-
Odjednom problemi s govorom
Borna je najnormalnije propricao s godinu dana ,velika je pricalica i stalno nešto ispituje.Najnormalnije je slagao recenice . U utorak odkad sam došla po njega u vrtić,on kao da je zaboravio pricati.Pokušava nešto reci ali to što izgovori je posve nerazumjivo.Tocno vidim da se napreže da izgovori ono šta misli ali nemože .Zaista sam zabrinuta neznam šta bi to moglo biti. :?
-
Jel se prepalšio nečeg? Probaj popričati s tetama što je bilo taj dan u vrtiću.
A njega ljubi i mazi.. i bit će opet velika pričalica..
-
ja bih otisla doktoru ukoliko se stvarno ne moze artikulirano izraziti i ukoliko nije rijec o tzv funkcionalnom mucanju (oko trece godine, prevelik fond rijeci i prevelika brzina kojm pokusava sloziti recenicu pa 'zapinje')
a doktoru bih isla zato da se iskljuci svaki moguci neuroloski razlog; ne prestanu pricati bas tek tako nakon sto jednom govore korektno
da li je bilo kakvih udaraca u glavu? padova? svakako se konzultiraj sa tetama
i drzim fige da nije nista
-
Nije bilo nikavih padova,tete još nisam stigla pitati ali obadvije su ok i mislim da bi mi rekle da se nešto dogodilo.To se njemu događalo i prije ,neznam zašto ali uvijek nakon vrtića ali je uvijek prošlo odnosno nakon pola sata bi poceo normalno komunicirati.I da zamuckuje odnosno kad krene nešto reci razvuce rijec naprimjer,vooode.Sad kad je shvatio da mu teško ide izbjegava uopce odgovarati na pitanja,uglavnom šuti.Moglo bi to biti funkcionalno mucanje ,dali neko ima malo više podataka o tome?
-
mucanje
ništa se ne brini, i mi smo imali takve faze i još uvijek ih prolazimo, prvi put se desilo isto bez povoda pa smo dosta čitali o tom fenomenu poremećaja fluentnosti govora kod mališana, čak posjetili logopeda, sve je prošlo nakon mjesec dana. i baš kad smo mislili da je gotovo ponovilo se ali s razlogom, sad smo svjesni da sa zamuckivanjem počinje ako je doživio nakakav stres, u našem slučaju grmljavina, a drugi put zubar. imaš puno topića o tome, i ja sam sudjelovala sa savjetima na nekima, ukucaj mucanje u tražilicu i sretno, ništa ne brini proći će, jedino moraš slijediti upute koje imaš na web stranicama za djecu koja mucaju da taj poremećaj fluentnosti ne bi prešao u pravo mucanje. da te utješim nama je logopedica rekla da se to javlja kod djece koja su izrazito inteligentna i emotivna! sretno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma