Zanima me zna li tko moraju li djeca spavati u vrtiću?
Naime moja Vanja, 4 godine u principu već preko godinu dana ne spava popodne.
Možda zaćori jednom u 2 tjedna i onda nam to totalno poremeti večernje spavanje.
Kako imamo moju mamu na raspolaganju nismo je puštali u vrtiću iza ručka, bila bi (kad ne bi bila u virozi) od 9-12 i poslije ručka bi je netko pokupio o odfurao doma.
I ovaj tjedan mi mama ne može i odveli smo Vanju u vrtić (nakon 2 mjeseca lufta, malo smo bili na moru, malo je bila bolesna, malo smo je prije mora čuvali da ne oboli) i prvo našli njen ormarić pun tuđih stvari, a njene stvari vani na klupici.
Grupe su se spojile i ona je u drugoj sobi.
OK i teta moraju na GO.
I sad kažemo našoj teti da bi morali pustiti Vanju u vrtiću iza ručka, ali da ona ne spava i ima li mogućnost da je odvedu u prostoriju gdje su nespavači.
Rekla je da je ta mogućnost samo za stariju djecu i da baš nismo izabrali vrijeme za 1. put pustiti dijete na spavanju.
Mi nismo izabrali, tako je ispalo.
Ja sam rekla da ona ni doma ne spava, jer kad odspava popodne da mi ne zaspe do ponoći.
Onda je teta održala kratko predavanje da onda ona nema dobar ritam, da to nije dobro za dijete od 4 godine...
I ja bi bila sretna da V ustaje u 8, spava od 13-16 i ode u krpe u 21h.
Ali ona nije takvo dijete, i ja sam kao mala malo spavala, nikad popodne.
Nismo svi isti.
I sad sam ja u banani, pogotovo jer je teta rekla da ona u 12 odlazi, i ostati će tete koje moja Vanja ne pozna.
Mi smo nju pripremali, i ona je rekla da će spavati, ali kako će biti kad do toga dođe ne znam.
Zanima me moraju li vrtići osigurati zabavu za manje nespavače ili to ovisi samo o dobroj volji teta?
Znam, znam kompliciram, kako mogu sva djeca tako može i moje...
Ali što ja mogu kad sam komplicirana mama, i ne volim da mi dijete bude nesretno.
Možda neće biti, možda će joj biti fora da ćori s ostalim klincima (prije je odbijala tu ideju, danas ju je prihvatila), možda će sve biti u redu, ali ja sam skomirana.