Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
ponovo samo želim reći, rak nije gripa, niti prehlada, to je nažalost jedna jako teška bolest koja uzima živote....
ali to je očito

no što ako su incidencija i česta fatalnost vezane poglavito uz vrlo malo znanja koje se primjenjuje u pristupu bolesti, te uz djelomično krivi pristup liječenju, kakav je prisutan trenutno?

'najalternativniji' dio je onaj koji se tiče vezanosti duha i tijela. a ja sad moram iznijeti otvoreno što piše louise hay o tome (i molim da se nitko ne osjeti pogođenim):

rak: Duboka emocionalna povreda. Ogorčenje koje dugo držimo u sebi. Duboka tuga koja nas izjeda iznutra. Mržnja. Ništa nema smisla.

ako uzmeš kao pretpostavku da je ovo istina (ne ulazeći u to je li doista jest ili nije, znači čisto kao pretpostavku), da li je lako pobijediti unutarnju duboku emocionalnu povredu, koju držimo u sebi? da li je lako izbaciti to i sebe, i ponovno pronaći radost života?

ja bih rekao da je to u najmanju ruku jednako teško. ali, ako je ovo istina, ovdje je ovdje početak staze ozdravljenja. ovo je startna točka

a mi znamo da veza duha i tijela postoji, odnosno znamo da postoji placebo efekt, a znamo i da postoji negativan utjecaj stresa na zdravlje do razvoja raznih bolesti. znamo da imunitet pada uslijed stresa i u lošim psihičkim i emotivnim stanjima