slažem se da su privatni vrtići lošiji od državnih. ja sam odgajatelj po zanimanju i prema onome što sam ja vidjela državni su deset puta bolji, pa vam svima i preporučam državne
Nana4, pa ne treba generalizirati :? I među državnim i među privatnim vrtićima ima dobrih i manje dobrih pa čak i loših. Sjeti se samo nekih priča iz državnih vrtića koje su se pojavljivale na forumu;

npr. http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=45657

ili npr. odgojna mjera zadržavanja djeteta od 16 mjeseci za stolom, tako da mu se nožica uglavi između naslona i dijela za sjedenje na stolici

ili npr. od moje frendice mali koji je išao u vjerojatno najpopularniji zagrebački vrtić na privikavanje je slušao rečenice tipa: "Sram te bilo nećeš jesti!", "Ako nećeš jesti, ostat ćeš unutra, a svi se idu igrati van!" (problem je što se ovo dijete jaaako dobro verbalno izražavalo- slagalo rečenice i ponavljalo k'o papigica već s godinu dana pa je lijepo glumio ove scene za stolom :shock: ) - dijete je doslovno imalo traume nakon 2 tjedna privikavanja

Dakle, slažem se da ima i loših priča iz nekih privatnih vrtića, ali nemojmo pretjerivati s generalizacijama pa sve državne proglašavati predivnim mjestima, a sve privatne groznim. To naprosto nije istina i u privatnim vrtićima može biti lijepo i tete mogu biti super 8) , govorim iz osobnog iskustva.

Ne generalizirati!