Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: razmišljam o razvodu,savijet pliz

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno razmišljam o razvodu,savijet pliz

udala sam se za razvedenog čovjeka koji ima sina od 12 godina,a mi bebu od 2 mj,u prvom braku živio je kod njegovih koji su im čuvali sina i plaćali račune,nisu radili,probali privatno i propali,ja sam ga upoznala kad je došao u zg,dva puta sam mu platila dugove i digla kredit za firmu,njegovu,stan i auto,stalno ga krpam,njegovi,kad se beba rodila nisu donjeli ni cvijeće,pokušavam mu naći posla,ali on samo priča da je za njega to velik pritisak,sa svojima sam se zbog njega posvađala,volim ga,šta da radim

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno - ja mislim da je on parazit i emocionalni vampir

sto tocno volis na njemu tj. kod njega?
    i volis li vise sebe ili njega?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

tko ne radi ne treba ni jesti....a pod tim mislim na sve parazite ovog svijeta.....

a prepitaj se je li to ljubav,zaluđenost ili ne želiš priznat sama sebi da si pogriješila

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Nije moje da sudim. Ali iz tvog posta, mogu samo potpisati Mukicu.

Ali mi ne bi bile žene, da ne nađemo nešto lijepo i u ovakvim, kako Mukica kaže, parazitima i emocionalnim vampirima.

Stoga opet moram potpisati drugi dio Mukičina posta: Što to toliko voliš na njemu?

i dodati

...da dopuštaš da te taaakooo iskorištava? (samo moj sud iz tvojeg posta).

I dodajem: ako razmišljaš o rastavi, očigledno ti je dosta. Ali ono što ti treba, to je "triger" ili okidač. Ili drugim riječima "kap koja preliva čašu". A to ti se očigledno još nije desilo. Jer da je, tvoje nedoumice ne bi bilo.

U svakom slučaju, ako se odlučiš rastati, savjetujem ti da to učiniš u što kraćem postupku.

A opet s druge strane, ukoliko shvatiš da ti je on strahovito bitan u tvom životu i da ga voliš bez obzira na sve, radi svojeg mira moraš pokušati sa njim razgovarati i natjerati ga na neki posao. Neka se "nađe" u nečem.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

očitoje tako,ne znam,borim se sama sa sobom,nisam si u stanju očite stvari priznat,s mamom ne pričam jer mi je rekla da je parazit,govorio mi je da setrznuoda će radit u toj firmi, a sad muje sveteškoisamo bi da ja dižem kartice.Davala sam mu novac za prvo dijete, a sad mi za naše prigovara.Poslje faxa sam imala rak jajnika i kemoterapijupa sam nakon svegamislila kak je super jer me netko želi

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o boze
    bjez od njega

ako trebas pomoc i podrsku ja cu ti je dati
    al nitko te takav ne zasluzuje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rokobj prvotno napisa
    očitoje tako,ne znam,borim se sama sa sobom,nisam si u stanju očite stvari priznat,s mamom ne pričam jer mi je rekla da je parazit,govorio mi je da setrznuoda će radit u toj firmi, a sad muje sveteškoisamo bi da ja dižem kartice.Davala sam mu novac za prvo dijete, a sad mi za naše prigovara.Poslje faxa sam imala rak jajnika i kemoterapijupa sam nakon svegamislila kak je super jer me netko želi
    Samo jedno: NAUČI VOLITI SAMU SEBE! Jer ti si jedinstvena i neponovljiva. Jer ako TI sebe ne voliš i ne cijeniš, kako možeš očekivati da će te netko drugi voliti i cijeniti?
    Imaš dijete koje MORAŠ odgojiti najbolje što znaš. Kako mu misliš uliti samopouzdanje i ljubav prema samom sebi, ako ti to ne posjeduješ?
    Grube riječi, ali moraš se trgnuti. I naučiti voliti. I naučiti cijeniti SVOJ život. A ne živjeti tuđe probleme.
    Trgni se, radi sebe i svojeg djeteta.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

on mi je drugi u krevetu,nemojte se smijat,toliko sam se borila za tu vezu,glupo,ali teško mi je priznat poraz,,onda glupi strah kako ćemo sami,a većinom smo sami i sve više volim kad ga nema,uvijek mi se sprdao kakva sam u krevetu,u kući

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

on mi je drugi u krevetu,nemojte se smijat,toliko sam se borila za tu vezu,glupo,ali teško mi je priznat poraz,,onda glupi strah kako ćemo sami,a većinom smo sami i sve više volim kad ga nema,uvijek mi se sprdao kakva sam u krevetu,u kući
    i što to u njemu voliš da dopustiš da te ismijava i da te iskorištava? :?

Trgni se. I to što prije. Radi sebe i svojeg djeteta.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala cure,nemam nikog na svojoj strani,starci mi kažu,sama si birala, ,prvo sam mislila da ima lošu sreću u životu,klasika,ja ću ga spasit,promijenili smo sve,opet nije valjalo,jučer mi kaže kako su djeca generacijama odgajana pljuskom i tumije puklo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

potpisujem cure.kao prvo cim razmisljas o razvodu to je znak da ne stima veza.a ako on nema osjecaj odgovornosti prema prvom djetetu i tebi i vasem djetetu sada te ti moras sve brinuti...oprosti to nije uredu. mozda ga volis,a mozda ne zelis ostati sama pa mislis da ga volis....to je bio moj problem. nadalje ko jekome koji u krevetu i sl.....daj molim te.....ponos je bitan i zdrava okolina za dijete.samim time sto si ga krpala i to radis dokazuje da se mozes brinuti za sebe i dijete a on da je priljepak lijeni i nista vise.oprosti ako sam gruba,lako je biti ostar sastrane kada gledas,a tesko je tebi koja si vetzana za njega. da se razumijemo i ako se rastanes jos ce ti neko vrijeme biti jako tesko jer ces ga voljeti ili to misliti....i sl. cuj ne moze nitko to odluciti umjesto tebe,ti sama moras znati kakav zivot zelis i dal ga sada zivis kao takvog sa svojim djetetom. ja nisam imala te dvojbe,mene je moj ostavio i sada nakon1,5 god jos patim jako...npr za dva tjedna se zeni, ali znam da je bolje ovako nego da je ostao posto me nije niti volio niti postivao.akakav je dokazuje i to sto je u dugovima,zbog toga je otisao iz zemlje a uredno je bankama i karticama ostavio moj kucni broj i adresu za kontakt i sada mene ganjaju za pare,a on putuje po australiji i baliju i radi megalomanske svadbe,alimentacija nikada na vrijeme.....to je parazit bez karaktera. prema tome ti sama moras znati sto zelis. da ja sam zeljela biti ta u bijelom prije s njim,ali nikako ne bi zeljela sada biti ta u bijelom s djetetom s tolikim problemima i dugovima koje radi. svaka punoljetna osoba je odgovorna za sebe,a nasa djeca moraju dobiti ono najbolje od nas. ja sam spremna dati svoj maksimum mom sinu,koliko ce dati njegov otac to nije moj problem niti dio moje savijesti,koliko si ti spremna dati svome djetetu i sebi od zivota :?
    oprosti ako sam te povrijedila.ja sam samo promatrac sa strane i dajem svoje misljenje a ti ces morati napraviti odluku o zivotu.
    zelim ti mudrost,mir i srecu tvom malom

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

roko bj, mama san ti je napisala lijep post o samopoštovanju i ljubavi.

bitno je da se založiš za sebe i da nedaš da te drugi gaze, a najmanje "u ima ljubavi". to je tek šuplja fraza nekome tko gleda sa strane.
    zaslužuješ bolje, a samo je na tebi hoćeš li si to priuštiti ili ne

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

rokobj, teško je napraviti u životu rez.
    teško je ići protiv svojih osjećaja (nije srce biralo u koga će se zaljubiti).
    teško se dignuti sa samog dna i početi ispočetka.
    strah. tisuću novih stvari, nepoznatih.
    treba u srcu iščeprkati snagu.
    inat.
    vjeru.
    u sebe.
    zakoraknuti...
    teško je biti sam u svemu tome, ne imati podršku. nekog ko će te barem slušati. i ne osuditi. nikada ne osuditi. nekog ko će te razumjeti ma što god napravila.
    ljudi daju savjete i naljute se ako ih ne poslušaš. dignu ruke od tebe.
    ne daj se.
    želim ti puno, puno sreće.

pipi langstrumpf

Početno no comment!!!

Moja ti,nisam znala da je takva situacija kod vas!Nemam riječi!Ako želiš pričati s nekim tko je to isto s njim prošao,reci.Sorry što ti to ovako kažem,al sad sam pročitala sve ovo i jako se iznenadila pa je ovo prva reakcija.Jako mi je žao što prolaziš sve to,ja te razumijem u potpunosti.A to si možeš misliti!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti to sve skupa gledam i ovak
    bolje mi je sad kad sam 51% sretna i 49% nesretna, nego kad sam bila 97% nesretna i 3% sretna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolje budi samohrana mama jednog djeteta nego samohrana mama jednog malog i jednog odraslog djeteta. ovaj velki ce uvijek bit najpametniji, sve ce znati najbolje i nikad nece biti uz tebe kad ces to trebati i oduzimat ce ti dragocijeno vrijeme potrebno za malo dijete.

to nije partner to je stvarno parazit

i ja nudim podrsku kad se odlucis na prekid

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga... potpuno te razumijem. Ne znam što nam dođe da dozvolimo takav manjak samopouzdanja i samopoštovanja.... Ja svojoj djeci tupim da mogu sve što hoće i da im ništa nije prepreka... Al baš nisam neki uzor.

I meni je moj tupio ah kako kuham... i kakva sam u krevetu, i onda sam prestala kuhati za njega jer meni niko ne kuha, a za krevet.... pa već dugo sam se osjećala kao objekt tak da tu niš ne gubim...

Ti si i u boljoj poziciji. Imaš karijeru, dijete, sigurna si materijalno. Ne znam zašto sebe ne voliš. Pogledaj se u ogledalo... lijepa si i možeš osvojiti svijet...

Jesi čitala slučajno Cohela???? 11 minuta? Ili Sjela sam na obalu rijeke Piedre i plakala?... Toplo preporučam

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Slažem se sa svime što cure savjetuju.Ma pred tobom je život puno sretniji,sa malim anđelom Ne daj se i bori se hrabro za bolji život,ja bi takvog brzo rješila uh užas :shock: Puno pozdrava i podrške!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ok, valjda je potrebno u životu imati 56 kalvarija da bi čovjek prepoznao istinu.

a istina glasi; sve si si sam kriv!!!! Meni je isto moja priča teška skroz na skroz, ali eto; sve sam si sama kriva!!!

Zapravo hoću reći ovo: Ako je potrebno osobi 56 kalvarija, što emocionalnih, što egzistencijalnih, u životu neka je! Samo neka to bude mimo djece. I ja sam imala svoje užase i idalje ih imam, ali sada imam dijete, za koje sam JA odgovorna.

JEDINO SAM JA SVJESNA TE ODGOVORNOSTI, MUŠKARAC NITI NE MOŽE NASLUTITI KOLIKO SVOJIM PONAŠANJEM, BEZOBRAZLUKOM I NEDOSTATKOM PODRŠKE SVOJOJ PARTNERICI MOŽE ŠTO POSREDNO ŠTO NEPOSREDNO NAŠKODITI DJETETU. Pogotovo ovakav kvazimuškarac ko što su tvoj i moj.

I tako, baš zbog toga, samo MI smo odgovorne za dobrobit i psihičko zdravlje svog djeteta.
    Kako ću Ja dalje postupiti u životu, na čiju ću dobrobit ja misliti. Kome ću Ja pomoći i što je zapravo moja moralna dužnost.

Nekada su ljudi mislili da se u braku mora pošto poto ostati, tako su djeca iz tih istih (svakakvih, pogrešnih, čudnih) brakova nadalje učila od svojih roditelja iste vrijednosti i prenosila ih dalje na svoju djecu i svoje partnere. Upravo zato se i dalje kroz naše društvo prožima patrijarhat i česta su zlostavljanja u obiteljima, koje se drže zajedno zbog slabosti žena.Zašto krivim Žene.
    E pa draga moja zato što sam svjesna da su žene jače od muškaraca. Žena ako odluči može sve. Sposobnije smo, snalažljivije i kad nas život stisne i kad mislimo da ne možemo, MOŽEMO!!

U vijek možemo 3 puta više nego mislimo, a kad su djeca u pitanju da ne govorim. Ne znam dali si čula da je majka golim rukama digla auto kad joj je dijete bilo zarobljeno ispod njega. To je samo ilustracija!!!

I zato draga sve što trebaš je odlučiti. Nemoj biti papak, jer češ sama sebe kriviti za sve negativne posljedice cijeli život.
    Molim te, daj se skoncentriraj na svoje dijete i sebe. Sve što trebaš je znati da si odlična mama i da ono što će ti jedino u životu ostati kao vrijednost je tvoje dijete. A šta ćeš ti s tim kartama napraviti.....

samo molim te da ne bude auzmeš.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rokobj jel se šta promjenilo?možda muž urazumio i promjenio na bolje,opet nekako je ipak sve moguće.Kad vide da žena može sama jer mora onda se nekako trgnu ali nije pravilo.Želim ti da bude sve u redu sigurno si jaka žena.Znam da ćeš odlućit naj bolje a strpljenje je dobra vrlina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj piky prvotno napisa
    Upravo zato se i dalje kroz naše društvo prožima patrijarhat i česta su zlostavljanja u obiteljima, koje se drže zajedno zbog slabosti žena.Zašto krivim Žene.
    Draga Piky, molim te nemoj kriviti žene za patrijarhat!
    Upravo takav stav održava patrijarhat na životu. Žene ostaju u nasilju jer nemaju dovoljno podrške izvan i unutar sebe da se od njega maknu, ne zato što su po prirodi slabe.
    Možemo pričati o preuzimanju odgovornosti za sebe i svoj život, ali nikako o krivnji.
    Ne zamjeri, ja teoretiziram, a ti imaš osobno iskustvo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ok!! Dužna sam Vam ispriku.

Kontkest je trebao biti točno tako kako si rekla. Preuzimanje odgovornosti za svoj život, ali ne samo svoj. Djeca su najvažnija.

A to je jedina premisa koja me dovodi do tog zaključka. Djeca bi svakoj majci trebala biti važnija od samih sebe. Uzeti djete i odvesti ga iz situacije koje mu škodi bi trebao biti cilj svake majke čije dijete stradava niti krivo niti dužno. Muškarci (čast izuzecima) nisu opremljeni da tako razmišljaju. Al mama je mama. I ako moje dijete bude mene jednog dana okrivljavalo da sam mu oduzela oca, neka!! Ja u ovom trenutku želim da mi dijete ne odraste u uvjerenju da je u redu vrijeđati, maltretirati i udarati ženu.

Sve što želim je reči da djetetu treba red, mir, stabilnost i ugodna svakodnevica da bi moglo napredovati i učiti o vrijednostima koje su ispravne. A ako žena nije svjesna svoje snage i ako joj fali ona unutarnja podrška, neka samo prije svega misli na to svoje malo koje je rodila i snaga će doći sama po sebi.
    Odajem ovim putem priznanje svim majkama koje su bile dovoljno hrabre da to spoznaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Mislim da ej supr što nakon teške bolesti imaš klinca, malog slatkiša i da će ti bit lakše damoj.A on kad se skulira i počne živjeti odgovorno (u što sumnjam) onda s njim možeš pričati. Ti paraziti: fuj, fuj, fuj!
    Tebi se divim i nemoj misliti ni u jednom trenutk da si manje vrijedna, dapače cijeni se više jer si uspjela tako tešku bolest proći! Ekad te ona nije uspjela slomiti neće ni traj komarac od tvog muža! :D
    A ne sumnjam da ćeš se pomiriti sa svojuima i da im je užasno teško gledati kako nakonsvega proživljavaš i emocionalnu dramu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Voli ti njega i dalje, ali moraš voljeti i cijeniti sebe!!
    Ako želiš gladnom čovjeku pomoći- nauči ga pecati, i nemoj ga ribom nahraniti jer će već sutra opet biti gladan.
    Pitanje je ne želi ili ne zna i ne može- neki ljudi jednostavno nisu sposobni zarađivati.
    Predlažem da pokušaš postaviti pred njega svoja očekivanja da ti pomogne i ako ti već jedina radiš a on iz nekog razloga nije uspješan zarađivati, ostala zaduženja su njegova i to je to- ti mu se naravno pridružuješ kada možeš. (naravno kada bebica bude veća)
    Tebe kritizira zato da bi prikrio svoje neuspjehe, a tko zna, možda može biti uspješan u kućanstvu??
    Koliko vidim takav je već duže pa je sigurno da ti neće biti lako reprogramirati odnose, no uvijek se isplati pokušati ukoliko se volite a rastati se možete uvijek.
    Čula sam da neke obitelji i tako funkcioniraju- on se ostvaruje doma, a ona na poslu i sve 5.
    Razgovarajte o tome i reci otvoreno da bi ti i takva pomoć od njega puno značila, predloži mu, i ne zaboravi ga podržati ako pokaže dobru volju.
    Ako te voli i ako mu je stalo mrdnut će se, a ako ne - pregrizi i bježi!!!
    Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: razmišljam o razvodu,savijet pliz

,ja sam ga upoznala kad je došao u zg,dva puta sam mu platila dugove i digla kredit za firmu,njegovu,stan i auto,stalno ga krpam,
    Ova rečenica jako puno govori.
    Znam da je lako sa strane dijeliti savjete,ali stvarno bi se trebala zapitati zašto ga voliš?
    Njemu je,pak,s druge strane,pala sjekira u med.

I zašto si se zbog njega posvađala sa svojima?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad ću ja direkt u glavu

rokobj imaš nisko samopoštovanje i lošu sliku o sebi

zbog djeteta se moraš promijeniti

jer ako se ne promijeniš, opet ćeš naletiti na istu vrstu muškarca...

evo

za početak link 1

i link 2

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otkud je ovo isplivalo?

meni se čini da je žena odustala od razvoda (bar po ostalim njenim postovima :? ).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ups

gledam live earth, pa nisam skužila datum prvog posta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •