Mama je slučajno pitala nefrologa jel se smije kupati, rekao je u moru da ali samo tamo gdje je čisto more i gdje nema puno ljudi a u bazenu nikako.
Žalosna sam što ne možemo ići na kupanje![]()
imate li neki prijedlog ili riješenje da ipak idemo?
Mama je slučajno pitala nefrologa jel se smije kupati, rekao je u moru da ali samo tamo gdje je čisto more i gdje nema puno ljudi a u bazenu nikako.
Žalosna sam što ne možemo ići na kupanje![]()
imate li neki prijedlog ili riješenje da ipak idemo?
evo i ja sam isto postavila slično pitanje, ali nismo baš puno konkretnih odgovora dobili. mi imamo upalu mjehura, ali još ne znamo koju bakteriju. sutra će biti nalazi pa ćemo pitati i doktoricu. danas navečer putujemo na more, a doktorica je rekla da ga ne kupamo dok ne prođe terapija dakle sve ukupno deset dana![]()
uzmi joj neki mali bazenčić pa napuni vodom. tako ću i ja. a baš sam se veselila njegovom kupanju u moru![]()
dorotea, mi smo taman završili s terapijom kad smo išli na more, i kupali smo se u moru ali fakat tamo gdje smo bili gotovo sami. More je bilo prozirno. A i meni je palo na pamet kupit neki tak mali bazenčić pa ju stavit unutra da se zabavlja, ali kad idemo u neke toplice. Samo ne znam s čim ću napunit vodu :? najbolje od doma da ponesem toplu vodu u kanisteru.
Baš bih voljela čuti još mama sa sličnim problemom![]()
i ja bih voljela još mišljenja čuti no sada krećemo.
znači ti si odmah nakon terapije kupala u moru?
kupanje u bazenčiću vam je još gore...
mi se s tim bakterijama borimo svakodnevno i nefrologi su nam rekli da za prevenciju isključivo tuširamo a ne kupamo jer se u vodi bakterija lako može vratiti natrag...
i to kad je zdravo dijete, a kamoli kad je puno bakterija???
a šta se tiče kupanja u moru pod upalom, logično mi je da ne jer je ipak more prehladno i toj upali nikad nebi bilo kraja...
neki se prehlade od kupanja u moru, a kamoli da bolesnog idete stavljat u more...
ja bi svakak odgodila godišnji... da sam u toj situaciji...
Kao što je rečeno: nikakvi bazeni! Pri tom se ne misli samo na javna kupališta nego i male gumene bazenčiće, kadice i sl. Postaju rasadište bakterija i direktan put ponovnoj inf. Što se topline mora tiče, procijenit ćeš na licu mjesta. Ako je djetešce zdravo nakon terapije nema razloga da se ne bućne u čisto more ... (mi smo VUR)
Ja dijete definitivno ne bih vodila u bazen jer se zna kaj sve ima u bazenima, kaj ljudi u bazenima rade :bljakić: i kaj se u bazenu može pokupiti...
Ali u moru...to da. Nađete neko mirnije mjesto, ne ono da je sto ljudi na 2 kvadrata, jer pretpostavljam da je bez obzira na strujanja vode situacija slična onoj u bazenu, ali tamo gdje nema puno ljudi...Navalite.
Meni su govorili kad je Janko imao E.colli, da bi bilo super da se kupa u moru....
evo dorotea mi je javila da je patriku nalaz graničan na e.coli. doktorica joj je rekla da se može malo kupat u moru al više nije sigurna jel joj je rekla da ga kupa u kupaćima ili ne. :/
imate li kakav savijet?
ja sam Ninu kupala u kupaćima, nekak si mislim možda budu ju ipak malo zaštitile. I da, kupale smo se odmah nakon terapije, more je bilo čisto, toplo, i dok. je rekao da može!trenta prvotno napisa
A što se tiće plastičnih bazenčića, kaj stvarno se ne može makar malo doma okupati u dvorištu?![]()
Inače ju tuširamo!
Bazeni su stvarno zabranjeni za djecu sklonu urinarnim infekcijama i E. colli. More je super, naravno ako nije trenutna upala. Sa upalom bilo kakvom ne preporuća se hladna voda. Što se tiče kupačih gačica, koriste se uvijek uz obavezno presvačenje čim se izađe iz mora.