drage moje,
u jesen idemo na operaciju (hipospadije) u Klaićevu.
Da li netko zna kakva je trenutno mogućnost boravka mama 0-24 na odjelu kirurgije?
Borit ću se da me ovaj put ne otpraše doma makar spavala na podu!
drage moje,
u jesen idemo na operaciju (hipospadije) u Klaićevu.
Da li netko zna kakva je trenutno mogućnost boravka mama 0-24 na odjelu kirurgije?
Borit ću se da me ovaj put ne otpraše doma makar spavala na podu!
Moj Filip je prije dvije godine ležao na kirurgiji 10 dana nakon operacije lakta. Mogli smo ga posjećivati svaki dan od 14 do 18 sati. Tada je imao 8,5 godina, ali s njim je u sobi na istom režimu bio dječačić od 2 godine. nadam se da ćeš se uspjeti izboriti da budeš s malim, a možda se nešto u međuvremenu i promjenilo na bolje.
Ja sam sa Stelom tri puta bila u Klaićevoj od jutra (oko 8 - ne puste te prije ako dijete ne doji jer su vizite) pa sve do navečer dokle sam htjela i mogla biti (cca do 22h). Da smo dojili, pustili bi me da tamo spavam (da je bilo slobodnih kreveta), ili bih spavala u čekaonicama. Napominjem da se radilo o ortopedijskom postoperativnom odjelu. Mame koje su dojile tjerali su van iz sdoba samo u vrijeme vizite.
U slučaju veće djece, nije bilo roditelja kojem je vrijeme posjeta nešto značilo. Moj stav je da službeno vrijeme posjeta vrijedi za članove obitelji OSIM roditelja.
mi smo bili 2005. na prvoj operaciji i tada sam mogla biti od jutarnje vizite do 20-21 odnosno dok nije zaspao. Uspjela sam biti tako dugo jer je još sisao.
Mislila sam kako su nedavno dogradili drugi kat da se nešto promijenilo? Da li je ikako moguce biti 0-24 s djetetom?
Mislim da je onaj nadograđeni dio na drugom katu namijenjen roditeljima čija su djeca na onkologiji, ali nisam sigurna, nemoj me držati za riječ.
Probaj nazvati neku sestru koju već poznajete pa se detaljnije raspitaj o mogućnostima. Čula sam za mame koje su prospavale noć na stolici u čekaonici jer nisu imale drugačiji smještaj a željele su biti u bolnici s djetetom.
Najbolja fora mi je: "Donesite uputnicu od svog doktora za hospitalizaciju s djetetom pa ćete dobiti topli obrok (ako ga ne podijele repete) i ležaj (ako u tom trenutku bude koji slobodan)." :/![]()
Keska, kod sestara igraj na kartu: "Pa zar vam nije lakše da sam kraj djeteta ako mu što zatreba, ipak ću vas rasteretiti?"
Ponekad pali ta taktika, ovisno kakve su sestre na odjelu... Na ortopediji su uglavnom sve dobre (ima jedna koju bih najradije zadavila...)
tjerali su mame van za vrijeme vizita? pa sto onda dijagnozu treba cuti malo dijete? roditelji imaju cenzuru na onformacije o stanju vlastitog djetetamamasch prvotno napisa
nemrem vjerovati, koj uzas
A ja sam se uvjerila u to na vlastitoj koži.stray_cat prvotno napisa
Upravo tako, stray, i još ti je privilegija ako poznaješ kakvu dobronamjernu i profesionalnu sestru koju možeš nakon odlaska vizite odvuć u stranu i pitat za informacije. U Klaićevoj, koliko ima stvarno stručnog osoblja, toliko ima i puno nehumanih postupaka, pogotovo sestara.
Moram spomenuti predivnu sestru Nevenku sa ortopedije. Ta žena si da truda i sa svakim roditeljem popriča i objasni, da je u ne znam kakvoj gužvi, i u ambulanti i na odjelu, možeš ju uvijek i nazvati, ma anđeo od žene.![]()
hvala za svajete. pokušat ću sa sestrama.
Ideja o spavanju na stolicama u čekaonici nije loša ako ne postoji druga opcija.
Nevenka Tuđman (samo imenjakinja) je bila nekada glavna na kirurgiji sada je glavna Božena. Iz telefonskog razgovra dok smo dogovarali pregled činila mi se ok.
Imam i neki broj (ne sjećam se od kuda mi) za rezervaciju apartmana koji je kostao 2005. godine 768 kn/danu ali je tada sve bilo zauzeto.
Moja najtoplija preporuka za dr.?(javim ti na pp ime doktora) koji je meni rekao da uopće postoji mogućnost da budem sa Bornom cijeli dan u bolnici, imam pravo na jedan obrok u njihovoj kantini i da budem sa njim navečer dok ne zaspi(cca 22h).Naš pedijatar se cijelo vrijeme pravio grbav ni riječi o toj mogućnosti,a kad sam mu došla sa preporukom kirurga da se preporuča da majka bude sa djetetom u bolnici - samo je :shock: !!
I ne manje važno Borna je operirao jajčeko, boravak u bolnici 4 dana i na to sam ostvarila pravo na bolovanje!!!