Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: zatvaranje balkona pleksijem

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno zatvaranje balkona pleksijem

imamo krasan veliki balkon sa vodoravnim rešetkicama od inoxa. krasno i efektno izgleda, ali opasno je za bebu od skoro godinu dana koja otkiva svijet.
    ima li netko saznanja ili ideju što staviti preko. voljeli bismo staviti nešto tipa pleksiglasa da ostane prozirno ili malo zamućeno, a da ipak zatvori pristup bebici, a i da spriječimo padanje igračaka s balkona.

pliz, dajte nam ideje i gdje to nabaviti!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Milsim da je bolje staviti mrezu nego plexi jer ce se plexi isprljati. Mi imamo zelenu plasticnu mrezu koja se koristi za vrtnu ogradu.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma, znam da je jednostavnije, ali ne želimo narušiti izgled zgrade izvana(a ni ne smijemo po ugovoru). pleksi bi bio stavljen tako da se može odšarafiti i obrisati sa svake strane.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Imaš u Baumax-u raznih plastičnih prozirnih ploča za raditi nadstrešnice i takve stvari, ali ja se nikak ne mogu sjetiti kak se to zove. Danas imaš svega za kupiti, samo odabereš boju i uzorak. U VŽ Baumaxu stoje na odjelu gdje je staklena cigla i sl.

Inače kak si zadovoljna s tom inox ogradom? Ja bi to htjela stavit na balkon.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Imaš u Baumax-u raznih plastičnih prozirnih ploča za raditi nadstrešnice i takve stvari, ali ja se nikak ne mogu sjetiti kak se to zove. Danas imaš svega za kupiti, samo odabereš boju i uzorak. U VŽ Baumaxu stoje na odjelu gdje je staklena cigla i sl.

Inače kak si zadovoljna s tom inox ogradom? Ja bi to htjela stavit na balkon.
    tu smo samo 3 mjeseca. zgrada je stara oko godinu i pol. ograda izgleda još uvijek ko nova. lako ju je održavat jer ju obrišeš običnom krpom.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A smiješ li provući nešto prozirno između rešetaka, neki tanji najlon npr.? (time valjda ne narušavaš izgled zgrade) Onako da izgleda kao "protkano". Moja mama je tako isprovlačila najlon na svom balkonu, (doduše ne zbog djece nego zbog kiše i vjetra) i odozdo se ništa ne vidi.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    A smiješ li provući nešto prozirno između rešetaka, neki tanji najlon npr.? (time valjda ne narušavaš izgled zgrade) Onako da izgleda kao "protkano". Moja mama je tako isprovlačila najlon na svom balkonu, (doduše ne zbog djece nego zbog kiše i vjetra) i odozdo se ništa ne vidi.
    joj, ne bi ti to izgledalo nikak, a i Lara bi brzo skužila da se to da rasturit.
    mislim da bih ostala pri ideji nečeg čvrstog i plastičnog. samo ne znam tko bi to radio po mjeri.
    zanimljivo kak mi se sad nitko od muških ne javlja sa savjetom. kao, njihov resor

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Imaš u Baumax-u raznih plastičnih prozirnih ploča za raditi nadstrešnice i takve stvari
    Mi smo tako zagradili ogradu u stubištu koja isto ima vodoravne rešetke. Tih ploča ima različitih debljina, mogu biti prozirnije ili mutnije... Biraš već prema tome što ti više odgovara, možda bi vama prozirnije bile prihvatljivije s obzirom da ne želite narušiti izgled zgrade. Inače, mi smo svoju ploču probušili na par mjesta i pričvrstili za rešetke onim plastičnim savitljivim trakicama (ne znam točan naziv za to), sve kupljeno u Baumaxu, ali sigurno se može naći i drugdje (Bauhaus, možda Kika...).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo našla sam kak se zovu: polikarbonatne ploče.
    Vidi:
    http://www.kmt-promet.hr/polikarbonati.php

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sve ovo sto vi predlazete ne omogucava djetetu da gleda kroz balkon jer je plastika zamucena ili krivi sliku. Niti meni ograda za vrt nije lijepa ali omogucava da klinci gledaju kroz balkon sto ih veseli.

P.S. A i spricaju vodu sa spricalicom ali susjedi nesmiju saznati pa pssss...

By the way, tata is talking

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moj balkon ima tak neki oblik da je to skoro pa neizvedivo a ako se i napravi nekaj koštalo bi me jaaaako puno

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo jedan balkon u potpunosti prekrili tim plexiglasom i jako smo zadovljni - nakon 2 godine, bez brisanja, izgledaju ko novi. Taj nam gleda u susjede, pa nismo dvojili oko postavljanja takvog plexiglasa koji bi prekrio citavu ogradu.
    Na drugom koji nam gleda na ulicu, a nismo htjeli zatvarat pogled, kako zbog nas, tako i zbog ovog sto Mamaitata kaze, stavili smo tanje ploce od plexiglasa koje prekrivaju dio ograde. Izgleda jako lijepo i uopce se ne skuze, a daju vecu sigurnost djetetu, ali i pogled.
    Obje varijante smo nasli u Bauhausu.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super, curke!

ono što ste kupili u bau-bilokojem ste mogli tamo dati i izrezati u željene dimenzije ili ste se sami snalazili?

neće biti cijela ograda prekrivena odozgora do dolje, nego smo mislili staviti do neke 4 prečkice - znači cca 70-80 cm. preko toga može gledati van. ne želim ni ja zagrađivati vidik.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

našli smo sve u bauhausu. čak i režu po želji. trebaju nam nestandardne dimenzije, pa nam baš i nije za gnjavit se sami s tim.

hvala vam svima na idejama i infu!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •