Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Gubimo na težini :-(

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Gubimo na težini :-(

Isplakala sam danas dušu od 14 sati.
    Rođen 4410
    Izašao iz r 4200
    1m mj 5kg
    2mj 5800
    3mj 6kg
    4mj 6200
    danas 5900 :shock: (manje od mjesec dana od zadnjeg vaganja)

Vec sam prije pisala da nam je peda preporučila rižine pahuljce ali nsam htjela. Otišlia sam danas dr jer je od petka jako nervozan, plačljiv i jako malo spava. Mislila sam da su zubi al ajde da ipak odemo za svaki slučaj...
    Bili smo kod druge pede jer je naša na god. I gleda on njega i kaže :"on vam plače jer je gladan :shock: , počeo je probavljat sam sebe :shock: -i štipnula ga za trbuh da mi pokaže kako mališa nema potkožnog masnog tkiva...
    Poslala nas na detaljne pretrage krvi i mokraće sutra. I počela o tome da sigurno nemam mlijeka (imam). Pa mi rekla da kupim adaptirano i nahranim bebu. Da mu dam cicu i onda bocu.Cure drage, izašla sam iz ambulante uplakana. Pa je uslijedila borba sa svekrvom koja je jedvaa dočekala da dr potvrdi njenu tvrdnju da je mališa gladan. Ona tvrdi da je moje mlijeko preslabo jer ja slabo jedem.
    Kupila sam (kršitelj koda)1 jer je zena u ljekarni rekla da je najsličniji mom mlijeku. Cicao i pojeo oko 50ml toga i zaspao ko anđeo. Kad se probudio bio je opet onaj stari, veseo i miran.
    dala sam mu danas jednom iako je ona preporučila svako hranjenje i da mu dam baš adaptirano. Srce mi se paralo dok je jeo tu bočicu kao da je najveći otrov. Al sam mu dala baš da vidim jel zaista gladan. i izgleda da je
    -doji svaka 2-3 sata (ili kako kad)
    -podoji 20-40 min-prije spavannja i dulje
    -navečer cica 21-22 sata, pa oko 1 i onda se probudi oko 5-6
    -pelene su popišane, iako nešto manje kad je jaaako vruće
    -kaka svako 7-15 dana, stolice normalne
    -cice mijenjam d-l svako 4 sata
    -dala sam mu prije par dana par kapi vode kad stvarno nisam mogla dat cicu (bio je u as u autu)
    -kad je imao oko mjesec dana nije se pokako 15 dana i dosta ga je to mučilo pa sam mu na preporuku patronažne, 2 pedijatra i 2 liječnika dala kamilicu, pokako se al neznamjel od toga
    -prije mjesec dana sam mu dala dudu jer je postalo mišn imposibl prebacit ga sa cice u krevet, ili ako spava s nama obavezna je cica u ustima i nebi vukao nakon nekog vremena već samo držao

Jel može bit da je stvarno gladan. Dosad mi nije bila frka oko kilaže al sad je jer je počeo mršavjeti.
    Tješim se da nije ni jedno adaptirano kraj svijeta, al evo već su mi živci pred kraj jer razmišljam što će bit na vaganju u srijedu.
    Svi moji argumenti o dojenju koje sam pokupila na ovim stranicama i na maloj školi su pali u vodu kad je vaga pokazala brojke.
    Užasnuta sam i uplašena i pomalo obeshrabrena.
    Svi osim MM su izgleda to jedva dočekali da kažu-daj mu napokon nešto pošteno da pojede.
    Zašto gubi na kilaži????

malo se oduljilo al mi sada STVARNO treba potpora

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bili smo kod druge pede
    da li je i druga vaga?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, druga je vaga. Isti sistem kao i od naše, ali to nie ta ista vaga OSOBNO.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja ću samo neke tehničke stvari da te malo potješim dok se neko stručniji ne javi. u petom mjesecu ni ne tereba dobiti puno. ako je vagan na različitoj vagi, možda se sad friško pokakao prošli put ne, možda se prošli put friško najeo sad ne... sve to utječe na težinu, a riječ je o dekagramima

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakao je zadnji put prije 5 dana.
    Cicao je u čekaoni kod dr.
    Neznam, neznam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti je vjerojatno glavni uzrok razlike u težini :/

jesi li zvala SOS?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    to ti je vjerojatno glavni uzrok razlike u težini :/

jesi li zvala SOS?
    mislila sam na drugu vagu kao glavni uzrok razlike u težini, ali me pretekli postovi

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam stigla, sutra ću. Moram nać br.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SOS telefon za dojenje:
    01 61 77 520
    091 22 77 220

radnim danom od 15 do 21

vikendom i blagdanom od 9 do 21

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti puno. Zvat ću ako išta radi podrške. Stvarno mi treba. Danas se cijeli dan bodem sa okolinom-dr, sveki, mama, sestra, baka... Sveki je još i najgora
    Toliko sam se pripremala za to dojenje i mislila sam da nam ide dobro jer radimo sve po "knjizi". Neko v*** ne štima.
    Al mi je UŽASNA pomisao da je on možda već danima GLADAN
    Jer neznam što bih mislila. Kad je je "nadopunio" sa bočicom, napokon je zaspao mirno nakon nekoliko dana.
    O maj gad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon bočice djeca redovito zaspu i čak bolje spavaju - jer je adaptirano jako zasitno i puno teže i duže se probavlja.
    tako da to uopće nije znak da mu stvarno treba prihranjivanje

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila rećda kad je zadnji put kakao stolica bila lagano zelenkasta. Ja nisam jela zelenjavu.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mišice,

žao mi je da to prolaziš . mi smo imali mali prirast od početka, nije me nitko kritizirao ali nikome i nije bio big deal što dijete dobiva adaptirano, a ja želim isključivo dojiti.

i nadam se da neće trebati više od te jedne kutije, ali kako **** 1 najsličniji mlijeku kad je zagušćen škrobom, a postoji **** pre koji to nije i može se davati djeci do godine dana :? - isto ti lijepo zaspi, ali se prije probudi, pazi da ti se cice ne prepune zbog tog spavanja

da probaš češće dojiti??

mi baš nismo školski primjer, ali od moje kalvarije s cicom, dojimo svaki sat, eventualno sat i pol

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e, da, nisam stručnjak, ali mojemu je stolica stalno lagano zelenkasta, ali on stalno kaka - 3x dnevno, prducka, liječimo se od soora i naveliko guta zrak

i k'o što kaže Lutonjica, poslije boce je uvijek lijepo spavao i uvijek je popio, jer je pohlepnik, pa onda nekad i pola izbljuvao

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dok se savjetnice ne jave malo podrške
    ne znam zašto je gubio na kilaži,
    ne sviđa mi se ta pedica što uopće ne pokušava sačuvati bar dojenje uz adaptirano (kao da ima nešto protiv dojenja)
    virujen da ti se teško boriti protiv okoline, pa sad je vrime da im zalupiš vratima dok se situacija ne popravi

zašto bebe zaspu (zakome) nakon adaptiranog?
    pa je si li se ikad prejela pečenke s masnim krumpirima? jel itko može raditi nakon tako teškog obroka, nego samo zakomit na kauču

vidim da je dobro napredovao u početku (možeš biti sigurna u svoje mlijeko)

od kad koristiš dudu?
    možda mu je poremetila tehniku sisanja pa ne siše više učinkovito (postoji mali % takvih slučajeva, ali postoji)
    mislim da bi to mogao biti uzrok pada dobitka na težini

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mišice

Ja nekako mislim da je stvar u vagi. Svakako nazovi SOS. Sa okolinom ćeš imati posla, ali bar je MM na tvojoj strani pa neka ti malo pomogne.

A jel narasao po zadnjem mjerenju?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mišice, nama je razlika u vagama od patronažne i pedice bila gotovo 300g!!!
    Srećom ovo drugo vaganje kod patronažne nisam uzela k srcu (lažem, malo sam se uplašila), ali na ponovnoj kontroli kod pedice sve je bilo ok. U međuvremenu 100 "znakova gladi" - zelena, smrdljiva stolica - ispalo Candida, stalno plačljiva - ispali zubi..

Kakva je situacija?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mišice,i ja mislim da je stvar u vagi,a dok ti se ne javi netko stručniji sa konkretnijim savjetima,ja ću ti samo reći da sljedeći put osobama(poput sveki...)prešutiš istinu,malo uljepšaš stvar,kad već znaš gnjave s dohranom.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjela sam ja sveki sve prešutit, ali MM naivac neće. Sinoć sam se i snjim pohoškala jer je nakon što mi je ona sat vremena ribala uši i ja ju začepila da je to MOJE dijete i da će bit kako ja kažem (naljutila se), i on rekao da bi možda mogla davat mu bočicu i neka pustim dojenje jer mu nije dovoljno. On je uvjeren kako sam se ja zainatila i ne želim priznati kako nam zapravo neide .
    Sinoć je cicao prije spavanja pa oko pola 2. Nakon toga sam mu dala 50ml adaptiranog. Spavao bez problema, a i ja tenk ju gad . Inače je po cijele noći tužno plakao, budio se, nacicavao i tako u krug.
    Jutros mu dala cicu 3 puta i uspavao se na cici, eno spava 3 sata!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kad se probudi dam mu cicu i opet 50ml.
    Dudu sam mu dala kad je imao 3.5mj.
    U nedjelju sam se išla izdojiti jer su on i tata sioć trebali ostati sami na 2 sata (išla sam na vježbanje). Izdojila sam iz jedne cice bez ikakvih problema odjednom 80ml, i još bi ali on je kenjkao pa nisam mogla. Nakon pola sata uspjela sam izdojiti još 70ml-sveukupno 150ml.
    Toliko o tome da nema mlijeka
    Dat ću mu ovo popodne na špricu iz sirupa. Nastavit ćemo ovako oko tjedan dana pa ću samoinicijativno na vaganje da vidim.
    U međuvremenu se redovno izdajam (sinoć kad sam mu dala bočicu) da nebi nestalo. Možda i nemože za tako kratko vrijeme ali ja sam ziheraš.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

mišice, ne znam hoće li složiti savjetnice, ali ja bi mu davala na žličicu "vrhnje" od izdojenog mlijeka, tako će dobiti više masnog mlijeka.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    3mj 6kg
    4mj 6200
    Citiraj mišica prvotno napisa
    Dudu sam mu dala kad je imao 3.5mj.
    dakle , točno kad si mu dala dudu počelo je drastično opadanje , zar ne?
    i sama vidiš da imaš mlijeka kolko srce hoće, samo izgleda da ga maleni ne može povući
    aj pliz izbaci mu dudu varalicu
    kad beba pravilno sisa ona gurne jezik preko donje čeljusti, van
    kad je tehnika sisanja pogrešna onda beba ne gurne jezik dovoljno vani
    stavi vrh prsta u bebina usta i pogledaj položajh jezika, ako položaj jezika nije dobar zvrcni SOS, jer ja ne znam dalje

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mišice drži se, sve će biti ok
    Preći će on sa kilažom sve naše bebače

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mišice, sve patronažne za koje sam ja čula i svi pedijatri, normalni, kažu da ako bebica pojede do 40 ml, ne treba im nadohrana,a tvoja bebica je već veća i ne ulazi u kategoriju "malih", dakle po tome, ja bih rekla, ne treba mu nadohrana (ispravite me ako griješim!). Isto tako, moja je liječnica rekla da je adaptirano masnije pa zato bebice jako spavaju nakon toga, a mamino je lako probavljivo. I moj Filip je htio adaptiranog samo guc-dva, a cikio je svako malo! To su maze, i danas bi spavao s cikom u ustima, a sve krizne situacije rješavamo cikom! 8)
    Dalje, svekrve su izmišljene da bi pametovale, živcirale nas i sl. One su nužno zlo!
    Zamjenski pedijatri su isto ni za što jer obavljaju posao tek toliko, a ne onako zdušno kao naši pedijatri! Druga vaga, drugi uvjeti, dobro su ti cure rekle!
    I još nešto: mi svi zaboravljamo centimetre! Pa dječica rstu i postaju aktivnija, a tu mjesta nema salu i celulitu !
    Odužila sam, ali znam da ti je koma pa sam te htjela utješiti! Ne daj ti svoje dojenje, to je Pozdravčić i dri se!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislila sam, drži se!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mišice, šaljem veliki i ne daj se smesti svekrvama i inima, drži se. Ne daj da te poljuljaju u tvom znanju o dojenju, jer znam koliko je to lako. Ne moraš se nikom pravdati, radi po svom, zovi SOS i nađi podršku tamo, i tu na forumu. Vjerujem da će i nalazi kod dr. biti sakroz uredni, i da se nećeš imati zašto brinuti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mišica,
    - svo djetetovo sisanje bi trebalo biti na dojci - dijete koje siše dudu, djelomično zadovolji potrebu za sisanjem, pa ima menje potrebe sisati dojku.
    - ako sam dobro shvatila iz tvog prvog posta..
    -cice mijenjam d-l svako 4 sata
    .. znači da unutar 4 sata daješ jednu cicu, a onda drugu?

to je inače metoda koja se savjetuje mamama koje imaju problema sa prevelikom količinom mlijeka. ti bebi možeš ponuditi obje cice - to će stimulirati dodatno proizvodnju mlijeka, a beba će se najesti. važno je da slijedeći podoj započneš sa onom dojkom koja je bila zadnja.
    pokušaj ovako:
    kada beba prestane gutati mlijeko, radi kompresije dojke:
    Sve dok vam dijete aktivno siše i guta, ne morate raditi kompresije grudi. Kada prestane aktivno sisati, a još uvijek drži dojku u ustima, možete početi s kompresijama.

Držite dijete na jednoj ruci, a dojku držite drugom rukom, palac s jedne, a prsti s druge strane dojke, dalje od bradavice. Lagano stišćite palac i prste jedne prema drugima, ali radite to lagano, da vas ne boli.

Dijete će početi ponovno sisati i gutati, a vi nastavite s kompresijama sve dok dijete ne prestane aktivno sisati i dok samo ne počne grickati dojku.

Kad mama prestane s kompresijama, neka djeca će skroz prestati sisati. U slučaju da dijete nastavi gutati i nakon što ste prestali s kompresijama, pričekajte malo, ne žurite s novim periodom masiranja sve dok dijete ne počne grickati bradavicu.

Pri svakoj seriji kompresija, pomaknite malo ruku, ne masirajte uvijek isto mjesto na dojci.

Dojku ne morate promijeniti odmah kada dijete prestane sisati i kompresije više nemaju efekta. Što dijete duže siše, to će se protok mlijeka smanjivati, a kompresije će biti manje i manje učinkovite.

Kad su kompresije postale neefektivne, a dijete postalo pospano ili nemirno, ponudite drugu dojku i ponovite cijeli proces.
    kad završite sa tom dojkom, sve to ponovi na drugoj.

teško je ako doma nemaš podršku. ako hoćeš da porazgovaramo, nazovi sutra sos (ja sam ovaj tjedan od 15 do 17 na telefonu + subota od 9 do 21), lakše je kroz razgovor riješiti neke stvari.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mišice,

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mišice,i od mene još jedan
    i još ću ti reći da se moje djete sa 7,5 mjeseci budi i po 4,5,6 puta po noći,no to uopće ne povezujem s gladi,iako ciki svaki taj put.
    i skoro svaki dan me mama ili svekrva pitaju kako je spavao i jel se budio,ja kažem cijelu noć,jer u suprotnom bi rekle-budi se zato jer je gladan,daj mu flašu!

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se javim.
    Došli su nalazi i nešto mu sa jetrom nije u redu.
    Poslala nas odmah u bolnicu i on je ostao
    Sutra ujutro ide na pretrage. Dušu sam isplakala dok su mu vadili krv 5 puta (jednom i iz glave).
    Dojila sam ga i važu ga prije i poslije.
    Pitala sam da ostanem, ali nemaju uvjeta tako da ja kao mama koja doji mogu ujutro u 6 k njemu na prvi podoj. Ostavila sam mu izdojeno 150ml i naglasila da mu ne daju čaj.
    Srce će mi pući.
    Glava isto.
    Nedaj bože nikome.

Noćas ništa od spavanja
    Fala vam svima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

držim fige da što prije budete skupa i da sve bude dobro na kraju.
    u kojoj je bolnici?
    Pitala sam da ostanem
    nemoj samo pitati, inzistiraj. on je mlađi od 6 mjeseci i isključivo doji i ti imaš pravo biti s njim.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mišice,
    brzo ozdravljenje anđelu!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mis mali...
    Slazem se sa Lutonjicom, inzistiraj da budes pored njega i da dojis...
    Meni su jednom bili ponudili da mogu doci svaka dva sata dojiti.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u vinogradskoj je.
    Rečeno mi je da oni majke ne ostavljaju. I rekli su mi prvo da mogu dolazit na podoje, a kasnije da mogu bit cijeli dan s njim.
    Tražili su da mu donesem **** i dali su mu večeras bocu u 22 i sutra će tokom dana dobit jednu.
    Na vaganju poslije podoja ispada da pojede oko 130-150ml.
    Ostavila sam mu njegove igračkice i dekicu.
    Izdajam se upravo al mi baš neide.
    Izgleda da ipak nije poanta u mom mlijeku i dojenju nego je nešto drugo posrijedi.
    Rekla je peda da može bit to sa jetrom od gladi, spominjala je toksoplazmozu i još nešto-nisam upamtila.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jao mišica
    idi i nedaj se! to je tvoje zakonsko pravo. "prijeti" medijima.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ x10000 za oboje!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rečeno mi je da oni majke ne ostavljaju.
    nemaju oni što ostavljati ili ne ostavljati, to je tvoje zakonsko pravo i oni se imaju potruditi da ti to ostvare

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo se razumjele. tokom dana mama koja doji može bit uz bebu 6-20.30 -osim za vrijeme vizite 7-9 sati.
    ja sam pitala jel mogu ostat tokom noći jer su rekli da ih ne hrane od 22 do 6 :shock: nego im daju čaj. izričito sam naglasila da mu ne daju čaj nego moje mlijeko, nadam se da budu.
    e da.
    sve je puno kojekakvih letaka i postera (kršitelj koda)a i inog društva.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

PRAVILNIK O PRAVIMA, UVJETIMA I NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA IZ SNOVNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

Članak 46.

Pravo na smještaj uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju u smislu članka 42., 44., i 45. ovog Pravilnika može, iznimno, ostvariti osigurana osoba – majka djeteta pod uvjetom da dijete nije starije od 6 mjeseci, da postoji potreba dojenja djeteta što utvrđuje izabrani doktor majke na prijedlog izabranog doktora djeteta, odnosno odjelnog doktora zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi, te da je mjesto prebivališta, odnosno boravišta majke udaljeno od mjesta zdravstvene ustanove više od 25 kilometara.
    Pravo iz stavke 1. ovog članka ostvaruje se na osnovi uputnice za bolničko liječenje koju izdaje izabrani doktor majke djeteta.
    Na uputnicu iz stavke 2. ovog članka, pod rubrikom "Molim, traži se___" izabrani doktor obvezno upisuje tekst: "smještaj majke uz dijete radi dojenja".

http://www.hzzo-net.hr/upravno_vijece/20030514/1.htm

nes mi steka sa netom...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mišice,

kako su grozni ti svi... Uvijek je mama kriva, naravno i dojenje...grrr

e, ok, izbrisala sam pola posta. ajde, bar si po danu s njim, miš mali

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

25 km hmmm.
    Mi na jarunu a on u Vinogradskoj.
    Rekla je peda da to omogućuju majkama koje su van Zg.
    Pratit ću sutra kazaljku kilometraže kad budemo išli.
    Kad sam tražila da ostanem preko noći gledao me dr koji nas je primio kao da sam sa marsa opala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tih "25km" mi je sumnjivo jer znam mame koje su dobile uputnicu i ostale s bebom a da nisu 25km udaljene.

odi na zdravlje djeteta ili na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=11228&start=0

inace, kako je malo zlato? ima li novosti?
    evo jos vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mišice, 100 podrške, znam da ti je teško ali samo hrabro!
    Što se tiče ove uputnice, moj malac je s 2 mjeseca operirao kilu i bio u bolnici. Kirurg mi je rekao za ove uvjete koje treba ispuniti da se bude non-stop uz bebu, ali bio je otvoren i rekao da to ovisi o tvom liječniku opće prakse, pa ako i ne ispunjavam sve uvjete ako mi moj liječnik da uputnicu on ne smije ništa pitati. Ja sam otišla kod svoje doktorice, lijepo je zamolila i ona mi je dala uputnicu iako živim manje od 1 km (!) od bolnice, a do bolnice mi treba 5 minuta pješice. Nemamo u bolnici nekeke uvjete za boravak majke, dali su mi samo stolicu na kojoj sam sjedila, ali u tim trenutcima ništa više ti nije ni potrebno. Sretno!

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mišice ~~~~~~~za malog nogaticu

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mišice ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~

znam kako ti je. I mi smo Mateu ostavili s 5 tjedana u bolnici i to na 8 dana i isto mi nisu dali biti s njom. Dolazila sam je dojiti svaka 3 sata (za što sam se jedva izborila, jer je prvotna "ideja" bila svaka 4 sata :shock: ) u periodu 6-18 a noću se izdajala da ima za slijedeću noć. U međuvremenu su je šopali (kršitelj koda)om (koji bi uredno povratila), gurali čaj (nije prihvaćala bočicu) i nabijali dudu (koju nikada nije koristila) a molila sam da to ne rade ... Istovremeno je na odjelu bilo najmanje 5-6 bebica približne dobi, spavale su po dvije u krevetiću, međusobno odijeljene zarolanom dekicom i tako po tri krevetića u minijaturnom boxu ...

Javi ...

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mišice, užasno mi žao. Drži se.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo hrabro. Nije neka utjeha ali znam kako ti je. Držim fige da je ipak neki manje ozbiljan problem u pitanju. Prošla sam sličnu stvar i znam kako je to kad trpiš negodovanje po pitanju dojenja sa svih strana (obitelj+doktori), a srce ti govori da problem leži negdje drugdje. Majčinu intuiciju svi tako podcjenjuju i to me silno srdi . Dobro je što je beba dovoljno mala tako da neće pamtitii razdvojenost - samo da ona bude što kraća. Pokušaj se ne uzrujavati, izdajaj se kad god stigneš (ja sam doslovno non-stop pumpala u prazno da održim laktaciju - mislili su da sam luda). U bolnici u kojoj je moj mali bio (Kantrida) dojilje su mogle dolaziti tokom dana na podoje i dati svoje mlijeko za noć. Između obroka su ih smirivali čajem. Nije idealno ali i to je bolje nego potpuna razdvojenost. Inzistiraj da budeš što više-duže-češće sa bebom!!!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

drži nam se

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da se maleni što prije oporavi

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mišice,

sigurno su ti pune ruke posla, cijeli dan u bolnici, ali bar znaš da radiš najbolje što možeš u ovim našim uvjetima

puno pusa i da ste što prije skupa doma

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mislim da je ova kilometraža ukinuta (skoro sam 100% sigurna) ali sad jurim i ne stignem tražiti.

a mislim i da na pdf-u zdravlje djece ima cijeli topic o tome pa i tamo vjerojatno piše.

nadam se da će maleni brzo doma

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam riječi nego

D 1998.
    I 2007.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke