Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: stolica

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno stolica

Molim pomoć...radi se o tome da sam dala na analizu stolicu od mog malog koji ima 4 mj i samo je na prsima.Inaće stolica mu je bila oko 2 tj dosta rijetka žute boje sa sluzi.Pošto sam dobila rezultate a doce moje danas nema malo se dvoumim oko rezultata..Krvna slika ,pošto sam laik,nešto i kužim mu je ok,nalaz na viruseje negativna , salmonela i shigella nisu nađene dokanaliza stolice-reakcija na krv 1/poz/ a treba biti neg. pa se sada pitam moram li biti zabrinuta..... :? inače je veseo ,dobro cica ,nema temp... :/

D 1998.
    I 2007.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zbog kakvih problema si radila te pretrage?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

savjetovala sam se sa docom zbog tih stolica. to su bile stolice po 5 puta na dan rijetke sa puno sluzi više smečkaste sa zlatno žutom pozadinom bez primjesa i obolne.

D 1998.
    I 2007.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A da izbaciš kravlje mlijeko i sve proizvode sa kravljim mlijekom iz svoje prehrane? Bjelančevine kravljeg mlijeka imaju "ružan običaj" da pređu u cijelosti u majčino mlijeko, te tako izazovu alergijsku reakciju kod nekih beba. Mislim da ima tema o tome na podforumu o dojenju. Sretno, i javi šta ti je dr rekla. Pusa

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja mala ima takve stolice,pedijatar je rekao da je to posljedica trodnevne viroze,a ja mislim da ona prije ima neku crijevnu ili želučanu virozu,jer teško kaka kao da ima tvrdu stolicu,a onda je sva proljevasta,čak i sa tragovima krvi i sluzi,nekad zelena nekad žuta,a nekad se pokaka samo mrvicu onako kad prdne-i da plače po 20min od boli-trebam li se zabrinuti-jer pedijatar me ne sluša-i da kako se bebi uzima uzorak stolice,urin smo već uzimali,ali ne i stolicu?!
    Hvala

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ivana zg,odneseš pokakanu pelenu u lab.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo nas sa novostima:doca nas je poslala u lab sa stolicom i morali smo vaditi krv .U nalazu stolice piše da nema nikakvih virusa ni bakterija,jedino su mikroskopski našli tragove krvi u stolici pa smo trebali ponoviti još jednu pretragu stolice.Drugi nalaz je sasvim ok ,bez tragova krvi :D .Izgleda da kad je trajao onaj proljev da je iziritiralo crijeva.Nalazi krvne slike su ok jedino ima povišene limfocite-normalno je od 32-68 a on ima 78.Pošto sam laik ,jedino me sad to kopka da li je to previše :? Tek sutra idemo doci...molim savjet..ako netko zna..
    Još nešto ipak je dobro,ako se sumnja da nešto nije u redu,dobro napraviti neke pretrage

D 1998.
    I 2007.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne sekiraj se previše oko tih limfocita, oni su u slučaju tvoje bebe najvjerovatnije posljedica prebolovane virusne infekcije (proliv), a djeca i inače imaju povišene limfocite u odnosu na odrasle (referentne vrijednosti na krvnoj slici su većinom za odrasle, rijetko koji lab ima i za djecu) Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala ti puno...

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo posto je otvoren vec topik vezan uz stolicu, moliti cu tu za koji pametni savijet.
    rodila sam 23.6. tj prije 17 dana i dojim (iskljucivo), problem je taj da unatoc tome sto pazim sto jedem on ima grceve uzrokovane cestim stolicama (skoro po svakom podoju koji je svaka 2 do 3 sata)koje su sve proljevastije i sluzavije, zlatne boje.
    ponekada placemo skupa jer ja vise neznam kako da mu pomognem (probali smo i kapi i toplu pelenui caj od komoraca na zlicice-savjet patronazne sestre i ja pijem isti taj caj ali nista nam ne pomaze).Reagira doslovce na sve osim juhe sto pojedem (danas je pimao grceve pola dana samo zato sto sam pojela malo kompota od bresaka).

molila bi mame koje su imale slicnih ili istih problema da me prosvijetle

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

M. je imala grčeve prvih par dana kod kuće nakon što sam se napila soka od narandže. Nije joj prijalo i imala je proliv sa sluzi i grčeve. Kad sam to ukinula, sve 5. Jesi li probala masirati trbuščić u smjeru kazaljke na satu? To pomaže. I da mu podigneš nogice do trbuha, da lakše prducne? Podrigne li nakon svakog podoja? Neke bebe toliko halapljivo jedu da moraju podrignuti i u toku podoja da se riješe viška zraka. Kod nas se uveliko propisuju Sab Simpleks kapi protiv grčeva, ne znam koliko je to efikasno, mi nismo koristili. Izvini što je ovako nabacano, nadam se da sam nečim pomogla. Držite se i nosajte (nama je nosanje jedino pomagalo)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

E, da, i ne daji mu čaj. Ako daješ čaj, to nije isključivo dojenje. A možda mu i čaj smeta.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma sve smo pokusali, nema veze sto jedem ima stalno grceve, nosamose stalno (ruke mi otpadaju),masirali smo tibu i uzimali kapi ma nema sto nismo pokusali. Caj uzima do dvije male zlicice ne vise (tako nam je savjetovala patronazna) i ne moze mu to biti obrok.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dajte onda stolicu na analizu
    Držite se....

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo ovo je bila prva noc bez grceva, ocito je bilopotrebno da prodje neko vrijeme da se stabilizira malo probava.
    hvala vam na savjetima

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji malci su do sad imali kasaste stolice zute boje, rijetko zelenkaste, a sad sam kod zadnjeg presvlacenja primijetila da su proljevaste.

Da li bi se trebala zabrinuti?
    Odnjeti stolicu na analizu ili se to zna dogadati?

Oni se ne ponasaju drugacije nego obicno. Dosta placu, ali to je kod njih tako gotovo od samog pocetka.
    Jako im smrta kad prduckaju i to ih budi i rasplace, a dosta znaju prditi...

Grceve vise nemaju.

Za dva dava ce imati puna dva mjeseca i iskljucivo su na cici.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pooh,ja mislim da je sve u redu

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trebam hitnu pomoć. Moj maleni ima 3 i pol mjeseca i isključivo je dojena beba i sada smo počeli se mučiti sa proljevima. Ide od maslinasto zelenih do tamno žutih sa ili bez sluzi i skroz tekuće. Taman sam pomislila da smo se riješili kad ono kod zadnjeg presvlačenja tamno zelena. Ne moram vam reći koliko sam zabrinuta. Pedijatrica nam radi tek od sutra popodne pa ne znam šta da napravim u međuvremenu. Već sam mu dala rehidratacijsku sol i dalje ne znam što bih. Nisam jela ništa zeleno tako da ne vidim razlog tome. U zadnjih par dana sam jela ribu, krumpir i piletinu i danas će biti tjestenina. Molim za savjet! Inače nema temperaturu i dobrog je stanja iako se ponekad rasplače bez nekog vidljivog razloga (kao da ga boli) a nakon minute je opet super.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Saki79 prvotno napisa
    Trebam hitnu pomoć. Moj maleni ima 3 i pol mjeseca i isključivo je dojena beba i sada smo počeli se mučiti sa proljevima. Ide od maslinasto zelenih do tamno žutih sa ili bez sluzi i skroz tekuće. Taman sam pomislila da smo se riješili kad ono kod zadnjeg presvlačenja tamno zelena. Ne moram vam reći koliko sam zabrinuta. Pedijatrica nam radi tek od sutra popodne pa ne znam šta da napravim u međuvremenu. Već sam mu dala rehidratacijsku sol i dalje ne znam što bih. Nisam jela ništa zeleno tako da ne vidim razlog tome. U zadnjih par dana sam jela ribu, krumpir i piletinu i danas će biti tjestenina. Molim za savjet! Inače nema temperaturu i dobrog je stanja iako se ponekad rasplače bez nekog vidljivog razloga (kao da ga boli) a nakon minute je opet super.
    Zašto si dala rehidracijsku otopinu? Koliko je imao stolica u danu (danas npr), ima li sad temperaturu, kako je raspoložen, hoće li da jede? Nisi je valjda dala zbog te jedne zelene stolice :/ A nije bilo ni potrebe. Tvoja beba samo sisa, ako je dehidrirana i pedijatar bi ti rekao da samo češće nudiš sisu (osim ako je baš teško dehidrirana, da treba na infuziju) U svakom slučaju, javi se pedijatru sutra. Do tad samo sika. I ne mislim da je stolica zelena zbog hrane koju si ti jela. Prije će biti kakva crijevna viroza. Ne daj se

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a zna se dogodit da i oksidira pa pozeleni, mislim da nije ništa opasno ako je bila samo ta jedna. Kakve su bile iduće?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Petar od samog rođenja ima skoro svaku pelenu bar malo pokakanu. Stolica je skoro pa tekuća i zlatno žuta. Ali mislim da je stolica kod beba tako relativan pojam, pogotovo ako je isključivo dojen. Ja se ne zabrinjavam, a i pedica je rekla da je to sve ok.
    A što se tiče grčića i čajeva koje piju majke - oprez! Samo dvije šalice čaja na dan su dozvoljene!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Otopinu sam dala jer već nekoliko dana ima proljev. Znači stalno vodene stolice i ne dobiva na težini iako je stalno na ciki. Inače je stolica bila žuta i kašasta. Sada isključivo tekuća. Imali smo i mi oksidirane stolice tako da znam da nije to u pitanju. Nisam brojala stolice ali bilo ih je nekoliko. Doslovce mu iz guze curi tamno zelena voda. Kao tinta. Zadnja stolica je bila mješana a na kraju je opet iscurilo nešto tamno zele vode. Ne mogu vam opisati koliko je to tamna voda. Grčevi nisu u pitanju jer ih nema od kada je napunio mjesec dana a ne pije nikakve čajeve. Sutra idemo kod pedijatra pa ću više znati. :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Saki79 što je rakla pedica??

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zelene stolice same po sebi nisu zabrinjavajuće. najvažnije je opće stanje bebe. za dehidriranost, gledaš podočnjake, upale oči i oslabljeni turgor kože (kaž podigneš nabor kože na trbuhu mora se brzo vratiti) zelene stolice kod isključivo dojenih beba mogubiti od toga da je malo duže stajala u crijevima i promijenila boju od smeđe u zelenu. NIJE ZABRINJAVAJUĆE AKO JE BEBINO OPĆE STANJE DOBRO. NIJE ZNAK GLADI. ISTO TAKO DEFINICIJA ŠTO JE PROLJEV? SVAKA TEKUĆA STOLICA NIJE PROLJEV !!!!!!!!!!!1

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo mene. Ukratko na dijeti sam u pokušaju da se ta stolica regulira. Već dva dana pokušavam uzeti uzorak ali bezuspiješno jer je stolica toliko tekuća da se istog trena upije u pelenu. Ako ništa drugo više nije one tamne zelene boje. Moj maleni izgleda dosta iscrpljeno od svega toga. Obrazi mu više nisu rumeni i čini mi se da ima malo podočnjake. U ponedjeljak ću pokušati ga držati golog na nepropusnoj podlozi pa možda nešto ulovim. I smanjio mu se i apetit. S time i meni količina mlijeka tako da se sada izdajam ručno nakon njegovog dojenja da malo podignem proizvodnju i dajem mu da doji svaka dva sata iako bi on produžio taj razmak. Ali budi se po noći tako da nadoknađujemo ono što ne pojedemo u toku dana. Znam da ne pojede dovoljno jer sam mu jedan dan mjerila količinu koju je pojeo i zato što slabo dobiva na težini. Pedijatrica je rekla da može biti više uzroka. Stolicu ću dati na na virusnu i bakterijsku analizu.
    Napominjem da smo imali zelenkastih stolica od stajanja u crijevima i vjerujte kad vam kažem da ovo sigurno nije to. A ovo niti ne stoji u crijevima. Jednostavno ispali vodu koja se isti tren upije. Vidjeti ćemo što će biti dalje. :/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Samo sikite! I sa srećom!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sikimo, sikimo i to na sve načine. Krenemo sjedečki, pa hodamo kad postane nervozan jer mu više ne ide jako i na kraju cupkamao na lopti. Samo da traje što duže. Hvala ti puno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Saki79~~~~~~~~~~~~~

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uspjeli smo napokon uhvatiti stolicu kad je izletila na tetra pelenu dok sam ga presvlačila i napokon sam odnesla uzorak a nalaz će biti gotov u četvrtak. Čini mi se da dijeta malo pomaže jer je čak bilo malo poboljšanja (musli sa jogurtom, juha, riža ili pašta na bijelo i banana ili jabuka + voda i čajevi i to je sve). Nikad nisam mislila da ću se toliko veseliti kakici. I počeli smo više cikiti. Čak se uspava na dojci što već dugo nije napravio tako da se i proizvodnja povećala jer puno više cika. A i na težini se vidi pomaka. Jedino se dogodio kiks u svemu tome jer mi se upalio nožni palac tako da sam na antibioticima. Ne znam kako će sve to na njega djelovati. Već sam bila na antibioticima zbog mastitisa i sada ovo. Micek moj mali.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

žao mi je da si na antibioticima...
    On dobija jedan mali dio antibiotika preko tvog mlijeka, pa malo pripazi na pojavu soora i eventualno crvenu guzu.
    Pusa javi kad stignu rezultati

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, sad vidim ovaj topik.
    MOLIM VAS da ovakva pitanja postavite na pdf o dojenju i tamo potrazite savjete.
    isto tako tamo cete pronaci jako puno postova na tu temu.
    (naravno, mislim na upite majki dojene djece )

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Saki79, nadam se da ste ok.
    daj please odi na PDF o dojenju i iznesi svoj problem savjetnicama ili nazovi SOS telefon.
    jesi rekla doktoru koji ti je propisao antibiotik da dojis i da li je dao onaj koji je kompatibilan sa dojenjem?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

leonisa žao mi je ako sam na krivom mjestu ali moje je pitanje bilo vezano za stolicu a ne za dojenje. Problemčić koji samo imali s dojenjem bilo je povezano s općim stanjem bebice. Nisam imala pitanje u vezi dojenja već samo iznosila stanje koje je bilo a koje je na svu sreću i prošlo.
    Antibiotik koji sam dobila je Ceporex (njega sam bila dobila i za mastitis) ali u blažoj dozi jer sam izrazila moju zabrinutost u vezi dojenja i antibiotika. Palo mi je i na pamet da je možda i to razlog njegovim vodenim stolicama. Mogu se pohvaliti da već par dana nema zelenih stolica iako su i dalje vodene ali vidim pomaka prema boljem. Sutra su nalazi pa ću možda biti pametnija iako je pedijatrica rekla da zna biti virus koji se ne pokaže u stolici a muči tjedan dana pa se povuče.
    vještičica havala za savjet, toga se nisam sjetila. Valjda ćemo to izbjeći.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Saki, uputila sam te na taj podforum jer se tamo raspravlja i o stolicama dojencadi (jer su kod iskljucivo dojene bebe one 99% povezane sa dojenjem) i jer tamo mozes dobiti odgovore onih koji su to prosli ili su prosli edukaciju i mogu ti dati kompetentan savjet.
    s druge srane, mogla sam te uputiti na podforum zdravlje djece (ovaj topik je od pocetka trebao biti tamo otvoren- na jednom od ta dva podforuma) jer bi tamo nasla vise odgovora.
    npr. kad ukucas u pretraznik "tamno zelena stolica" dobijes OVO

to ti sve govorim u dobroj namjeri da pronadjes sto vise tocnih odgovora i rjesenja za svoj problem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Leonisa hvala i sorry još jednom.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Saki79 šta vele nalazi i dr? Jeste li dobro oboje?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno problemi s vjetrovima

Mame Molim Pomoć

Moj mali Filip ima točno 2 mjeseca i do sada se nismo susretali s grčevima ali ima problema s vjetrovima. Simptomi su slični kao kod grčeva, crveni se u licu, povlači nogice k trbuhu. Ne vrišti i ne plače nego jednostavno ne može prdnuti! Muči se i stišće ali ništa i onda opet i opet i opet i opet dok jednostavno ne prducne i onda mu je lakše. I onda je neko vrijeme ok ali to se ponavlja 0-24. Stolicu nema svaki dan ali kad je ima onda je zlatno smeđa bez krvi, ni zelenog niti ništa.
    Ima li pomoći da se lakše olakša??? :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mago, mi nemamo problema sa vjetrovima (pušta ih bez problema), ali znam da pomažu vježbice kao i kod zatvora: nogice savijene u koljenu pritišćeš na trbuščić i držiš nekoliko sekundi te ih nakon toga izravnaš. Ako slučajno imaš knjigu dr. Jovančevića Godine prve zašto su važne u prilogu su vježbe za bebe i između ostalih i ova vježbica.
    Nadam se da će tam pomoći

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: problemi s vjetrovima

Citiraj mago prvotno napisa
    Mame Molim Pomoć

Moj mali Filip ima točno 2 mjeseca i do sada se nismo susretali s grčevima ali ima problema s vjetrovima. Simptomi su slični kao kod grčeva, crveni se u licu, povlači nogice k trbuhu. Ne vrišti i ne plače nego jednostavno ne može prdnuti! Muči se i stišće ali ništa i onda opet i opet i opet i opet dok jednostavno ne prducne i onda mu je lakše. I onda je neko vrijeme ok ali to se ponavlja 0-24. Stolicu nema svaki dan ali kad je ima onda je zlatno smeđa bez krvi, ni zelenog niti ništa.
    Ima li pomoći da se lakše olakša??? :?
    mago daj molim te ako dojite otvori topik na Problemi i poteškoće kod dojenja ili odi na Zdravlje djece

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja se izvinjavam ako vec ima ista tema, ali nisam stigla sve da prelistam...naime radi se o tome da sam u 23. nedjelji trudnoce, pojavili su mi se hemoroidi koji hvala Bogu prolaze ali mi je stolica zuta vec par dana...nepriajtno mi je da stalno zivkam doc. i da mu dosadjujem, pa bi mi bilo drago ako mi ovdje neko moze dati savjet ili da razmijeni isto ili slicno iskuistvo:cry::cry::cry:

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Može li mi neko reći koliko dana je normalno ( prihvatljivo da dojena bebe od 12 dana nema stolicu.

Situacija slijedeća beba samo dojena do 6-og dana, a ja sam onda završila u bolnici na 3 dana i beba je prehranjivana adaptiranim. Ja sam nastavila samo sa dojenjem po povratku kući, ali beba je od tada (10-i dan) imala samo jednu stolicu čvrstu, zlatno žutu, kakve su joj bile na adaptiranom, već dva dana ništa.
    Ne znam ima li veze jer uzimam tothemu ( željezo) 2x dnevno.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naša zekana će za 10 dana imati 2 mjeseca. papa na flašicu pola mog mlijeka, a pola dohrane. Prije je (uz isto hranjenje) imala redovitu stolicu, a sada ju nema po 2-3 dana. Onda se ukaka preko ramena. Davali smo joj (kad nije bilo kakice) linex baby po pola dva pua u jednom danu i onda je idući dan dobila kakicu. Ali ne želim da joj se organizam navikava na ikakve liijekove. >Davali smo joj ga jer se baš patila i savijala i tiskala jako, a ni prdac van!

Je li možda ovakvo neredovito kakanje norrmalno kod ove ishrane?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •