Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Polygynax i dojenje

Početno Polygynax i dojenje

Porodila sam se prije 3,5 mjeseca i isključivo dojim bebu. Zbog pojačanog sekreta doc. mi je propisao Polygynax vaginalete.Međutim u uputstvu sam pričitala da se ne preporučuju dojiljama, pa ne znam kako da dalje postupim. Da li mi neko može pomoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

steta sto nisi napomenula doktoru da dojis i da ti da nesto sto se moze koristiti uz dojenje, vrlo je malo lijekova koji nemaju bas nikakav ekvivalent koji bi se mogao koristiti uz dojenje

sad mozes eventualno nazvati doktora i to mu reci i pitati bi li ti mogao preporuciti nesto drugo

ili mozes nazvati farmakolosko savjetovaliste na rebru i pitati njih, bilo bi korisno da znas sastav lijeka, znaci imaj kod sebe to uputstvo

ili mozes nazvati Rodin SOS telefon, ne znaju li cure odmah, mozda mogu saznati

mozda mozes i pitati svog pedijatra, znam da moj meni uvijek sve sazna 8)

nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci

Početno Polygynax i dojenje

Hvala na savjetu, ali ja sam zaboravila napisati da je moj ginekolog upoznat s tim da dojim i iz tog razloga mi nije dao tablete, nego vaginalete, kojeprema njegovim riječima imaju samo lokalno dejstvo, ali ja sam u uputstvu ipak pročitala da nisu za dojilje

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamat

Ako je tvoj pedijatar upoznat s tim da ti dojis, onda bi sve trebalo biti u redu.

To sto na uputstvu pise da nije kompatibilno s dojenjem bas ne znaci puno. Na jaaako puno lijekova pise da se ne preporuca trudnicama i dojiljama jer se na taj nacin zele zastiti u slucaju da se nekom nesto desi da ih se ne tuzi. U vecini slucajeva lijek je kompatibilan s dojenjem, ali te firme nisu radile bas testiranja na samim trudnicama i dojiljama, pa se na ovaj nacin zele zastiti od tuzbi.

Puno bolji izvor tocnih informacija o tome koji lijekovi su kompatibilni s dojenjem i trudnocom je od nekih neutralnih izvora, koji ce bolje preporuciti koji lijekovi zaista ne idu s dojenjem. Kolicina lijekova koja je zaista totalno nekompatibilna s dojenjem je vrlo mala... puno njih zahtjeva pracenje djetetetovih reakcija na lijek, a puno njih je i totalno kompatibilno s dojenjem. Uglavnom uputstva na lijekovima nisu najbolji izvor najtocnijih informacija koji su ljiekovi kompatibilni s trudnocom i dojenjem, vecinom doktori znaju koji su kompatibilni a koji ne.

Vjerujem da je tvoj doktor znao sve ovo, i da je u skladu s tim odabrao lijek

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •