gago, može biti da je virusna upala grla. to je u modi ovih dana...
gago, može biti da je virusna upala grla. to je u modi ovih dana...
evo nama je 5 dan temperatura pala na 37,6, jucer je vise nije imao
afte su jos tu i zubno meso je ful nateceno tako da kad taknem odmah krvari
nece bas jesti, al eto bar pije
mazala sam mu 2 dana sa propolisom, al ga to strasno pece pa mi ga je zao
Mi smo noćas još kurili. od jutros više ne. Iako još trlja jezik ručicama, što znači da nije posve prošlo.
adsl mi je štekao![]()
hvala na odgovorima...
dobili smo antibiotik...
nosna sluznica naotečena i dr mu izvukla zeleni šlajm iz nosa...
kašalj=bronhitis pa smo dobili ventolin
ovo je prvi put da nam je naša pedica dala antibiotik tako da sam ga prihvatila...i sama sam vidla zeleni sekret i znam kaj to znači...
eto pozdrav od nas i ~~~~~~~~~ bebačima![]()
hvala...
opet mi adsl bio![]()
sutra ćemo na kontrolu ali on je izvrsno...
svi oko nas imaju rota virus,ali on je kuc kuc![]()
eto i margita kuri 38.5 - 39.0 od noćas, inače nikakvih drugih simptoma nema. brijem na trodnevnu i još uvijek premišljam da li da idemo pedijatru ...
Nemoj Lutonjice ništa brijati. Odi pedijatru. Ivan je 4 dana bio zdrav i nakon trodnevne virusne groznice dobio pravu upalu grla s temperaturom 40, kaže pedijatrica da su zažareni ušni kanali, slijeva se žuto zelena sluz niz grlo. Ja isto nisam nikakve simptome uočila. Kaže doktorica da ovo neće bez anitbiotika (ianče je vrlo oprezna s antibioticima).
Dakle, osim virusne groznice "ide" i nešto ozbiljnije, što su mi potvrdili i još neki roditelji iz jaslica.
Evo da malo podignem topic...
N mi jučer i danas kuri...
Jučer od 37,8-38,5, a danas od 37,9-39,2.
Temp se smiri nakon panadola...ali nakon 4-6 sati poraste.
Bili kod ped kaže viroza i samo skidanje temp i puno tekućine.
Osim temp nema nikakvih simproma, niti kašlje nisi šmrca...jedino kada mu je visoka onda mu su mu oči kao staklene i samo bi se mazio.
Jel je moguće da je to ta "trodnevna viroza"?
nismo otišli pedijatru jer drugih simptoma nije bilo, opće stanje dobro, a temperatura se skidala relativno lako (samo kupanjem pala je za 1 stupanj). i
nakon 24 sata temperatura je nestala, a margiti su niknula 4 zuba, od kojih su 2 očnjaci
sad je mali zubonja![]()
super da nije bilo ništa drugo.
e da, a i Yodi je nakon onih 3 dana temperature izašao novi zub.
i zapcu je isto izasas zub kad je ima trodnevnu, najprije smo mislili da je temp. zbog toga al kad je zub izasa a temp.zhang prvotno napisa
Pa i kod nas od jučer neka temperatura.
Samo 2 x u 24 sata smo morali spuštati, sad je nešto iznad 37.
A vidjet ćemo još danas kako je. Mlao curi nos, i njoj i tati, i malko je promukla. Najvjerojatnije je neka viroza.
A i kutnjak izlazi![]()
Sad ću im napuniti bazen u hladu na terasi, na opće veselje pa nek si skidda temperaturu.
Super!Lutonjica prvotno napisa
![]()
Evo danas je 4. dan i sada mu je temp 37,2 :D Ovih dana je bila od 38,5-39,2. Mislim da se bližimo kraju virozi!!! :D Iskreno, ne bih se iznenadila da mu vidim koji novi zubić s obzirom koliko slini i grize.
ne znam di mi je nestalo pola posta, fali: ... a temp ostala zabrinuli smo se.zhabica prvotno napisa
ora :D
anci jel kod vas bolje?
lut![]()
Je, nema više temperaturu.anci jel kod vas bolje?
Neka jednoipodnevna izgleda![]()
S kutnjakom!
Evo danas mu je izbio osip...ajd barem jednom osip ima pozitivno značenje - kraj viroze!!!
curke, evo i mene u vaše društvo, šmrc, jer to znači da je bubili bubani!?!![]()
krenulo od četvrtka, temp 38-39, čekamo prvi zubić. zubić stvarno izbio, tu noć je kurio do 40, i tako se nastavilo do sinoć, ali danas opet malo temperaturica (38) i taj prestrašni osip (imamo AD pa se grozim bilo kakvih promjena na koži! :shock: ).
u petak bili kod pedice dijagnoza upala krajnika i uha, dobili cefzil zbog kojeg smo isto veče završili u bolnici - ispovraćao dušu, ali ga nije mogao popiti!!?? vadili krv, leukociti ispod granice, CRP 4, i meni je to mirisalo na virusnu, ali morali smo nastaviti s antibiotikom.
sad sam stvarno oduljila, ali samo sam htjela reći kako mi je čudno što mi nijedan liječnik nije ukazao na mogućnost te groznice!? pa mi nek si mislimo! tek mi je danas pedica iz suprotne smjene rekla da je to vjerojatno to. a bolje da vam ni ne kažem što mi je moja pedica rekla...
valjda ce netko vidjeti pa molim iskustva..
imala je L 3 dana visoku temp, klasika, pala temp, izasao osip..pretpostavljam da je trodnevna..
no, kod nas je osip najizrazeniji na glavi..a citala sam da bude najmanje upravo na glavi..
pocelo je u cetvtrak,osip izasao jucer, od nedjelje temp.nema..
bili smo u petak na pregledu, tada osim tem, sve u redu..
dakle, dali su vasa djeca bila osuta po glavici?
lelita, ja sad vidim tvoj post.
Pogledaj link na prvoj stranici, baš je jako na licu i ušima
:/
A i ja sam tu zbog višednevne temperature.
Luka ima temperaturu od četvrtka, ide do 39,3 °C, s Lupocetom se vraćala
nakon 2 sata, sa Eferalgan čepićima "drži" i po 6 sati na nekih 37, 37,5 °C.
Danas nam je treči dan i izgleda se temp. neće vratiti (barem se nadam) jer od 5 ujutro,
od kad sam mu dala zadnji čepić, nije rasla.
Bili smo u petak kod peda. urin i leukociti su ok, grlo i pluća b.o. i veli doktor -- samo viroza i nek skidamo temperaturu.
Nije spominjao trodnevnu :?
E sad, on je danas jako "smužden", izmučen i bezvoljan (a temp. nema).
Osip isto nije dobio. :/
Jel to ipak može biti ta trodnevna i bez osipa, ili?
Nekako se brinem kad mi je sav takav "jadan"
![]()
Ja sam laik, ali mislim da je upravo taj osip i jako visoka temperatura karakteristika trodnevne groznice.
Moj Luka je kurio tri dana oko 40 (max 40,6 :shock: ), ali je i uz tako visoku temperaturu bio živahan i dobre volje. Jedino je dok je rasla temperatura drhtao i imao plave usnice.
Prati temperaturu i, još važnije, njegovo opće stanje, pa ako vidiš da maleni nije dobro, odi ti opet kod doktora. A ako je viroza, proći će sama od sebe - i, naravno, uz maminu pomoć (puuuuuuno tekućine i po potrebi paracetamol ili tuširanje)
pusa malom mišu
mi te visoke temperature i osipe imamo redovito. kad to prodje pojave se 2-3 nova zubica. danas nam je treci dan pa cemo vidjet kako ce biti, ali ova zadnja dva bilo je grozno. ad ima temp. do 41.2!!!!!!!ne da se bojim nego zivim u totalnoj panici, ne micem od njega, pogotovo ne nocu. kuca mi je kao apoteka. jedino sto ped.kaze na to (bili smo kod vise njih) je da treba snizaivati temp. i davati puno tekucine.
fale nam jos 6 zubica!!!!!!!!!!nadam se da ce tada to zavrsiti.
Od jučer ujutro nema temperature, uopće.
Ali sav je bezvoljan, mrzovoljan, cendrav, cijelu noć se budio svakih 20 minuta, samo bi se iz sna počeo vrtiti i plakati i tražiti da ga nosam.
U suprotnom bi se derao/vrištao dok se nebi s njim ustala.
Zaspao bi mi tako na rukama, vratim ga u krevet i za 20 min, pola sata opet isto.
Jutros opet buđenje uz plač i cendranje do maloprije dok nije zaspao :?
Ne znam dal ga što muči ili jednostavno "iskorištava" situaciju nošenja po noći :?
Hranu i dalje odbija, bilo što na usta osim cike
Stvarno ne znam kaj da radim i kaj da mislim, tako sam jadna i luda istovremeno :?
Da imao je i par rijeđih stolica, ali to pripisujem tome da već 5 dana samo cica.
Mislim da ću sada kad se probudi, ako i dalje bude cendravi - pravac pedijatar i to u suprotnu smjenu jer naš je bio ujutro :/
Evo da napišem kako smo prošli.
Od nedjelje ujutro je bio bez temperature, još 2 dana je bio cendrav i bezvoljan.
I onda mi je opet sa četvrtka na petak po noći zakuri prek 38,5 °C, još je u petak imao temp. navečer je pala sama od sebe i više je nema :D
Bili smo i kod peda opet u petak i dijagnosticirao mu je virusnu upalu grla.
Eto, naša neka čudna groznica i sad ovo. Valjda smo sad završili. :/
Evo da se i mi javimo s iskustvom trodnevne groznice. L. je bio super dobre volje u šetnji i poslije ručka odjednom zakurio 38.8 Počela sam skidati temp. tuširanjem, ali nije išlo, pa sam stavila Lupocet čepić koji isto tako nije ni za 0.1 stupanj snizio temp. pa sam opet tuširala. Međutim temp. je samo rasla. No unatoč svemu Luka je bio dobre volje. cijelu noć je spavao, a ja ga budila da mu stavim čepić i tuširam jer je temperatura već bila 39.3. (naravno ovo sve je temperatura u guzi, znači 0.5 stup. manje). Drugo jutro temperatura je narasla na 39. 6 e tada je postao nervozan i više ništa nije htio ni jesti ni piti osim mlijeka na flašicu (koje smo se u to vrijeme već riješili-ali bila je krizna situacija). Nakon savjeta s frendicom doc. dala sam mu Ibuprofen sirup, ali ni on nije skidao temp. tek nakon 2 sata na 38,8, a nakon 4 sata opet je bila 39,6. Sva sreća nije imao konvulzije, ali ja sam bila iscrpljena od neprestanog kupanja, a on već sav smežuran. I tako smo završili na šalati gdje su nam rekli da je trodnevna groz. da očekujemo osip sutradan. I naravno 4 dan je temp. pala odjednom na 37.0 kao da je nikad nije ni bilo i L. se sav osipao, najviše po leđima i trbuhu, ali i po licu. Doc. nam je rekla da ne može u jaslice dok se osip skroz ne povuče, jer dok je osip prisutan njegov imunitet je jako slab i lakše će pokupiti još nešto. Naravno osip je nakon 4 dana prošao i mi smo se sretno izborili s prvom boleštinom u svojih 13 mjeseci života.![]()
Izgleda da je Jan dobio trodnevnu.
Već više od 24 sata ima visoku temperaturu (39,2), snižavamo je Panadolom. On je ok, zaigran je, jede (malo manje nego uobičajeno). Pojavio mu se osip samo po trupu (leđa, trbuh, prsa).
Može li istovremeno biti i temperatura i osip?
Pitam jer je Matilda (s 9 mjeseci) imala vrlo nisku temperaturu dva dana, oko 37,5 (koju uopće nismo snižavali) i nakon toga tri dana osip.
Svejedno idemo sutra doc da provjerimo sumnje.
Evo i mene s pitanjem..
ludim vise, em sto mi je tonci se u petak operira i sto je u bolnici, Lana je 4 dana imala jako visoku temp. bili kod doktora, leukociti snizeni crp povecan uglavnom pokazuje na neku virozu, ja na svoju ruku odnesem urin u Analize, urin uf, dosta leukocita i svega, al proteini negativno, odem do pedijatra u subotu te mu po nalazima prepise Cefalekstin, dodjem kuci i dam joj sirup,jutros primjetim osip na licu i trupu, grintava je i nervozna, stalno bi se nosila i ceskala od mene, uz to je ispovracala sve i uhvatio je kašalj, zovem pedijatra i kaze da sumlja na trodnevnu groznicu,
ponovno citam nuspojave o ljeku i sad me hvata panika jer pise da moze doci do anafilaktičkog šoka, osip povracanje nadrazeni kasalj...neznam sto da radim..on rekao da nastavi piti sirup...al mene ga je strah dat, stalno bdijem nad njom i neznam sto da radim..
moj 9-mjesečni sin je već 5. dan u trodnevnoj groznici.iskreno,prvi put čujem za to.
standard,3 dana visoke temperature,pa kad je pala temperatura-osip.počeo je na čelu i obrazima,pa prema vratu,leđima i stomčiću.
njega to očito jako svrbi jer stalno trlja okice i upire i trlja glavom od mene .pedijatrica je rekla da mu mogu davat fenistil kapi 3 puta dnevno,da smanji svrbež.i još je rekla da,kad izbije osip,tjelesna temperatura može pasti ispod normale,ali da ga onda treba samo malo toplije obuć.i da može imat proljev i bit posebno nervozan po noći.
i sve je tako,eto jedino,hvala Bogu,nema proljeve.
ali ne jede ništa![]()
Po svemu sudeći i mi smo upravo preboljeli trodnevnu, ali me zbunjuje visoka temperatura. Tj. kod nas nije bila visoka, najviše do 38,5. Bili smo u petak kod liječnika, napravili krvnu sliku (povišeni samo monociti). Nakon točno tri dana konstantne temperature, danas se probudio osipan. Je li moguće da je to ipak rozeola? Ili da ipak odem na dežurstvo da mu pogledaju taj osip?
jeli mi sad pala temperatura?
osip ti bude sitne crvene točkice i kod M je bio toliko gusto da se na obrazima to sve spojilo u jedno pa su izgledali ko plikovi.
vjerovatno ti je to to,ali ako te ipak zabrinjava odvedi ga u pedijatra pa barem da budeš mirna i da znaš što je
Da, otišla temperatura, pojavio se osip. Izgleda upravo tako kao što opisuješ. On je zdravo, živahno dijete (izuzmemo li osip). Valjda može biti trodnevna i s nižom temperaturom (ja sam ziheraš pa ćemo otići kad se probudi da nam potvrde dijagnozu).
nije ni moj imao previsoku temperaturu,do 38.8,mislim da nije išla preko toga koliko se sječam.a osip mu je trajao oko 5 dana. ja sam zvala pedu na telefon pa mi je rekla da je vjerovatno trodnevna ali je isto tražila da ga dovedem da potvrdi tako da nije s gorega da i ti svog odvedeš da ga pogleda.
Definitivno rozeola. Sestra skužila već na vratima. Ne mora biti visoka temperatura. Dr kaže da nam tek slijedi pravo osipanje, da je ovo sada tek početak :/ .
Čim je temperatura prošla, ja sretna.