ali to je očito
no što ako su incidencija i česta fatalnost vezane poglavito uz vrlo malo znanja koje se primjenjuje u pristupu bolesti, te uz djelomično krivi pristup liječenju, kakav je prisutan trenutno?
'najalternativniji' dio je onaj koji se tiče vezanosti duha i tijela. a ja sad moram iznijeti otvoreno što piše louise hay o tome (i molim da se nitko ne osjeti pogođenim):
rak: Duboka emocionalna povreda. Ogorčenje koje dugo držimo u sebi. Duboka tuga koja nas izjeda iznutra. Mržnja. Ništa nema smisla.
ako uzmeš kao pretpostavku da je ovo istina (ne ulazeći u to je li doista jest ili nije, znači čisto kao pretpostavku), da li je lako pobijediti unutarnju duboku emocionalnu povredu, koju držimo u sebi? da li je lako izbaciti to i sebe, i ponovno pronaći radost života?
ja bih rekao da je to u najmanju ruku jednako teško. ali, ako je ovo istina, ovdje je ovdje početak staze ozdravljenja. ovo je startna točka
a mi znamo da veza duha i tijela postoji, odnosno znamo da postoji placebo efekt, a znamo i da postoji negativan utjecaj stresa na zdravlje do razvoja raznih bolesti. znamo da imunitet pada uslijed stresa i u lošim psihičkim i emotivnim stanjima

Odgovori s citatom