Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Mali Buddha

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Mali Buddha

Molim pomoc.
    Pokusavam svog malog istrazivaca staviti u sling u Buddha polozaju, ali nam ne ide. Problem 1 je kako mu saviti noge. Upute kazu kao kod turskog sjedenja, i iako on radi sve moguce vratolomije s nogama u kadici dok se kupa, kod ovog polozaja je sasvim druga stvar. Ili se ja bojim...
    Problem 2 je i samo ubacivanje u sling, imam osjecaj da mu debele pelene + zastitne gacice prave smetnju dok se blago savija prilikom nasih pokusaja.
    Negdje ocito nesto propustam napraviti dobro, ali sto??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se od neki dan nosimu u buddhi.
    ne znam, ja ju samo uzmem i odozgora uguravam u sling, a istovremeno joj savijem nogice ispred tijela (nogice moraju biti ispred, nikako ispod gize). i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijepo se vidi gdje joj je stopalo
    http://public.fotki.com/Lutonjica/ma...fotke0084.html

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

On ovako sjedi u kadici bez problema 8) Ali sa slingom se borimo.

Mozda nedovoljan broj pokusaja... budemo probali pazeci da su nogice ispred. No, kao sto rekoh, imam osjecaj da mu debele platnene preko trbuha smetaju da se fino savije prema naprijed :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lut..nove fotke..baš su super...

I ja sam Luku pokušala nosit u buddhi, al mi se činilo jaako neudobno, pa smo ostali na boku.
    A do kad je pametno nosit dijete da gleda naprid? Jel dođe vrime kad bude jednostavno prevelik za takvo nošenje?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prema instrukcijama koje sam ja citala, pise da Buddha moze od 3 mj. nadalje. E sad, koliko je to nadalje...

I meni se cini malo neudobno, ali bebacu definitvno nisam jako zanimljiva u zadnje vrijeme ja osobno, nego sve oko sebe istrazuje, pa mi se taj polozaj cini kao odlicno rjesenje.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ornela S. uživa u Buddha položaju. pogledaj tu na ring sling videos ima lijepo prikazan i taj položaj. ja S. jednom rukom držim ispod pazuha a drugom joj jednostavno prekrižim nožice jednu preko druge a guzu spustim u sling. onda zategnem i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ornela, i moja marge i kailashina sunčana isto nose platnene - nije u tome problem

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah, znam, nije ni meni logicno da mu smetaju...ili sam ja isprobavala kada je imao predebele slojeve pa nije islo ili sam nesto ful krivo radila... no nisam mu uspijevala utrpati nogice unutra bez da mi se ucini da mu je neudobno.

kailash, hvala za linkic, Alan i ja smo ga sa velikim zanimanjem odgledali Danas je imao zadnje cijepljenje i malo je placljiv, pa budemo probali sutra.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam Gaba samo još malo više zarotirala tako da nije ful od mene, nego nekako malo kao bočno u odnosu na mene. A znam o čemu pričaš jer bih ga ja sebi namjestila za sekundu, a MMu tek nakon pola sata, a da uopće ne kužim što radim krivo :?
    I da - nogice kao da budu čak malo više od same guze tak da ne sjedi na njima.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jucer uspjeli, a danas se vec sepurili po posti i ducanu

Mali Alan = Mali Buddha

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E da, zaboravih - imam "Baby book" dr. Searsa i u njoj je dosta napisano o nosenju djece. U dijelu o slingovima ima jedan polozaj koji navodno preferiraju tate - beba je na tatinom ramenu, a sling nekako prebacen preko bebe, uopce ne kuzim kako, jer nije ilustrirano gdje su ringovi. (Mogu sutra postaviti sliku.)

Zna li neko o cemu pricam?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Jucer uspjeli, a danas se vec sepurili po posti i ducanu

Mali Alan = Mali Buddha
    :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako neka od vas ima neki link sa slicicama kako maramu vezati za Buddha polozaj bila bih vise nego zahvalna da to podelite sa mnom. Mama streberka da pocne da vezba

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ako neka od vas ima neki link sa slicicama kako maramu vezati za Buddha polozaj bila bih vise nego zahvalna da to podelite sa mnom. Mama streberka da pocne da vezba
    znam samo za sling položaj buddha... :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure, samo da vam se zahvalim na ideji kako da se nosimo. Vec neko vreme se okrece ka napred, probala sam da ga nosim malo sa strane i nije lose, ali kada sam procitala ovaj topic odmah sam pokusala i super je!! Shivi se mnogo svidja, a meni je super lako da ga tako stavim plus sto mi je i nekako lakse da ga tako nosim. Ne osecam toliko njegovu tezinu. Mada, mislim da nije da se predugo nosi u tom polozaju, ali je stvarno super za vecu bebu.
    Hvala

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nasla na nekom sajtu, polozaj u marami je u stvar dupli krizni, samo bebu stavite u buddha polozaj :D

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Nasla na nekom sajtu, polozaj u marami je u stvar dupli krizni, samo bebu stavite u buddha polozaj :D
    ok, probat ćemo

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Danas smo kupili sling i probali taj budda položaj i sad vidim lutonjice da smo se dobro nosili. Thanks.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Danas smo kupili sling i probali taj budda položaj i sad vidim lutonjice da smo se dobro nosili. Thanks.
    :D :D

Mi se sad samo tako nosamo, a marama skuplja prasinu.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Koliko dugo nosite bebe u ovom polozaju? Mi smo se jucer nosili nekih 45 min i stvarno je uzivala to cijelo vrijeme, a onda je pocela plakati, kad sam je izvadila imala sam osjecaj da su joj nogice utrnule ili da ju bole, kmecala bi kad bi ju pipkala po stopalima. A cijelo vrijeme sam pazila da joj je udobno. Ne znam, mozda sam previse stegnula? Koliko to uopce treba biti stegnuto?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Gdje su sve slingasiceee???

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Heh, na moru.
    Potaknuta gornjim postovima i ja sam se sjetila da bi i moja mogla u buda položaj, ali... Super joj je jedno 5 minuta, smije se i veseli, a onda počne negodovati. Mislim da čak i nije zato jer joj je neudobno nego zato jer se osjeća nesigurno. I ja imam osjećaj da će mi ispasti, stoji jako daleko od mog tijela, a ne znam koliko jako mogu stegnuti da joj noge ne polomim. Ima li tko savjet?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hm, da, to je i moj problem, koliko stegnuti? Cini mi se da sam ja ipak prejako stegnula jer mi nije bila tako daleko od tijela, a ni ona se nije zalila. I jos jedna stvar, ruke unutra ili van? Ja sam joj stavila vani jer ionako voli mahati stalno, pa sam onda skuzila da joj se tkanina od slinga na jednoj ruci urezala i zacrvenilo se. Uhhhh

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Alana nisam nikada nosila ovako duze od sat vremena, no ne zbog njegovog negodovanja nego jednostavno nije bilo prilike.
    A svaki put kad ga izvadim, pratim da li pokazuje neko olaksanje i nisam primjetila da mu polozaj smeta.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Orenela a je l mozes opisat ikako koliko stegnes sling? I stavljas li mu ruke unutra ili van?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hm...
    krenem tako da ringove stavim visoko na rame, da se kompenzira klizanje prema dolje prilikom zatezanja. Bebu stavljam potom u dzep malo blize boku (strana suprotno od ringova) i ona zatezem sling dok ne osjetim da mogu svoje mladunce lijepo smjestiti tocno ispred trbuha.
    Zatim uzmem onaj kraj slinga (gornji) koji je ispred bebe i posebno ga zategnem vukuci ga u stranu, jer ako ga vucem prema dolje onda bas ne ide.
    Sto se rucica tice, nikada ih ne izvadim obje van potpuno bez da bebu dodatno pridrzavam. Uglavnom mu je jedna ruka van, ili obje unutra, sad se jako zabavlja proucavanjem svojih nozica

Javi kako vam ide

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala Ornela!
    Ipak smo se zadnjih dana vratili klokanici tako da malena gleda prema naprijed, izgleda da jako voli mlatarati nogicama kad god joj se nesto svidi a to je jako cesto, a to ne moze raditi u slingu, pa eto, jos cu malo pricekati...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama isto ne ide buddha položaj. Probala sam dva puta, prvi put je bila nervozna pa smo brzo odustale, a drugi put je bila raspoložena, ali posle 10-tak minuta je počela da plače. Mislila bih da joj je previše podražaja okrenutoj tako, ali kad idemo u šetnju sa MMom, on je nosi na rukama najnormalnije i ona satima ni ne zucne. Tako da ne znam šta joj ne paše.... A možda nam treba samo malo vremena.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo, neki dan smo se svezali i osjećala sam se gotovo ugodno i sigurno. Skužila sam da je problem zategnuti unutranji kraj dok je beba unutra, pa sam najprije jako zategnula unutranji, olabavila vanjski, ubacila malu, zategnula i rezultati su tu: http://picasaweb.google.com/bsmilovic/4Mjesec Mislila sam da sam našal rješenje, ali dan poslije je opet bila koma.
    Može kakav komentar/savjet slika?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni se cini OK, a je l bilo kakve razlike izmedju ovog i dana poslije? Mislim, u vezanju ili polozaju?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    Meni se cini OK, a je l bilo kakve razlike izmedju ovog i dana poslije? Mislim, u vezanju ili polozaju?
    Pa ja sam mislila da nije, ali očito je jer je ispadala na sve strane, a ja se krivila da ju zadržim. :/
    Voli i traži da se nosi na naprijed, ali buddha nam nije neka dulja opcija jer jako, jako bljuca, a taj položaj to pospješuje tako da ga mogu koristiti samo u rijetkim trenucima kada joj je želudac na miru.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

blis, meni se čini ko da ti ovaj gornji dio nije dovoljno zategnut
    , pa da ti je beba previše daleko od tebe. možda griješim :?

L. se obožava tak nosati i drugi položaji više ne dolaze u obzir
    isto zna bljucnuti, ali ne previše tak da smo to zanemarili

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    blis, meni se čini ko da ti ovaj gornji dio nije dovoljno zategnut
    , pa da ti je beba previše daleko od tebe. možda griješim :?
    I ja to mislim, ali ne znam do koliko mogu zatezati da joj noge ne polomim? Zapravo, imam ideju, sutra ću je iskušati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne središnji dio gdje su noge, nego samo ovaj gornji kraj, ispod vrata; ne znam kak da to objasnim
    recimo da onaj rep od slinga ima tri dijela: gornji rub, srednji dio i donji rub. ja stavim maloga u sling, onda zategnem prvo donji, pa malo srednji, i tek onda gornji (taj ispod vrata-ako ga prejako stegneš onda ih guši i reže ispod rukice koja viri van). a taj srednji dio di su nogice možeš malo otpustiti ako ti se čini da je prejako - iako se mi svežemo tak da su mu noge maltene u ustima i niš se ne buni

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne središnji dio gdje su noge, nego samo ovaj gornji kraj, ispod vrata; ne znam kak da to objasnim
    Jasno mi je što hoćeš reći. Na slici se vidi što visi. Nisam stigla isprobati, ali čini mi se da taj gornji kraj ionako ništa ne drži. Poigrat ću se...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

drži ako ga zategneš jer ide ispod jedne rukice tak da nemre klampati prema napred

mi se sad fort tak nosamo, a reakcije ljudi su

- gle kak te to mama stisnula!
    - jel njemu iudobno tako?
    - a di su mu noge :shock: ?

s tim da svi bulje opako (žena u pošti mi jučer nije niš znala reći o onome kaj sam ju pitala jer nije odvajala pogled od L.), a mnogi priđu i pipaju di mu je kaj :shock:

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi se sad fort tak nosamo, a reakcije ljudi su

Lako za ljude, ali i moje rekacije su još uvijek takve. Opustit ću se već.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

...a reakcije ljudi su

s tim da svi bulje opako (žena u pošti mi jučer nije niš znala reći o onome kaj sam ju pitala jer nije odvajala pogled od L.), a mnogi priđu i pipaju di mu je kaj :shock:
    E svasta!!

Ovaj polozaj u slingu je za mene i mog bebaca prava uzivancija, jako smo zanimljivi gdje god se pojavimo, dobijemo i podijelimo desetke osmijeha, a cak i suzdrzani Englezi moraju prokomentirati prizor. Reakcije koje mi dozivljavamo (zanimljivo, ljudi se uvijek obracaju bebacu) su iskljucivo pozitivne:
    - kako je tebi tu fino i udobno,
    - ti bas lijepo sve vidis,
    - slusas mamino srce,
    ...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Jasno mi je što hoćeš reći. Na slici se vidi što visi. Nisam stigla isprobati, ali čini mi se da taj gornji kraj ionako ništa ne drži. Poigrat ću se...
    anki, imala si pravo. Kada zategnem gornji dio puno bolje stoji, a uz to još sling spustim čim niže na rame (onaj dio s prstenovima) i onda se osjećam puno sigurnije.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Mali Buddha

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    ...
    Problem 2 je i samo ubacivanje u sling, imam osjecaj da mu debele pelene + zastitne gacice prave smetnju dok se blago savija prilikom nasih pokusaja.
    Iscitavam opet ovu temu i upada mi u oci ovaj detalj. U vrijeme kad smo tek ucili ovaj polozaj, bebac je najcesce nosio TotsBots pelene + zastitne sa cicak trakom. Gotovo sam sigurna da su mu ti debeli slojevi koji su isli preko samog trbuha bili neudobni dok sam ga savijala, jer je znao pokazivati znakove neudobnosti. Eto, ako taj detalj moze nekome pomoci...

Polozaj je inace bio pravi hit, tete po ducanima a osobito blagajnice su uvijek razgovarale s bebom jer su si nekako bili na istoj razini. Sad ga sve manje nosim tako jer je postao tezak Mislim da je sljedeca faza sa slingom nosenje na boku, iako trenutno uglavnom vozimo maramu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tako se i L. nosila. obozavala je! naravno dok ga nije prerasla.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Do koliko meseci ste nosile bebu u ovom polozaju?
    Ja sam u poslednje vreme prestala da ga nosim u ovom polozaju jer kad bih ga nosila u rukama stalno se okretao levo desno pa sam nekako presla na bok, ali mi nije bas uspesno. Ne znam da li je prerastao Budu, Shiva ima 10ipo meseci?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Opet dižem ovu temu da ne otvaram novu. Mi smo danas probali Budu i mala je oduševljena ali ja nisam ziher jesam li ju dobro stavila. NOgice jesu ispred nje, ne ispod, ali ne znam jesu li previsoko. Netko je napisao da su malcu maltene u ustima - tako je i kod nas skoro, jel to ok? I ne znam jel to zbog mojih airbagova ili čega ali glavica joj je skroz naprijed. Ne znam jel to rješavam zatezanjem nekog dijela ili kako? :?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

cure, a od kada beba moze u budhu? moja curka ima 3,5 mj i nosimo se t2t sa nogicama unutra, ali me nekako sve strah da je poteska postala jer joj nogice budu skoro ispod guze...tj, koljena su iznad ali skoro da sjedi na svojim stopalima, je li to ok? i koliko dugo je smijem nositi tako, neki dan je spavala vise od sat vremena tako i kad sam je izvadila nogice su bile crvene :/ mada ona ne pokazuje bas nikakvu nelagodu, ali eto mene brinu ta stopala

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mrvna - ni G1 nije sjedio na nogama, već su bile prekižene ispred. Doduše nisu mu baš do ušiju odlazile :/

A sad kad vrtim film unatrag - G2 mi nije baš volio budhu - mislim da nije tako fleksibilan u kukovima kao G1. On je (i još uvijek) radije ili prema meni ili na boku.

mackice - po meni je još malo prerano za budhu - zašto radije ne izvadiš nogce van?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A što s položajem? Je li normalno da ja moram držat ruku ispred nje jer se inače nagne skroz naprijed. Em što joj je zanimljiv pod, em što ju možda moje cice malo guraju (iako, čini mi se da je i mm-u u takvom položaju a on ih nema )

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma probala sam i sa nogicama van, al imam osjecaj da joj se slling ureze u nogice :/ uglavnom na svim uputama pise da budha ide od 3-6 mj, beba prilicno dobro cuva glavicu ali jos uvijek sam na oprezu...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •