrošim za par dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •