evo jedna imaginarna noga u guzicu svim nedokazanim svekrvama - šussss!!![]()
evo jedna imaginarna noga u guzicu svim nedokazanim svekrvama - šussss!!![]()
misice dobrodosla doma i drzimo fige za dobre nalaze)))
a evo i nas od pedice. ljuti!!!!
dakle: moja curka
rodj 3360 49cm
izlaz iz boln (7dana, zutica) 3300
1mj 4270 52 cm
2mj 5260 58cm
3mj 5650 60 cm
(tezinu, visinu i opseg glave mi zapisala na (kršitelj koda)ov post-it!!!! i stavila u kjnizicu!!)
i ona meni kaze SVAKI DRUGI OBROK ADAPTIRANO!!!
luda sam i ljuta! nit me pitala o mojoj prehrani, niti o popisanim pelenama niti o stolici!!!
prehrana mi dosta jednolicna (puretina, piletina), malo salamice, hernovke, bez mlijeka, sira, voca (kompot) povrce (u tragovima) sto mi i afte u mojim ustima pokazuju da nije ok.(
popisanih pelena (nismo na platnenim), pa mijenjam ih jedno 6, uvijek DOBRANO zapisane
stolica zlatno zuta, nema zelenog ni u tragovima, mislim da normalno smrdi, gotovo uvijek svaki dan, ako ne, sutradan dvije.
zvat cu i sos, ali mislim da je u pitanju moja prehrana.
sutra idemo na vaganje kod patronazne i opet sljedeci petak da vidimo na istoj vagi koliko smo prihranile
curke, hvala na svim savjetima, to citami o mi, mame koj se bas ne javljaju cesto!))[/b]
zaboravila napisati da vec mjesec dana "prica" rukama i nogama!!!
po danu mi odspava 3 puta po pola sata, a sve ostalo je akcija: gugutanje i "pricanje" rukama i nogama: meni, cvjetcu, winnie pooh-u...
i da noc spava! spava u kindicu, i kad zaspi (na ruka meni ili mm) izmedju 9 i 10 JA JU BUDIM U 3, 4 jer me sise bole! ne pobudi se ona, samo pocica, podrigne i spava dalje do 6, 7.
niti to me nije pedica pitala...
(
i nema dudu. (sto je neshvatljivo mojoj MAMI!!! ne svekrvi, nego mami!!!)
niti pije vode, niti caja.
jedva cekam 3 da nazovem sos...
pa dobro napreduje 1380 u 2 mj
to je 690 g/mj
ma pedijatri ...
sad joj se i rita, i troši energiju, za očekivati je manje g
![]()
zašto ne jedeš povrče i voće?
povrce jer i nisam neki ljubitelj, a grah, mahune... napuhavaju pa me bilo strah grceva...
a voce - receno mi da je bolje kompot prvih par mjeseci zbog alergija
krive info?![]()
krive, treba izbjegavati jake alergene: jagode, kikiriki ... ne znam ih sve
pa možeš kropmir i on je povrče![]()
ma krompir da, i paradajz, i krastavce...
sad pocinjem sa svim, ali jednu vrstu 3 dana pa drugu, jel tak treba?
) veselim se nektarinama...
e..., hvala![]()
Ima li alergija u tvojoj obitelji? Ako ima, na te alergene mozes pripaziti, ali se u principu savjetuje sve jesti normalno, dok god ne vidis da dijete na nesto reagira.
Znaci, jedi sve, umjereno, i ako nema reakcije - super. Ako ima, javi se.
meni su u početku govorili nemoj jest ovo ono itd a mlijeka malo. I tek kad sam počela sve ali doslovno sve jesti povečala mi se količina mlijeka.
Jedite žene nemojte biti gladne i željne! Pa ako baš nešto bebi zasmeta izbaciti ćete to.
Nema mišice!
Nadam se da je sve uredu.
Javi se mišice
mišice, ima li što novo? nadam se da je maleni zaboravio na bolnicu.
![]()
nema ništa novoga, mališa polako zaboravlja čini mi se. a sveki. prekjučer ujutro u 6 je letila iz sobe i skoro je dobila kremu za rit u glavu. uletila bez kucanja jer ga čuje da plače već SATIMA
. kenjkao je jer ne voli vrućine. pa je rekla da nemre više gledat kak maltretiramo to dijete. letila je iz sobe da se sve prašilo
, skoro je i kremu dobila u glavu. evo već dva dana tuli i cvili kako je ona sad u kazni jer neću mališu da joj odvedem da ga vidi.
![]()
psmtr![]()
on je počeo odbacivat desnu cicu pa ga varam tako da ga stavim u "nogometnu loptu". izbacila bi mu tu puding rižu jer se naočigled tovi i uvela povrće il voće. čekam da naša peda dođe sa godišnjeg.
eto, nalaza jo nema. ažurni su nema šta.
ajd glavno da ste vi sad dobro i da se maleni oporavlja. Možda u desnoj siki imaš manje mlijeka (kao ja u lijevoj pa Lorena baš i nevoli tu siku al je nekako tjeram pa se izdajam poslije da navučem još) pa ti zato maleni neće desnu.
Jel se puno udebljao? Ako dobiva previše mislim da mu to treba izbaciti, ali ipak vidi sa pedijatrom.
Ma bravo što si svekrvu stavila na svoje mjesto.![]()
U takvim situacijama svi se prave pametni, a pogotovo svekrve. Sva sreća moja nije takva, a i neživi s nama. Nisam se htjela vjenčati dok si mm nije izbio iz glave da živimo s njom. Bilo je gadno, ali mi sad zahvaljuje.
Samo ti njega stavljaj na siku i kad nije gladan, bar da se mazite.
Sretno![]()
Mišice, želim da što prije dobijete nalaze, da što prije možete zaboraviti cijelu priču...
malenom
jel mu možeš smanjiti količinu tog pudinga od riže? koliko je on dugačak/težak?
za svekrvu
![]()
Bravo misice, samo ti pokazi zube kad treba.![]()
Drago mi je da tvoj mali misic zaboravlja traume, a kenjkanje zbog vrucine je ovih dana tako uobicajena pojava. I malenima je vruce kao i nama pa se bune.
Drago mi je da je mali ok, rekla sam ti da će sve biti u redu. Koliko god mi je drago što si napokon stala na loptu i dala na znanje da si ti rodila svoje dijete, toliko mi je i žao, možda da onako usput kažeš svekrvi da stvarno nemaš ništa protiv nje, već da ti je i samoj dovoljno teško i da činiš najbolje što znaš, ali eto, reci joj iskreno, da ti je bilo preteško slušati njena kvocanja i da si je zato odgurnula od sebe. Ako ti netko u teškim trenutcima ne pruži rame za plakanje, netreba ti ni odmagati svojim prigovaranjem. Stariji ljudi su skloni dijeliti savjete iz četrdesetprve, jer neznaju za bolje, ostali su u nekom prošlom vremenu, na nama je da ustrajemo jer mi znamo za bolje i neće nas od toga "ogovoriti" netko možda glasniji od nas.
Čuvaj, ljubi, mazi i pazi svoju bebu, umiri se, uživaj i proći će i ovi teški trenutci.
ma samo nek je maleni dobro i nek ste zajedno!![]()
![]()
malom mišiću! da više nikad ne bude potrebe za bolnicama
![]()
a za sveki![]()
Misica,![]()
ajoooj, sad sam tek pročitala cijelu priču . Strava! A i ta vinogradska... moj prvi sin je završio tamo sa tri tjedna zbog uroinfekta i doslovce su nam uništili dojenje-ja bila neiskusna i preplašena pa sam im dopustila da me uvjere da trebam dohranjivati malca adaptiranim jer je "dugačak i mršav". grrr! Jedva sam održala dojenje do 4.mjeseca, uz flašu naravno. A drugo dijete sam dojila 13 mjeseci bez problema. Isto je imao uroinfekt s tri tjedna, ali smo išli u klaićevu i nisam se dala smesti. Tamo su i uvjeti i sestre bili puuuno bolji i nitko nije ni spominjao dohranu.
Držte se! Ne dajte se smesti i samo hrabro!![]()
mišice
![]()
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ ˇˇ
Mišice, i tebi i malomi ~~~~~~~.
Ne daj se, u svemu ovome stvarno si hrabra i ispravna.
eto ti ga na vražja boca...malisa više neće cicu osim po noći dok spava. mic po mic i eto ga. vrisak i plač. izdajam i dajem na bocu da makar malo dobije. počeli smo jest i jabuku i mrkvu. žao mi je dojenja al sam primjetila da mu i tako moje mlijeko više nije dovoljno visio je svako sat vremena na cici pa opet nakon sat vrisak-gladan.
sjedi, ima opoziciju palca, a kad mi jedemo opet vrisak i pozorno prati žlice.
održat ću mlijeko izdajanjem, al žao mi dojenjaeto, izgleda da je gotovo
![]()
eto i 2 boce dnevno mogu uništiti dojenje, mališa je gotovan. jedva sam ga navikla kad smo došli iz rodilišta al sad je veći i kuži. probala sve-dat kad nije jako gladan i umoran, sve položaje i cice, kapat usta, kompresije. neće i neće.
e i bili na cijepljenju.
Visina 71 cm
Težina 7590 kg :D :D :D
Mišice, pa ovo je super! Možeš mu davati i izdojeno do 12 mjeseci, ili duže. Do godine dana treba oko 500 ml mlijeka na dan.mišica prvotno napisa
![]()
Skokovi: s 3 i 6 dana, 3 i 6 tjedana, 3 i 6 mjeseci. Možda zato traži češće.žao mi je dojenja al sam primjetila da mu i tako moje mlijeko više nije dovoljno visio je svako sat vremena na cici pa opet nakon sat vrisak-gladan.
Osim toga, češći podoji simptom su žeđi - zbog vrućina, ja nudim mljekeco i u manje od sat vremena, iako je ribica stara već 10 mjeseci, i papa dohranu.
Sad, ako dohranjuješ, smije i malo prokuhane vodice (vrije 5-10 minuta), ponudiš poslije obroka.![]()
Tako je radila i moja prilikom prelaska s izdojenog na prsa. :/malisa više neće cicu osim po noći dok spava. vrisak i plač.
žao mi dojenjaeto, izgleda da je gotovo
eto i 2 boce dnevno mogu uništiti dojenje, mališa je gotovan. jedva sam ga navikla kad smo došli iz rodilišta al sad je veći i kuži.
Ja bih ustala, dojila je šetajući po sobi i pjevušeći, i po pola sata, a kad bi zadrijemala, mogla bih s njom sjesti dok je dalje vukla.Inače je bila teška beba, a i brzo je napredovala, pa su me ruke boljele. No, čim prihvati dojku, npr. dok ga nosiš i pjevušiš, smirit će se i uspavati, jer će primiti umirujuće sastojke tvog mlijeka. Isto tako, ljuljanje bebe kod nje uzrokuje stvaranje endorfina (koji smiruje).
![]()
mišice baš sam se razveselila kad sam pročitala da napredujete. Daj mu da doji kad hoće, a ostalo se izdajaj ne bi li on možda ponovno prihvatio dojenje.
sretno
ma koliki ste narasli!!!! :D :D :D :D :D
bit će sve ok, mališa raste![]()
nemam ništa dodat, kad ni ne znam, samo šaljem puuuno ~~~~~~~~~
&![]()
Hvala vam cure puno na podršci, jako puno mi to znači.
Samo da dodam da nalazi još nikakvi nisu došli, ni otpusno iz bolnice. A izašli smo skoro prije mjesec dana.
Brzina je vrlina....![]()
a da provjeriš?
nije baš pedijatrija, ali mojoj mami su IZGUBILI nalaze u Vinogradskoj, jest u prošlom stoljeću, ali ne baš jako davno...
![]()
Mislim, u tvom slučaju su baš (!). Ja bih poludjela!
Mišice, jesu li stigli nalazi?
Ako ne, ja bih otišla tamo po njih, ili poslala MM-a. Nalazi su sigurno gotovi, mjesec dana je jako puno.
Inače, kako ste?
Zvala sam i jako neljubazna tetami je rekla da dr mora potpisati otpusno i nalaze kad se slj. tjedan vrati sa godišnjeg.
Mališa je ok, neće više cicuali izdajam i dajem. Alergičan je na mrkvu.
Počeo se jako brzo debljati od adaptiranog, sad ima 8500 i 6i pol mj.
Traži papati i po noći.
Dobili smo zubić :D
Puse
To je u redu, ali netko ga sigurno zamjenjuje. U svakom slučaju, mogu vam reći kakvi su nalazi. Mislim da je to lakše ako se dođe tamo, po mogućnosti kad je i šef u smjeni. Na Šalati npr. informacije daju utorkom i petkom u određeno vrijeme (12-13h, 13-14 h). Nije sada sve stalo ako je on na godišnjem. :/mišica prvotno napisa
:D :DMališa je ok
izdajam i dajem
Traži papati i po noći.
Dobili smo zubić :D
Oho! Mi smo dobili zubić tek sa 7 mjeseci!![]()
![]()
mišice![]()
drago mi je da je malecki bolje
znaš ... već duge razmišljam o tome: a da je pedica ranije tražila nalaze i uzrok slabog napretka (a ne klasično odmah okriviti dojenje) možda bi ranij vidjeli da nešto nije u redu pa bi možda i liječenje trajalo kraće .....
na jednom drugom forumu 7mj beba ,koja se odavno odbila od sise (konfuzija bočice) i mama je nakon toga ostala bez mlijeka , se odlučila vratiti na sisu (bočicu neće, sisu hoće) i potaknula je laktaciju
možda se i tvoj mali miš predomisli jednog dana![]()
evo ti jedna lijepa priča:
http://www.trudnoca.net/forum/viewto...288&highlight=
![]()
nemoj forsirati sa sisom, možda ga prođe, nuditi kad je polusit (30 min nakon podoja) i sl.
probala sam sve da ga vratim. al to je takav urlik kad mu nudim cicu da sam odustala. boli me srce, al eto, dajem mu izdojeno pa se nekako tješim.
mi sa 6 imamo zubić, sjedi ko veliki, ima pinceta hvat, sam se pokušava dignuti u sjedeći položaj, ne izbacuje hranu jezikom itd.
sve, samo NEĆE CICU![]()
![]()
premazan je svim mastima![]()
Ako mu dajes izdojeno, onda probaj odrzati tu kolicinu izdajanja koju imas, tj. izdajati se svaki dan jednaki broj puta.
Ako urlice kad ga vracas na sisu, odustani, ne zelis da dojku povezuje s placem. Kad je dobre volje i kad si ti dobre volje probaj opet, makar to bilo tek za par dana - nikad ne znas, mozda uspije.
Kad ga hranis, hrani ga uz golu dojku, neka osjeca tvoj miris i dodir, to ce takodjer pomoci u vracanju.
Ali, ako ga i nikad ne uspijes vratiti na sisu, opet tvoje dijete dobija najbolju mogucu hranu, a ljubav i paznju svejedno vec ima.![]()
Evo stigli nalazi. U jetri povećana antitijela IgG (nemama pojma kaj je to) ali obzirom na dob, to još uvijek može biti od trudnoće.
Moramo ići opet vaditi krv.
Danas bili na kontroli u Vinogradskoj, veli dr da lijepo napreduje (imamo sad 9 kila!!! :D ) i pitao jel još doji. Rekla sam da mi odbija cicu al da izdajam i da mu dajem koliko god uspijem izdojiti. Veli Dr DAJTE MU KOLIKO GOD MOŽETE, SVAKA KAP MU JE PREDRAGOCJENA!! :D
I tako....
Polako zaboravljamo epizodu zvanu bolnica. Idemo next week vadit krv i ako je sve u redu kontrola tek za 3 mj.
Hvala vam cure svima na podršci i utjehi.![]()
![]()
Sve je završilo dobro osim eto, te nesretne kombinacije zvane cica VS boca.![]()
Ma super ste vi, tvoj misic je pravi mali borac. I ima stvarno divnu mamu.![]()
misice,tebi i tvom misu![]()
da vam je barem onda bio ovaj doktor s kontrole