-
kamene ploče/pločice za pod
Kako namjeravamo ogradu sagrađenu nedavno obući lomljenim kamenim pločama, našli smo puno tih proizvođača benkovačkog kamena, ako netko ima preporuku gdje se to može kupiti malo sjevernije, oko Zg ili još sjevernije od toga, dobro će nam doći (treba nam valjda kamion toga). Pošto je za ogradu, dobar nam je onaj najtanji, taj je ujedno i najjeftiniji (pošto cijena ide ovisno o debljini).
Osim toga, imamo veliku terasu i prilazno stepenište u stan (mi u potkrovlju), koje trebamo isto popločiti ovog ljeta/jeseni, kad već budemo stigli, pa nam je palo na pamet da bi mogli staviti kamen umjesto pločica, jedino što se meni baš ne sviđa lomljeni kamen za to, ipak bih nešto ljepše, naišli smo na neki dekorativni kamen (imitacija starogrčke gradnje i tako sve neki starinski look) koji je za zidove i izgleda fenomenalno, pa bih ja nešto tako na podu, samo ne znam gdje ima toga.
Terasa je natkrivena, ali otvorena s jedne strane (s manjim zidićem), ali ćemo ju vjerojatno u nekoj budućnosti zatvoriti, nismo još definitivno odlučili kako, o tome ćemo kad dođe na red.
Pa da ne obilazimo baš sve centre u bližoj i daljoj okolici, građevinci i svi oni koji to nisu, ali se "zabavljaju" takvim stvarima, dajte prijedloge please. Ništa još definitivno nismo odlučili, pa su svi prijedlozi dobrodošli.
-
Hera, u Zagrebu, na križanju Vukovarske i Savske, u dvorištu pokraj pivnice ima trgovina s ukrasnim kamenom. ima svega. ako budeš u blizini pogledaj.
Kamen bi trebao biti dosta hrapav - da nije sklisko poslije kiše a i zimi (stepenice)
-
http://www.dekokamen.hr/index2.asp?p...proizvod=VELOX
koliko sam čula cca 200kn/m2
po meni puno bolje nego Benkovački kamen
i meni je ljepše
-
I like it! Super izgleda, imam par favorita! Samo, to je sve za zid, za zid nismo definitivno odlučili da ga opločavamo, to bi možda u nekoj budućnosti (kad riješimo sve što dolazi prije njega, inače smo ga fasadirali), kad bih još tako nešto našla i za pod.
Inače da, slažem se s vama, znam da treba paziti jako na sklizanje, na to ustvari treba paziti i s pločicama, one isto znaju biti nekad nezgodne. Mislim da je jako bitno da nije glatko.
-
Ja bi za pod preporučila venecijaner, meni super izgleda, cijena je 400 kn/kvadratu. Pokušati ću staviti sliku http://public.fotki.com/mamaineven/obnovljena-kua/. To su ti slike 1 i 2, a benkovački su nama kupili majstori i platili smo u cijeni i materijal
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma