Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: preseljenje u inoz...a bivši?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno preseljenje u inoz...a bivši?

pitam za svoju frendicu, i hitno je, pa, curke, ako imate bilo kakva iskustva, pls savjet

Koja su prava bivšeg muža da spriječi bivšu ženu sa zajedničkim djetetom da se preseli u drugu zemlju? mislim, kaj je s alimentacijom, može li joj "zabraniti" odlazak, na bilo koji način je zafrkavati, mislim ipak da ne može, ali ima li netko iskustva iz prakse?

ako bude problema s viđanjem djeteta, jer on ne poštuje, ima li on kakva extra prava kaj nama trenutno ne padaju na pamet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

muk. niko ništa ne zna?

a imate kakvu dobru odvjetnicu koja se bavi isključivo obiteljskim pravom?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da li majka ima jedina skrb nad djetetom ili imaju zajednicku?
    ja mislim da je to bitno oko ovoga da li joj moze zabraniti odlazak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da piše da je skrb dodijeljena majci, ali ni frendica sad nije sigurna, mora provjerit doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

frendica je morala imat suglasnost bivseg kad je selila u canadu, ona je imala skrbnistvo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako, doma smo skupa gledale u rješenje. potpuno smo zbunjene, riječ skrbnik se opće ne spominje.

tri bitne stvari pišu, da će dijete živjeti s mamom, da će otac plaćati toliko i toliko do tog i tog u mjesecu i da će viđati dijete tada i tada. i to je sve, par puta ponovljeno malo drukčijim riječima. skrbništvo...nigdje. meni opće nije jasno jel to onda zajedničko ili ako dijete živi s mamom je njeno.

ovo za suglasnost...nda na to smo mislile...tip i je koji bi mogao raditi probleme...ali suglasnost...a žena se želi udati za stranca i odseliti...

ako još nešto znate, bilo što, pls pišite

i hvala

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

koliko ja znam kad se roditelji rastanu postoji možemo to reći nekakva prva faza (koja to može i ostati ) da je djete pripalo majci,a otac ima pravo viđanja, u tom slučaju majka treba tražiti pristanak oca za seljenje, druga je faza (to je tražila moja frendica) kad se otac uopće ne interesira za djete niti plaća alimentaciju pa je ona tražila da ima skrbništvo nad djecom i u tom slučaju ona ima pravo bez njegovog pristanka voditi djecu bilo gdje, treća je faza koju je ona isto pokrenula, ali nije još konačno da je ocu oduzme očinstvo,...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

meni u papirima je jasno navedeno da samo ja imam skrbnistvo nad djetetom ,shodno sa tim netrebam suglasnost od mbm u bilo kojoj vezi sa djetetom sto god da obavljam(primjer-nedavno sam trazila ispis iz drz. za sebe i dijete i tu nisam trebala pristanak mbm jer ja imam skrb).

ali...savjetujem tvojoj frendici da se ode dobro raspitati u vezi njezinog slucaja kod nadleznih organa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •