Teško je reći što pojedinom čovjeku bolje odgovara. Mnogi su zagovornici beta glukana (pročitala pozitivne komentare baš na ovom forumu), a čula sam i za druge preparate, jake biljne antioksidanse. Na pamet mi padaju dva - ekstrakt mangostina (nije baš lako nabaviti na našem tržištu) ili kyani-aljaška borovnica. Ti preparati nisu namijenjeni samo oporavku nakon kemoterapije nego općenito oporavku organizma.
Naravno, to nisu lijekovi nego upravo ovo što tražiš - preparati koji potpomažu oporavak organizma nakon liječenja (bez obzira na vrstu i način). Pri odabiru treba paziti na sastav - štajaznam, reumatičarima ne odgovaraju preparati na bazi borovnice i slično. Nisam neki stručnjak, a nemam ni iskustvo s malignim bolestima u obitelji. Moji roditelji su starije životne dobi pa povremeno kupujem takve preparate. S nekima su zadovoljni, drugima ne, treće nismo probali. Za sada se mojoj mami odlično pokazao mangostin nakon kojeg je imala značajno bolju krvnu sliku, ali to ne znači da će biti najbolji i u ovom slučaju.
Što kaže liječnik?
Kako god bilo, sretno!