Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: prvo micanje bebe

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno prvo micanje bebe

kad po prvi put mogu ocekivati prvo micanje bebe? sad sam u sesnaestoj nedjelji, i nisam sigurna je li ovo sto osjecam micanje mog cheda ili su moja crijeva? :?

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam prvo micanje osjetila sa 13-14 tj kao "ribice" i blago lupkanje u trbuh.Sad su udarci već malo jači. Uvjerena sam da su udarci jer su neposredno ispod pupka i bliže površini kože - tu sad nisu crijeva nego maternica,a i crijeva sam osjećala potpuno drugačije.
    Kažu da one trudnice koje imaju manje masnog tkiva i one koji nisu prvorotke ranije osjete bebu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja tek u 19-tom tjednu, a mršavica sam i osjetiš ful nisko iznad dlačica ak ih imaš , gore oko pupka tek kasnije kad maternica naraste.
    U početku sam znala osjetiti tek navečer kad legnem na leđa i opustim se i to ne svaki dan.Kasnije je sve češće.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvi put sam osjetila u 20. tjednu, na docek Nove
    A drugi put u 16. tjednu i bilo je bas lagano, ali sam znala da je to TO.

Dobro kazu cure, najlakse (i najcesce ispocetka) osjetis kad lezis, meni je bilo fascinantno gledati trbuh kako se mice, a to sam mogla ispocetka samo lezeci

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prvi puta točno na 19 tj.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

prvog u 20. tj, a drugog u 22. tj

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

počela sam osjećati bebu između 13-14 tjedna, ali samo kad bih ležala. Sad sam trudna 21 tj. i beba lijepo lupa i osjetim ju u kojem god položaju bila

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U 19-om tjednu sam bila sigurna da je to to-kad me u pol minute dobro iznogirao kojih 7-8 puta.A osjetim posvuda-kao da se čitav dan vrti u krug(valjda mu je dosadno).

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim oko 16 tj., nešto sam osjetila i više sam intuitivno znala da je beba nego fizički, i počela sam plakati Mislim da je to za početak lakše od kretanja crijeva. Ali je opet to sve individualno. Vjerovatno ćeš skontati kad najmanje na to budeš skoncentrisana.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bjuma, dobro nam dosla i cestitke na trudnoci.
    molim te da koristis forumski pretraznik, o ovoj temi se vec dosta pisalo.

micanje bebe
    bebini pokreti
    prvo micanje bebe
    brojite li pokrete?
    micanje bebe u 20-om tjednu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam osjetila u 5.mj, jako maloooo...nisam bila sigurna jel je ili nije, ali zato sad lupa na veliko.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam u trecoj trudnoci osjetila u 15. tjednu. U prvoj trudnoci mislim da sam negdje u 19, za drugu se ne sjecam tocno.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u prvoj oko 18 tj,u drugoj u 15.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

drage moje,
    hvala na informacijama.... mislim da je sada ovo sto osjecam zaista to. samo, osjecam u visini pupka, s lijeve strane, obicno... jucer sam bila kod doktora, beba 160 grama :D

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam svojeg malenog odjetila sa 11 tjedana - 2 dana za redom me probudio dok sam spavala na trbuhu; i poslije toga ništa dva tjedna i od onda sva do punih 39 tjedana iliti dok nisam rodila...

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Oba puta sam ih osjetila sa točno 18 tj i 2 dana

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam bila trudna 15+2 kad sam osjetila svoju srecicu i od tada javlja mi se svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam ih lagano počela osjećat u 17.-tom tjednu, ali ne u visini pupka nego niže. Između pupka i (znate)
    Tako je i danas. Lagno ih osjećam. Jutros sam ih osjetila malo visočije nego do sada negdje neposredno ispod pupka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto mislila da su crijeva jer mi se cinilo prerano al ipak bilaje to bebe :D

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam svog malenog prvi put osjetila u 14. tj. Ali onak malo, ko da me skaklja. A prvi udarac je bio u 17. tj. I od onda ne prestaje :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kao "kruljenje" ispod površine kože! jel to to? :? ili je prerano za očekivati u 13 tjednu? :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sa 16 tj. sam bila već sigurna da je to to. :D

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mozarela prvotno napisa
    kao "kruljenje" ispod površine kože! jel to to? :? ili je prerano za očekivati u 13 tjednu? :/
    Mozda je 13. tjedan ipak malo prerano... Ja sam osjetila bas onako iznutra. kao da me netko poskaklja prstom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i meni se čini. sada povremeno osjetim "nešto" ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E, baš to!! Kao da neko škaklja iznutra. A poslije kad osjetiš štucanje! To je provala!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da sam danas osjetila jedan malo jači udar! :D kao da me je kvrcnulo nešto iznutra! zato cijeli dan ležim nastojeći to ponovno osjetiti ali izgleda da je najživahnije ujutro!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj, mozarela, kako je to lijepo... :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj pipi1 prvotno napisa
    Oba puta sam ih osjetila sa točno 18 tj i 2 dana
    ovo mi ulijeva nadu
    ja sam tek prije par dana nešto skužila, ali još nisam 100% sigurna da je beba a ne npr. probava :/

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam prvi put osjetila u 20.tjednu, desno dolje, nakon što sam se tog dana dosta fizički naradila. Bilo je to palucanje, migoljenje.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Negdje u 4. mjesecu, znam da je bilo jaaaako vruće i da sam morala prileći. Odjednom mi se učinilo da se sva pomjeram, pa sam prvo pomislila da mi se vrti, tj da mi je slabo od vreline. A onda se ponovilo, pa sasm se nasmijala, i rasplakala od sreće Kasnije je bilo sve češće, a kad je počela štucati, to je već bilo komično, sav bi trbuh odskakako Nakon što se rodila, a i danas često štuca, valjda je još iz trbuha halapljiva

JelenaML

Početno

ja sam osetila tacno prvi dan petog meseca. Dakle, cetiri puna i sledeci dan. Imala sam dve izgubljene trudnoce, jedna u petom mesecu, ali to nista nije uticalo da je osetim ranije. Negde od 14. nedelje sam nacujila sva cula, koncentrisana na sve sto moze i zaliciti, ali to ipak nije bilo to.
    dakle, negde sredinom 19. nedelje

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Koliko često osjetite bebu?

Ja sam sad 19+5 tj. Počela sam prije par dana osjećati pokrete bebe ali to je jako rijetko . Samo navečer i par puta po danu ali nisam sigurna da je to to.
    Kolko se često osjećaju pokreti bebe u početku? :?

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sve to zavisi... ima bebacha koji kroz cijelu trudnocu budu jako mirni i javljaju se "milovanjem", a ima ih koji znaju biti jaaako nemirni, kao moja curica, koja voli praviti salto u maminoj bushi.
    moja se ispocetka obicno javljala popodne i kasno navecer, kad bih posla spavati. no, ne mogu reci da je kroz cijelu trudnocu imala neki red, mada smo MM i ja shvatili da joj je noc ipak najdraza.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moj crvek se na pocetku nije javljao bas kontinuirano. znalo mi se dogoditi da ga osjetim samo ujutro, oko 7,30 pa tek navecer oko 19.
    drugi dan cesce, ali onda opet ispocetka!
    ali zato od 23 tjedna, rijetko prodje neko duze razdoblje da ga ne osjetim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mene zanima dali je normalno kad stavim ruku na trbuh oko pupka..pa osjetim bas da me udara?!Tada i tako osjetim najvise..i to zadnjih 10 ak dana? Inace, sam o isjetila jedino tako. Sad sam 21 tj.Ponekad osjeti kao nesto ali tek kad stavim ruku sam sigurna?!I zanima me dali je problem sto ne znam tocan datum prvog bebinog javljanja!!1 Ajd javite dali je to problem!! Hvala i uzivajte u bebicama!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja ribica mi se je prvi puta javila na 18+1 tjedana - bio je to pravi kuc, kuc iz trbuha

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja se curica prvi put javila, ali tako da je ja dobro osjetim 09.03.08. :D a tada sa bila točno u 20 tjednu. Vjerojatno se i prije javljala samo što ja nisam znala prepoznati :? ( prva trudnoća ).

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prvi put sa 17+6, mali balončić sam osjetila

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Neznam da li ti je ovo prva trudnoća? Ja sam u prvoj osijetilča negdje u 18 tjednu a u drugoj već oko 15 tjedna. Ako nešto osijećaš vijerojatno je to to!!!!!

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam isto u 18.tj prvi puta osjetila, ispod pupka... osjecaj je ko da imas neku ribicu u trbuhu pa te ona malo s repom skaklja :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ovo je tako slatko napisano " mala ribica da te skakilja" Jedva cekam da osjetim svoju bebu i nadam se da cu to moci i prepoznati kada se desi :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja :D

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam prvi put osjetila sa 19. tjedana, sad sam 14+2 i navečer kad legnem nešto kao osjećam, ali nisam sigurna dal su crijeva ili bebica.....

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam prvo "skakljanje" osjetila sam 16 tjedana, sada sam 18. tj. i vec pomalo imam osjecaj da me pomalo pikne (da se javi :D )

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sa 17 tjedana sam osjetila kako se vrpolji. sada sam u 21 i već lijepo pika

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene moj mali vec toliko udara da se znam preplasiti...
    mislim da jakov nece biti fizicar na mamu...smjesi mi se karijera nogometasa

sad sam 27+2 tj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •