Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Trodnevna groznica

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Trodnevna groznica

Moj mali proteklih dana ima trodnevnu groznicu za koju nisam ni znala da postoji, uglavnom simptomi su sljedeci - jako visoka temp. (u nasem slucaju tri dana zaredom je bila od 39 do 39,9), ali usprkos temp. dijete je normalno aktivno, po nicemu se ne da naslutiti da ima toliku temp., nakon 3 dana temp. pada te slijedi obvezni osip, pravo na glavi, potom na cijelom tijelu, to je znak da je bolest pri kraju, ospi ne ostavlja nikakve posljedice, s obzirom da je virusno nema lijeka vec se treba samo snizavati temp., puno tekucine i to je to.

Dosta cesto kod dojencadi starije od 6mj.

U zadnjih par dana sam cula da je dosta beba imalo tu virozu jer je jako zarazno, a inkubacija traje od 7 do 14 dana.

Etp da znate u slucaju da vas zadesi tako visoka temp., da se ne uspanicarite kao ja.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Imali smo.
    Bila sam prestravljena jer jednu noć nismo uspjevali 2 sata skinut temperaturu ispod 40.
    Traje relativno kratko, al zbog visoke temperature nije bezopasno.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Imali smo.
    Bila sam prestravljena jer jednu noć nismo uspjevali 2 sata skinut temperaturu ispod 40.
    Traje relativno kratko, al zbog visoke temperature nije bezopasno.

I ja sam bila van sebe, uzas, evo hvala Bogu da mu je sada dobro tj. sada smo u zavrsnom stadiju, imamo osip koji je isto dosta neugledan, ali s obzirom da znam da tako mora biti nije me strah, u suprotnom bi se uspanicarila jer ne bih znala sto mu je sad pa to.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimun je prošlo ljeto imao trodnevnu groznicu iliti rozeolu. Dobio ju je od frendicine malecke, izbijali su mu zubići, pao mu je imunitet, tako da ga je uz trodnevnu čopio i herpes i to u ustima. Tada je bio prvi i zadnji put bolestan. Bilo nam je grozno. Sjećam se da smo mm i ja bili preplašeni, Šimi nije bio za prepoznati. Od temp. i bolova u ustima je sav klonuo.
    Inače, trodnevna nije opasna, ne ostavlja posljedice, jedino je gadno ako ne dao Bog, dođe do konvulzija, zbog jako visoke temp. I grozno je ako, kao kod Šimuna, bude u kombinaciji s još nečim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zara treći dan ima temperaturu između 37 i 38, ali opet često joj i padne ispod 37. Svaki od ova tri dana imala je 38,6, dala sam joj Panadol sirup i vrlo brzo joj je pala temperatura. Jako dobro sve to podnosi, vesela je, normalno jede, nema proljeva, malo manje spava i češće je na cici...
    Ja čekam da joj sutra izbije osip, a sad kad vi kažete da je konstantno visoka temperatura, dale ste mi misliti...
    Pedijatrica radi tek sutra popodne, sad je kasno, ne stignem do nje!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama temp. 3 dana zaredom nije padala ispod 39, a 4. dan smo dobili lagane fleke na licu, 5. i 6. dan totalno osipan.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo prebolili u 2. mj. Redosljed "po knjizi".
    Tri dana temp. ,zadnji dan lagani osip od pelena prema vratu.
    Jedina opasnost su konvulzije.Nas je toga bilo jako strah pa nas je doktor poslao da napravimo sve pretrage u bolnici.
    Vama velike i da ozdravite sto prije!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

S. i S. su oboje imali trodnevnicu (Sven sa godinu dana, Stela malo iza 2. ročkasa), sa izuzetno jakim i groznim osipom, popraćeno sa 39°C. Normalno su jeli i igrali se, kao da im nije ništa. Na Zaraznoj su rekli - nema terapije, samo kontrolirati temperaturu.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo je imali dva puta (mlađi sin) i dr. je rekla da je to rijetkost ali da se može dogoditi dva puta

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

malo dizem topic iz prasine, da ne otvaram novi.
    BC vec treci dan ima temperaturu izmedju 39.3 i 39.9. snizi se nakon antipiretika, ali nakon 4-6 sati ponovo skace. bili smo kod pedijatra u ponedjeljak, radio mu je CRP koji je bio 13. rekao nam je da idemo doma i snizavama temperaturu. ja se nadam da je to trodnevna viroza, ali kako je ovo treci dan zanima me da jos cekam taj osip (nikad tako uzbudjena nisam ocekivala osip). ili mozda da ga ipak vodim u zaraznu. pedijatar radi popodne. inace nejede bas, pije koliko ga uspijemo nagovoriti. usne su mu suhe, pa se sad lagano brninem radi dehidracije. BC ima 2 godine 9 mjeseci.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Koliko se ja sjećam, osip se pojavi kada padne temperatura. Luki je nakon trodnevnog "kurenja" (max temp 40,6) naglo pala temperatura na 37 i nakon toga je izbio osip.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mi imali.jučer smo bili kod dr. i baš nam je bila pri kraju.fala bogu pa nije nekaj drugo.ali nije mi bilo svejedno kaj temp. ne ide dole.mali je odmah živnuo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imali nedavno, najgore doba u mom majcinskom zivotu. Temp 40 3 noci i 4 dana. Sav je bio jadan i iscrpljen, stalno je tuzno cendrao. A kad je osip izbio bio je sav nervozan, cak sam stekla dojam da ga svrbi. Jel to moguce?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo imali zimus, temp. je trajala 5 dana i kad je pala izbio je lagani osip, koji je nakon 3 sata postao jedva vidljiv i prošao nakon 24 sata. Što se svrbeža tiče, nije ga svrbilo, a cijelo vrijeme je bio živahan kao da uopće nije bolestan.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u srijedu sam ga ipak odvela ponovo pedijatru, izmjerili CRP koji je u medjuvremenu otisao u nebesa. dakle mi nismo imali virozu, vec smo zavrsili s upalom pluca . na srecu poceli smo na vrijeme s antibiotikom, jer da sam cekala jos dan zavrsili bi u bolnici. danas vec vozi biciklic po kuci i zica da ide van

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

najvjerojatnije je i krenulo sa virozom, ali se i aktivirala bakterijska upala

upale pluća kreču sa malim temperaturama

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nera je imala , višeputa 3-dnevne groznice
    no bez osipa na kraju

sad je imala neku, 4. dan temp pala
    več me bila panika (dakako preko vikenda se sve desilo) jer joj je kašalj bio gadan
    sad je ok, još malo kašlje, ali sve ostalo ok

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    malo dizem topic iz prasine, da ne otvaram novi.
    BC vec treci dan ima temperaturu izmedju 39.3 i 39.9. snizi se nakon antipiretika, ali nakon 4-6 sati ponovo skace. bili smo kod pedijatra u ponedjeljak, radio mu je CRP koji je bio 13. rekao nam je da idemo doma i snizavama temperaturu. ja se nadam da je to trodnevna viroza, ali kako je ovo treci dan zanima me da jos cekam taj osip (nikad tako uzbudjena nisam ocekivala osip). ili mozda da ga ipak vodim u zaraznu. pedijatar radi popodne. inace nejede bas, pije koliko ga uspijemo nagovoriti. usne su mu suhe, pa se sad lagano brninem radi dehidracije. BC ima 2 godine 9 mjeseci.
    čuj nemoj paničariti nisam doktor, a i ovo što ću ti reći je u dobroj namjeri. Mi smo imali dosta peripetija od rođenja tako da sam brzopotezno naučila nekoliko stvari, između ostalog i ovo: CRP je indikator upalnog procesa, normalno je manji od 5, kod tvog djeteta je 13 što znači da je uplani proces negdje u organizmu počeo. Po meni ne može biti trodnevna grozinca jer virusna oboljenja obično ne prate uplani porcesi, ali ne mora značiti - kao što rekoh nisam doktor. Odi ti nazad pedijatru za svaki slučaj.
    Inače i mi smo imali trodnevnu groznicu - najgora 3 dana u mom životu, a onda 4 dan nema temperature i taj osip (a subota). Ja na telefon i zovi pedicu (imamo dvije jedna u Domu zdravlja, jedna privatno). Veli ona meni da je to tipična trodnevna groznca - olakšanje, već sam pomislila na nešto puno gore.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nera je imala , višeputa 3-dnevne groznice
    no bez osipa na kraju

sad je imala neku, 4. dan temp pala
    več me bila panika (dakako preko vikenda se sve desilo) jer joj je kašalj bio gadan
    sad je ok, još malo kašlje, ali sve ostalo ok
    čuj, mi smo nešto slično imali početkom veljače ove godine. Pazi na taj kašalj. Evo kaj se nama dogodilo: tri dana temp. visoka preko 39, četvrti dan nema temperature, ali kašlja i nos curi i uho se crveni. Pošalje nas pedica doma sa sirupom za iskašljavanje, kapima za nosi i uho. I već se kašalj lagano smiruje i trebala bi se ići cjepiti. Zovem ja pedicu i velim još malo kašlje, pa ćemo doći idući tjedan na cijepljenje i ona nas naruči za kraj tog tjedna. Međutim, tijekom vikenda se kašalj pogoršao ali nema temperature. I ja u ponedjeljak sa njom kod pedice (uz stalno jambranje MM kako djetetu nije ništa jer nema temperaturu, kako nije velim ja, dijete kašlje kao kronični pušač). Došli kod pedice i velim u čemu je problem - posluša pluća - bronhitis :shock: Zato pazi na kašalj.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

spajalica sorry, nisam vidjela tvoj post od 16.05.2008., već samo ovaj od 14.05.2008. Dakle, zanemari ovo poviše.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i mi smo bolesni
    vidim sada da nismo jedini... moj malis nocas imao firbru izmedju 39 i 40 cijelu noc. malo mu se spusti kad mu stavim cepic pa nakon 3-4 sata ponovo digne. danas popodne je povracao i imao proljev... popodne ga vodimo privatno pedijatrici jer nas je ova nasa odpeljala da je to nesto virusno i dala mu sirup.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo upravo došli sa zarazne. L. od jučer ima osip, koji je počeo po licu, pa se proširio, pa smo otišli na zaraznu jer sutra je vikend, a ne znamo što je, izgleda grozno.
    Tamo nam rekli da je trodnevna groznica najvjerojatnije, osip i kks upućuju na to.
    a ja uopće nisam skužila da L. ima temperaturu :shock:
    tri noći je lošije spavala, stalno se budila i cicala, ali preko dana sve normalno, malo je bila nervoznija, ali mislila sam da je to jer loše spava.
    Nije bila uopće vruča, možda nisam skužila jer je bilo vruče i vani.
    ne znam, koma se osjećam

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i mi smo prosli trodnevnu groznicu ili roseolu ili tzv. šestu bolest. pisala san na drugom topicu. taman se osip povlaci.

vise o bolestu tu: http://www.visualdxhealth.com/infant...xthDisease.htm

naravno potrebno je konzultirati lijecnika da bi se ustanovilo sa sigurnoscu da je to to.

llella nemoj se lose osijecat. vjerovatno nije imala visoku temp. pa zato nisi skuzila. pa nije to nista strasno a i bolest je bezazlena. brzo ce proci. ljubac tebi i tvojoj mrvici!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zhabica
    Ma i ja mislim da temp. nije bila visoka, jer nitko nije skužio, a kaj je najbolje sva tri dana smo bili kod doc.-dermatolog, i ona je cijelu ispipala, a ništa nije rekla da bi bembolina bila vruća.
    Samo da je sve dobro prošlo

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nika je jucer zakurila!
    po noci preko 39!
    nakon lupoceta joj padne temp, a za par sati opet naraste!
    nikakvih drugih simptoma osim temperature nema!
    mozda je to to! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    nika je jucer zakurila!
    po noci preko 39!
    nakon lupoceta joj padne temp, a za par sati opet naraste!
    nikakvih drugih simptoma osim temperature nema!

Tako je bilo i kod nas, 3 dana visoke temp. i nikakvi drugi simptomi, napravili pretrage, sve u redu - viroza.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj je Bruno kurio prvu noć, prvi dan, drugu noć - imao je samo temperaturu oko 39, nikakvih drugih simptoma, pa sam mislila da je trodnevna. Drugi dan ujutro, temperatura 40, nikako da se snizi, povraća i klonuo - pravac zarazna. Nalazi pokazali da je bakterijska infekcija, pneumokok u nosu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

najbolje ce ti lijecnik to utvrdit. mi smo ovde skoro svi laici a i preko foruma ti nitko ne moze dat dijagnozu i potvrdit da je to sto posto to. podji u dr.

Datum pristupanja
    Jan 2008
    70

Početno

i mi imamo temperaturu drugi dan 39,kad mu snizim o.k. ali začas opet naraste.danas bili na hitnoj,rekli su sigurno viroza,ali ja mislim sutra k pedici ,jer baš se ne pouzdam u ove na hitnoj :/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi cemo sutra pedici!
    temp ide od cca 37,5 do 39! :/

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi kurimo drugi dan... stalno je između 37 i 38. ne prelazi 38,2, tako da nisam snižavala (zvala dežurnog pedijatra za svaki slučaj da pitam iznad koliko se daje lijek za snižavanje temperature). Yoda je normalan i zaigran, nema nikakvih drugih simptoma, osim te temperature. jedino malo više cicka. ako se do sutra ne smiri, idemo kod doktorice. eto, nažalost smo vam se i mi pridružili.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi se upravo vratli od dr!
    na kraju je to virusna angina!
    nema lijeka, samo caja i tekucine!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bucka, zhang jedan veliki nadam se da ce brzo proci!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala zhabica

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi se upravo vratli od dr!
    na kraju je to virusna angina!
    nema lijeka, samo caja i tekucine!
    I kod nas angina. Al mi dobili klavocin...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jel virusna angina isto što i virusna upala grla?
    jer mi imamo virusnu upalu grla.
    isto nema lijekova jer je virus. kaže dr da bi kroz 3-5 dana temp trebalapasti na normalu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i mi imamo tempicu već drugu noć...ali po danu ništa,samo po noći...
    o čem je riječ?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi 4 dana kurili 39
    2x na hitnoj u klaicevoj jer smo u zg trenutno
    kazu da je viroza, nismo nista dobili
    danas evo za sad nema temperature, medutim jucer je dobio puna usta afti i upalilo mu se zubno meso tak da ga to strasno boli i tesko jede i pije
    rekli su mi ak 2 dana nece jesti ni piti morat ce u zaraznu na infuziju

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma sve su neke virozice u djiru.

Gago moze bit bilo sta, podji u dr., tebi, i tebi Dia da bude sve u redu!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene su danas u 12 zvali iz jaslica jer Ivan ima temepraturu 38. Nakon sat vremena imao je 39. Dala sam mu Ibuprofen, sisao je malo i sad spava, a opipom čela rekla bih da je temperatura pala. Muči me što doktorica danas više ne radi, a sutra je u poslijepodnevnoj smjeni...ako odem u bolnicu na pedijatriju vadit će mu krv (ima nevidljive žile pa je to strašan stres za njega i mene) i izmučit će nas...koja korist ako je samo viroza pa ne dobije lijek!?
    Ne znam što da radim??? Da se strpim i vidim što će biti? Strah me je!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Mene su danas u 12 zvali iz jaslica jer Ivan ima temepraturu 38. Nakon sat vremena imao je 39. Dala sam mu Ibuprofen, sisao je malo i sad spava, a opipom čela rekla bih da je temperatura pala. Muči me što doktorica danas više ne radi, a sutra je u poslijepodnevnoj smjeni...ako odem u bolnicu na pedijatriju vadit će mu krv (ima nevidljive žile pa je to strašan stres za njega i mene) i izmučit će nas...koja korist ako je samo viroza pa ne dobije lijek!?
    Ne znam što da radim??? Da se strpim i vidim što će biti? Strah me je!
    idi privatno, ako te baš jako strah, ali skupo je.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zašto da ide privatno, ako je nešto ozbiljno, onda bolje da ode u bolnicu. Ako se stanje poboljšava možda može pričekati svoju doktoricu. Nisam protiv privatnika, i mi smo bili par puta (jos neiskusni). Rekla bi da se kod privatnika isplati otici na neki specijalisticki pregled, ali za opcu pedijatriju bas i ne.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

skoro zaboravih, dodatak poviše napisanom: možeš otići i u suprotnu smjenu ako je frka, primit će te. Što se tiče vađenja krvi, to ti je svima procedura, ali problem sa ovima iz hitne je što ja u njih baš nemam povjerenja.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Deaedi, kud si stigla prije napisati post, k vragu Taman napisah dodatak i poslah, a ono tvoj post prije Ma ja prakticiram ići u drugu smjenu, uvijek me prime. Samo sam jednom bila na hitnoj i nikad više - dali mi djetetu nepotrebno antibiotik, a bila trodnevna groznica. Privatno idemo samo vikendom jer izbjegavam hitnu u širokom luku.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probudio se, od Ibuprofena je temperatura pala na 37, živahan je i dobre volje.
    Privatnih pedijatara u Klc i okolici nemamo...nadam se da će slučaj izdržati do sutra popodne. A možda i prođe. Lakše mi je s vama svima podijeliti iskustva, kad vidim da su u zadnje vrijeme viroze učestale, onda mi sve to lakše "sjedne" jer inače stalno postoji bojazan da je nešto teže.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo danas prestali kuriti, ali ga sada muče afte u grlu (to je pedica rekla da mu je od upale grla), a to ga valjda peče pa je baš plačljiv. baš mi ga je tužno vidjeti.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i nika ima afte i pece ju kad jede i pije!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koliko sam čula, ovaj virus očito hara... nama je doktorica rekla da možemo namazati usnu šupljinu baby propolis kapima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za afte je super Octenisept spray isto kao i i propolis, al mi proposlis ne koristimo s obzirom da je mm alergičan pa da ne riskiram

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bubi sad spava,kuri samo po noći ne preko 38 i čak mu sama padne bez lijekova...
    osip nije dobio jučer sam zvala dr i rekla je da je najvjerojatnije trodnevna groznica,,,ali sad je počeo popodne i kašljti dosta jako...dr radi sutra popodne pa ćemo ipak kod nje...javim rezultate...
    ~~~~~~~~~~~ svima

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •