Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: ODVIKAVANJE od dojenja

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

E sad sam ja nemajka godine vjerojatno, al ja sam slično odviknula svoje dijete. Jer sam morala, preko noći. Jako sam se razboljela, dojenje nije išlo zajedno sa lijekovima. I tjedan dana smo postupno smanjivali a onda se prvi put odvojio od mene na pet dana,( a i morali smo zbog mog zdr.stanja) kod bake. I kad sam došla po njega bacio se na mene i primio me za cicu, al izgubio je refleks sisanja, samo je malo držao bradavicu u ustima, pa se nasmijao, dao i jednoj i drugoj cici pusu i spustio majcu te se otišao igrati.
    I ja sam bila uvjerena da sam okrutna, i strašno sam plakala..
    ali sam doista morala. Jakov je imao 19 mj. Dan danas obožava svoj cici, i nebrojeni broj puta na dan se mazi na taj način. I meni je to skroz normalno.
    Ne mislim da je osakaćen i istraumatiziran za cijeli život, i mislim da sam majka koja mu daje cijelu sebe, al u tom trenu života morala sam odvagati, (gotovo u život).
    Je, da mi je strašno teško zbog toga, htjela sam ga dojiti ma, beskrajno, uživali smo u tome, al tada ja nisam imala drugog načina.
    Dopustite još nekome sličnu situaciju.

I pri prestajanju, jer je bilo naglo, sam imala grozne probleme s cicama, a jako malo razumijevanja sam našla ovdje, ko da su se odmah stvorile predrasude prema meni jer sam naglo prestala dojit pa sam okrutna, sebična nemajka.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooooooooj, sad sam se sjetila kad mi je svojevremeno na poslu došao čovjek koji uzgaja konje i htio bi prodavati kobilje mlijeko, pa se ljuti na našu državu što nije zakonski reguliran status kobiljeg mlijeka, ne sjećam se više što je to točno bilo u pitanju.
    Uglavnom, priča on sa zvijezdama u očima o hranjivosti i ljekovitosti tog mlijeka i ja sve klimam glavom i vjerujem ja njemu, ali kad me počeo uvjeravati kako bi bilo izvanredno davati kobilje mlijeko malim bebicama jer je to nešto najbolje i najzdravije za njih i tako on pametuje onak svisoka, kao ja sve znam i držim vam predavanje...

E,onda nisam izdržala pa sam mu prilično ledeno odrezala da je za male bebe najbolje i najzdravije jedno drugo mlijeko. Pita on mene u čudu: Ma, koje, kravlje? Kravlje vam je znate ovakvo onakvo, a ja velim: Pa, majčino mlijeko, majku mu poljubim, to vam nije palo na pamet ?

Onda se brzo pokupio jer je vidio da ovdje ne bu niš prodal

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Pita on mene u čudu: Ma, koje, kravlje?
    (već se nabrusio za kontraudarac)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kasiopeja, a kako je on proveo tih 5 dana? Da li je puno plakao, ili nije? Koliko mu je to bilo tesko?

JA za koji mjesec planiram provesti par dana bez tonke. pa me zato zanima. Doduse, ja ne vjerujem da bi ona zaboravila na cicu, pa i da smo 10 dana odvojene (a ne planiram biti toliko).

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Imam puuno povjerenja u baku pa joj i danas vjerujem da nije plakao. I bio jako veseo. Ona, tj one ( obje bake, jer stanuju nedaleko jedna druge) su se jako puno bavile s njime. Ja sam ga zvala miljun puta dnevno.
    To je bilo prvo odvajanje i kad danas razmilsim podnio ga herojski. Ja ne, al nema veze.
    Ja sam bila uvjerena da moje dijete ne može zaboraviti dojiti ni nakon nekoliko tjedana nedojenja koliki je bio ovisnik al me stvarno iznenadilo kakoje brzo izgubio refleks sisanja.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kasiopeja

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    Moj tata se tako odvikavao od dojenja negdje tamo 1953, imao je 3 godine i dan danas se toga sjeća i spominje to kao nešto strašno.... I uvijek to predbacije svojoj mami. Znači dijete od nepune 3 godine si je to zapamtilo za cijeli život, da evo i u penziji to ne zaboravlja.
    kratka, a nevjerojatno zanimljiva prica!
    1950. godine je zena rodila dijete, tko zna koje po redu i ko zna koliko kasnije..mada to i nije bitno.pola drzave, a i sire je tada poslije rata bilo neishranjeno, hodalo boso i u dronjcima. svasta su djeci davali da jedu..tko zna kakvo mlijeko, brasno, alkohol i razne tekucine..da mozda bolje spavaju dok su isli u polje raditi. ova zena je svoje dijete dojila 3 godine i ko zna koliko je krvi paralelno ipisala. shvatljivo mi je da dijete shizne u toj dobi ako, no nevjerojatno mi je da zreli ljudi ne mogu sagledati stvar iz neke druge perspektive osim kroz cistu sebicnost. sto si zena misli dok joj sin sad vec stari konj to predbaci s vremena na vrijeme?! pokusavam si zamisliti scenu u kojoj 50 godisnjak kenja starici sa 70 i kusur kako ga je odvikavala od dojenja..to valjda izvlaci kao cijelozivotni joker kad mu nesto nije po volji. jel ima pravobranitelj za roditelje?..ovo mi je cisti oblik emocionalnog zlostavljanja roditelja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da čovik od 50 g ima još puno toga za prebaciti mami/tati
    ne samo tu jednu epizodu
    bitno je to da je on to zampamtija kao gadan doživljaj, a ne ka šta večina misli da djeca brzo zaboravljaju
    ne zaboravljaju samo se prilagođavaju, ako oni dječaci (7-9g) s kalašnjikovima

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •